Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Medenina in patina

4 epizod

Medenina in patina

4 epizod


Spoznavamo zgodovino našega godbeniškega izročila.

15.07.2024

Godbe iz dežele vzhajajočega sonca/prvič

Filharmonična godba iz Osake je sorazmerno mlada zasedba, stara le slabi dve desetletji, a obenem ena najboljših na vsem svetu. V tej in še v naslednjih dveh oddajah boste slišali prav tako orkester iz tega kulturnega in finančnega središča Japonske – njihovo Mestno simfonično godbo, zadnje čase znano tudi pod imenom Shion, ki je seveda orkester z daljšo tradicijo in je lani praznovala stoletnico, torej velja kar za najstarejšo poklicno godbo v tej državi. Sama zasedba še najbolj spominja na velike sredozemske godbe, posebej na španske, saj imajo v orkestru tudi violončela. V nedvomno imenitnih izvedbah boste v tej, pa še v naslednji oddaji najprej poslušali mogočno ter dramatično Barnesovo Tretjo simfonijo, podnaslovljeno tudi kot »Tragična«, ki že sodi v železni spored izvirne glasbe za to zasedbo. V tej oddaji najprej prva dva stavka, naslednjič pa še preostanek. Kapelnik je legendarni Yoshihiro Kimura.


08.07.2024

Glasba za pihalni orkester Roka Goloba, Jožeta Privška in Mojmirja Sepeta

V izvedbi vodilnih slovenskih ljubiteljskih godb predvajamo Knjigo prigod Roka Goloba, Privšek potpouri Jožeta Privška in skladbo Zemlja pleše Mojmirja Sepeta v priredbi Gregorja Strniše.


01.07.2024

Pihalni orkester Krka izvaja glasbo Johana de Meija in Roberta Winstona Smitha

Predvajamo skladbi Via Claudia Johana de Meija in Songs of sailor and sea Roberta Winstona Smitha v izvedbah Pihalnega orkestra Krka in dirigenta Matevža Novaka. Posnetek prve je nastal leta 2015 na tekmovanju Flicorno d'Oro v kraju Riva del Garda ob Gardskem jezeru, kjer je Pihalni orkester Krka postal absolutni zmagovalec tekmovanja.


24.06.2024

Belgijski trobilci/drugič

Na vrsti je še druga oddaja iz niza, v katerem predstavljamo izvrsten trobilsko-tolkalski ansambel Belgian Brass. Predvajamo zelo obsežno skladbo Tre Skizze našega starega znanca Jana Van der Roosta – stavki so Sfere, Fugato in koral ter Kancona (poklon Giovanniju Gabrieliju) – ter še krajšo Modrost plišastih koal Jana Van Landeghema.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov