Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Mariborski feljton

619 epizod

Mariborski feljton

619 epizod


Oddaja Mariborski feljton ima najdaljšo zgodovino, saj je na sporedu od začetka vsako nedeljo točno opoldne. V njej lahko slišite razširjeni tedenski mozaični pregled dogajanja in aktualnih tem.

14.07.2024

Pregled tedna

Ta teden je zaznamoval prvi pravi vročinski val v tem poletju, ki mu za zdaj še ni videti konca. Da se naš planet segreva, je dejstvo, s katerim moramo živeti in ki nas spodbuja k razmisleku o tem, kakšno škodo smo mi povzročili okolju in jo še povzročamo. Priložnost za razmislek pa je bila tudi 29. obletnica genocida v Srebrenici sredi tedna, in to toliko bolj, ker smo še vedno, že devet mesecev, priča genocidu tudi v Gazi, ki se kljub mirovnim pogovorom – kot vse kaže – še dolgo ne bo končal.


07.07.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu smo tudi tokrat povzeli osrednje dogodke iztekajočega se tedna pri nas. Oči so bile uprte na evropsko nogometno prvenstvo, kjer je slovenska reprezentanca navdušila z igro in borbenostjo. Zaradi športa so bile nekoliko v ozadju druge teme, a pozornost si je priborila tudi narava, saj so nevihte povzročile nemalo škode in nevšečnosti. Brezposelnih v Sloveniji je vedno manj, v Mariboru pa je vedno manj tudi brezplačnih parkirnih prostorov. Plačljivim parkiriščem se zdaj pridružuje tisto pri pokopališču na Pobrežju.


30.06.2024

Pregled tedna

Iztekajoči se teden je bil v znamenju dinamičnih začetkov – začeli so se Festival Lent, koledarsko poletje, velike počitnice, najobetavnejša turistična sezona leta in novo poglavje slovenskega nogometa … Vseh teh in še mnogih drugih zgodb tedna smo se dotaknili v mozaičnem pregledu, v Mariborskem feljtonu.


23.06.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu smo pregledali dogajanje preteklih sedmih dni – na evropskem nogometnem prvenstvu smo dva gola dali in dva prejeli, nataknili smo Borštnikov prstan, stali smo v vrstah pred upravnimi enotami, veselili smo se odprtja Zdravstvene postaje Magdalena, preizpraševali smo naš odnos do migrantov, beguncev, starejših in drugih ranljivih skupin, se potili ob prvem letošnjem vročinskem valu pri nas in dočakali poletje in z njim začetek festivala Lent.


16.06.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu smo še enkrat nastavili zrcalo povolilnim komentarjem in stopili po sledi kadrovskih in drugih premikov v mariborski občini. Kaj za uporabnike in prihodnost pomeni dejstvo, da je mestna centralna čistilna naprava po 22-ih letih prešla iz upravljanja koncesionarja k Mariborskemu vodovodu?


09.06.2024

Pregled tedna

Mariborski feljton je na volilno in superreferendumsko nedeljo ponudil pregled pestrega tedna v Mariboru, okolici in v svetu. Slovenija je ta teden po več letih pogovarjanja priznala Palestino, znova se je zaiskrilo okoli Mariborske livarne, začelo pa se je tudi Borštnikovo srečanje.


02.06.2024

Pregled tedna

Od zadnjih državnozborskih volitev je minilo točno dve leti. Ob prvem polčasu mandata je vlada v Državni zbor poslala predlog o priznanju Palestine kot suverene in neodvisne države. Dejanje je po mnenju nekaterih zgodovinsko, predvsem pa simbolno, saj najverjetneje ne bo prispevalo k umiritvi razmer in ustavilo genocida nad Palestinci. Medtem se v Sloveniji pripravljamo na glasovanje na evropskih volitvah in referendumskem trojčku. Dogajanje iztekajočega smo tedna povzeli v Mariborskem feljtonu


26.05.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu smo povzeli osrednje dogodke iztekajočega se tedna. Stavko na upravnih enotah po zaostritvi občuti vse več ljudi, kot kaže, pa dogovora še ne bo kmalu. Vlada je potrdila predlog zakona, po katerem se bodo 1. januarja zvišale plače sodnikov in tožilcev, Državni zbor pa je dal zeleno luč še enemu posvetovalnemu referendumu – o zagotavljanju električne energije z drugim blokom krške nuklearke. Na Treh kraljih nad Slovensko Bistrico so uradno odprli Regijski park Pohorje, teden pa so zaznamovali tudi 27. slovenski dnevi knjige v Mariboru.


19.05.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu smo povzeli osrednje dogodke iztekajočega se tedna pri nas. Hladen tuš, kot tolikokrat doslej, je prišel z Evropskega sodišča za človekove pravice, ki je v primeru slovenskih ribičev proti Hrvaški odločilo, da so tožbe nedopustne. Prav tako nedopustno dolge so tudi čakalne dobe za fizioterapevtske obravnave in se bodo še podaljšale. Zaostrila se je stavka zaposlenih na upravnih enotah, medtem ko jo zaposleni na Pošti Slovenije napovedujejo.


12.05.2024

Pregled tedna

Oddaja Mariborski feljton ima najdaljšo zgodovino, saj je na sporedu od začetka vsako nedeljo točno opoldne. V njej lahko slišite razširjeni tedenski mozaični pregled dogajanja in aktualnih tem.


05.05.2024

Pregled tedna

Oddaja Mariborski feljton ima najdaljšo zgodovino, saj je na sporedu od začetka vsako nedeljo točno opoldne. V njej lahko slišite razširjeni tedenski mozaični pregled dogajanja in aktualnih tem.


28.04.2024

Pregled tedna

V tedenskem pregledu aktualnega dogajanja Smo opozorili, da je Slovenija do sredine aprila porabila vse naravne vire, ki se lahko obnovijo v enem letu; posledice so vidne na vsakem koraku, tudi pri vremenu – ekstremno visokim temperaturam so sledile nizke in zmrzal v tem tednu je bila neizogibna. Tudi s hrano ne ravnamo spoštljivo: ob slovenskem dnevu zavržene hrane smo slišali, da je je prebivalec Slovenije v letu 2022 v povprečju zavrgel 72 kilogramov. Naši politiki se tem temam raje izognejo; ta teden so se ukvarjali z referendumi – o evtanaziji, konoplji in preferenčnem glasu bomo odločali 9. junija, ko bodo tudi evropske volitve.


21.04.2024

Pregled tedna

Mariborski feljton prinaša tudi tokrat pregled dogajanja iztekajočega se tedna. Nekaj poudarkov: sodobno mirovništvo kot igra interesov velikih sil; politika zdravnikom z zakonom določila, kaj morajo delati tudi v času stavke; zajetnost proračuna mariborske občine; pred nami so trije posvetovalni referendumi: o evtanaziji, uvedbi prednostnega glasu na državnozborskih volitvah in o konoplji; umetna inteligenca lahko počne le to, kar jo naučimo.


14.04.2024

Pregled tedna

Zdravniška stavka traja že tri mesece. Vlada in sindikat Fides sta – da bi se pogajanja le premaknila z mrtve točke – sredi prejšnjega meseca privolila v mediacijo. Čeprav podrobnosti pogovorov za zaprtimi vrati z javnostjo niso delili, pa smo v iztekajočem se tednu izvedeli za njihov rezultat. Mediacija ni uspela in stavka se nadaljuje. Nezadovoljni pa niso le zdravniki, ampak vse bolj tudi predstavniki drugih skupin javnega sektorja; pa prebivalci Središča ob Dravi zaradi načrtovane postavitve izpostave azilnega doma, pa prebivalci Šentilja, ki jih skrbi kakovost pitne vode.


07.04.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu smo govorili o stavkovnem valu v državi, ki mu ni videti konca. Zdravniška stavka se bo – kot kaže – še nadaljevala. Brez dogovora ostajajo tudi pogajanja vlade in javnih uslužbencev o plačnem stebru. Prizadeti v avgustovskih poplavah si želijo pohitritev obljubljene pomoči države, prav tako kmetje pri Sveti Ani, ki jih je lansko neurje spravilo na kolena. Sapa Pohorcev je za zdaj odpihnila načrte vetrnih elektrarn na Pohorju, ob politični pregretosti v državi pa naj bi bil pred nami tudi prvi vremenski vročinski val.


31.03.2024

Pregled tedna

V tem tednu je minilo sto dni od takrat, ko je sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides napovedal stavko. Tretjo sredo zapored pa so stavkali na upravnih enotah. Ob največjem krščanskem prazniku, veliki noči, je ta teden minil tudi v znamenju 150-letnice rojstva generala Rudolfa Maistra. O tem in drugih dogodkih iztekajočega se zadnjega marčevskega tedna – v Mariborskem feljtonu.


24.03.2024

Pregled tedna

V Mariborskem feljtonu je bilo tokrat v ospredju dogajanje, povezano z Mariborom – ta teden sta se namreč končno le srečala premier Golob in mariborski župan Arsenovič; za nami je maratonska občinska seja; težave so pri gradnji mariborske onkologije in propadla je še ena prodaja Mariborske livarne. Dodali pa smo še kulturne in druge bolj sproščene teme.


17.03.2024

Pregled tedna

Stavkovni val se vse bolj širi, pogajanja so neučinkovita, podpora vladi upada, iztekajoči se teden pa so med drugim zaznamovali tudi protesti proti azilnemu domu v Središču ob Dravi, tožba za zaprtje kompostarne v Ceršaku, reševanje mariborske livarne in napoved vseslovenskega kmečkega protesta. Teh najodmevnejših dogodkov minulega tedna smo se dotaknili v tokratnem Nedeljskem feljtonu.


10.03.2024

Pregled tedna

V desetem tednu tega leta smo spremljali že osmi teden zdravniške stavke. Gordijski vozel nesoglasij med zdravniki in vlado ni popustil in salomonske rešitve tudi v minulih dneh nismo dočakali. Jo lahko prinese mediacija? Medtem je teden prinesel tudi nadaljevanje pogajanj med vlado in sindikati javnega sektorja, novo ministrico za pravosodje in mednarodni dan žensk. Več pa v pregledu dogajanja


03.03.2024

Pregled tedna

Tudi vzhodni del Slovenije si je ta teden malce oddahnil. Za nami so dnevi šolskih počitnic, ko si je tudi nemalo zaposlenih vzelo dopust. To pomeni, da se je kolesje dogajanja malce upočasnilo, a nikakor ne ustavilo. V ospredju mozaika bodo počitniško dogajanje, zdravniki in stavkovni val


Pagina 1 di 31
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov