Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Malo naokrog

320 epizod

Malo naokrog

320 epizod


Vsak petek dopoldan se naša ekipa odpravi malo naokrog. Obiskujemo in predstavljamo zanimive kraje, dogodke, ljudi.

12.07.2024

Slovenske Konjice

Tokrat smo se ustavili v Slovenskih Konjicah, v tamkajšnji splošni knjižnici in izmerili poletni turistično-kulturni utrip na širšem območju pod Konjiško goro, še posebej v Dolini Svetega Janeza, kjer so ostaline znamenite Žičke kartuzije. Posebno pozornost smo namenili obujajoči tradiciji zeliščarstva nekdanjih menihov.


05.07.2024

Mariborski Pustolovski park Betnava

Tokrat smo obiskali mariborski Pustolovski park Betnava. Si upate med krošnje dreves? Povzpeli smo se mednje in predstavili različne proge: od otroške, ki poteka meter nad tlemi, pa do črne na višini osem metrov.


28.06.2024

Slovenske gorice- Lenart

V oddaji Malo naokrog smo se oglašali iz Slovenskih goric in predstavili novosti na področju infrastrukturnih projektov – v sklopu teh urejajo kolesarske in sprehajalne poti, vabijo pa tudi številne poletne prireditve.


21.06.2024

Vabljeni na 22. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni v Mursko Soboto

Del petkovega dopoldneva smo preživeli v Murski Soboti, kjer bo od danes do 25. junija 22. odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni. Organizator dogodka je Balonarski klub Roto, naši gostje pa so bili: Štefan in Matjaž Pavlinek in Goran Grgič.


14.06.2024

Osluševci

Ustvarjalci oddaje Malo naokrog so tokrat zavili v Osluševce, v tamkajšnji železniški muzej Na stanici. V starem vagonu iz leta 1926 smo obujali spomine na prleško dediščino, ki jo je skupina zanesenjakov rešila pred pozabo, nekdanja postajališčna stavba pa je danes tudi učni center železniške zgodovine.


07.06.2024

Medeni vikend v Mariboru

Danes smo se ustavili na mariborskem Vojašniškem trgu. Naša oddaja je bila hkrati uvodna slovesnost Medenega vikenda. Pestro bo, na trgu se bodo predstavili številni ponudniki medu, medenih izdelkov, čebelarske opreme, panjskih končnic, izdelkov iz konoplje in drugih dobrot. Skratka, Maribor postaja resnično čebelam prijazno mesto.


31.05.2024

Operna noč v mestnem parku Maribor 2024

To dopoldne naj bi se oglašali s promenade mariborskega Mestnega parka, ker naj bi se tu zvečer, ob 20-ih 30, začela Operna noč. Prireditev pa je zaradi slabe vremenske napovedi prestavljena na prihodnjo soboto, 8. junija. Mi smo kljub temu z gosti govorili o tradicionalni Operni noči. Med drugim smo preverili, s katerimi glasbenimi uspešnicami nas nameravajo letos razveseliti Simfonični orkester, zbor in solisti mariborske Opere pod vodstvom Simona Krečiča.


24.05.2024

Donačka gora

Z nahrbtnikom radijske opreme se je ekipa oddaje Malo naokrog tokrat odpravila na Donačko goro. Nanjo vodi prva označena planinska pot v Sloveniji, posebnost 882 metrov visoke gore je tudi bukov pragozd. V svojih nedrjih gora skriva pomembno arheološko najdišče, še danes pa burijo duhove tudi mistične zgodbe o coprnicah, ki so se zbirale na njenem vrhu.


17.05.2024

Fotohiša Pelikan v Celju

Z oddajo Malo naokrog smo se pomudili v Fotohiši Pelikan v Celju, ki je svoje – z občutkom prenovljene - prostore odprla 25. aprila letos. Prenova je potekala pod okriljem Muzeja novejše zgodovine Celje, v njej pa si lahko obiskovalci v avtentičnem okolju ogledajo zgodovino fotografske dediščine 20. stoletja. Pogovarjali smo se z dr. Tončkom Kregarjem, direktorjem Muzeja novejše zgodovine Celje in sodelavko, umetnostno zgodovinarko Urško Todosovsko Šmajdek.


10.05.2024

Beltinci

Del dopoldneva smo preživeli v Beltincih, občini, ki je srčika slovenske žitnice ob Muri. Radijsko smo se sprehodili med turističnimi in gospodarskimi zanimivostmi in predstavili Zavod za raziskovanje in razvijanje alternativnih praks Zrirap – to je socialno podjetje, ki so ga ustanovili mladi in je s številnimi dejavnostmi usmerjeno v dobro lokalne skupnosti. Ogledali smo si tudi tradicionalno Rekrutacijo, posebno prireditev, na kateri je 77 rekrutov okrasilo traktorske prikolice, 578 vojaških obveznikov letnika rojstva 2006 pa so seznanili z vojaško dolžnostjo ob vpisu v vojaško evidenco.


03.05.2024

Hrastnik

Obiskali smo Hrastnik – mesto bogate industrijske dediščine ob nekdanji južni železnici, ki sta ga v zadnjem stoletju in pol zaznamovala predvsem premogovništvo in steklarstvo. Izvedeli smo, da zasavski revirji niso zaznamovani samo z industrijo in energetiko, govorili pa smo tudi o tem, s kakšnimi izzivi se ti kraji pri svoji gospodarski in kulturni preobrazbi soočajo v 21. stoletju


26.04.2024

Mozirski gaj

Tokrat smo se oglasili iz Mozirskega gaja, parka cvetja in muzeja na prostem. Preverili smo, kako se je ta park razvijal in spreminjal, da je zdaj čudovit kraj, primeren za obiske vseh generacij.


19.04.2024

Grad Borl

V oddaji Malo naokrog smo obiskali grad Bôrl – mogočno trdnjavo na skali z zanimivo zasnovo in bogato zgodovino. Po več kot štirih desetletjih od zaprtja | ta konec tedna znova na stežaj odpira vrata obiskovalcem. Kako sta se spreminjala lastništvo in namembnost gradu – od trdnjave do letovišča z bazenom – in kakšno prihodnost mu napovedujejo v Cirkulanah, zdaj, ko je njegovo upravljanje od države prevzela občina?


12.04.2024

Pilštanj na Kozjanskem

Tokrat smo se ustavili na Pilštanju na Kozjanskem, na domačiji znanega slovenskega čebelarskega strokovnjaka Petra Kozmusa. Sodelovalo je še nekaj čebelarjev in domačinov. Tema pogovora je bila Izzivi sodobnega čebelarstva in lepi obeti na začetku sezone, vloga Kozjanskega parka in dejavnost pilštanjskega turističnega društva.


05.04.2024

Po Meškovih stopinjah pod Uršljo goro

V tokratni oddaji smo se pomudili v Koroškem pokrajinskem muzeju in v Knjižnici Ksaverja Meška v Slovenj Gradcu. Stopili smo po Meškovih koroških sledeh in podoživeli spomin na dve s pisateljem povezani okrogli obletnici. (Foto: Kip Franca Ksavra Meška (1874-1964) v Koroškem pokrajinskem muzeju)


29.03.2024

Preddvor

Tokrat smo se odpravlli na Gorenjsko, pod Kamniško-Savinjske Alpe. Naš cilj je bil kraj pod strmimi pobočji Storžiča, v varnem zavetju pod Zaplato, kjer reka Kokra izstopi iz soteske – kraj s štirimi gradovi oziroma dvorci. Pravijo mu tudi dvor mirne narave. Obiskali bomo torej Preddvor in predstavili bogastvo in raznolikost kraja in njegove okolice. Del oddaje smo posvetili tudi prvi slovenski pesnici – sicer domačinki – Josipini Turnograjski, ob 170-letnici njene smrti.


22.03.2024

Festival Čili in čokolada

Tokrat smo se oglašali z mariborskega Trga Leona Štuklja, kjer poteka peti festival Čili in čokolada. Izvedeli ste podrobnosti o sladko-pekočih kreacijah, govorili smo tudi o znamki Naše najboljše, ki povezuje kakovost rokodelskih in živilskih izdelkov in pridelkov, ter doživetja, ki jih ustvarjajo ponudniki na širšem mariborskem območju. Odpravili smo se še na bližnjo Grajsko tržnico – tam se predstavljajo mladi umetniki, obrtniki, kmetje in drugi s svojimi edinstvenimi izdelki.


15.03.2024

Zatočišče za prostoživeče živali na Muti

S petkovim terenskim oglašanjem smo se tokrat pomudili v osrednjem centru za nastanitev, oskrbo in zdravljenje zaščitenih prostoživečih živali na Muti, ki ga vodi dr. Zlatko Golob. Letno oskrbijo od 500 do 1000 živali in tudi ob našem prihodu smo naleteli na prizor, ko je pomoč potrebovala sova -velika uharica, pred dnevi najdena na parkirišču poslovne stavbe v Celju. Govorili smo o uspehih, izzivih in tegobah zavetišča, ki že leto dni deluje brez finančne podpore pristojnega ministrstva.


08.03.2024

Miklavž pri Ormožu

Oddaja Malo naokrog je bila tokrat v znamenju gasilcev. Podali smo se v Miklavž pri Ormožu, kjer imajo gasilski muzej – in ta je prava zakladnica preteklosti. Ponaša se ne le z največjo zbirko motornih brizgaln na Štajerskem in drugo gasilsko opremo častitljive starosti, pač pa tudi z zanimivo zgodovino kraja.


01.03.2024

Haloze

Tokrat smo se odpravili na ožje območje zahodnih Haloz. Sodelovanje so obljubili župani občin Žetale, Rogatec in Majšperk; tema bo investicijska dinamika in sodelovanje. Izmerili bomo tudi haloški čebelarski utrip in še kaj.


Pagina 1 di 16
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov