Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Mladi mladim

456 epizod

Mladi mladim

456 epizod


Oddaja, ki jo dobro poznajo vsi, ki odraščajo, se radi zabavajo, se pogosto zaljubljajo, ob tem pa si vzamejo čas tudi za učenje in študij in vse, kar je zanimivo in koristno. V pol ure so strnjene zgoščene informacije, začinjene z dobro glasbo po izboru mladih novinarjev.

03.07.2024

Telesna dismorfija, motnje hranjenja in samopodoba pri mladih

V oddaji Mladi mladim smo gostili Urško Mikolič, zakonsko in družinsko psihoterapevtko. Beseda je tekla o telesni dismorfiji, motnjah hranjenja ter o vplivu lepotnih idealov in pritiskov družbe in medijev na samopodobo mladih, predvsem v poletnih mesecih.


26.06.2024

Nasilje nad dekleti in ženskami ter povezava tega z reproduktivnimi pravicami

V oddaji Mladi mladim smo gostili Natašo Usar, univerzitetno diplomirano socialno delavko, ki je delala kot strokovna delavka na Centru za socialno delo Maribor, na področju preprečevanja nasilja v družini in na področju varstva koristi otrok. Tema oddaje so bile oblike nasilja nad dekleti in ženskami in tudi, kako so te povezane z nevidnostjo reproduktivnega dela in reproduktivnimi pravicami. Sledila je rubrika 'V Mariboru dogaja' – nanizali so dogodke, ki vabijo v prihodnjih dneh.


19.06.2024

Kako se mladi borijo, da ženske ne bi nosile večine bremena reproduktivnega dela?

V oddaji Mladi mladim tokrat o tem, kako naj se mladi borijo za to, da ženske ne bodo nosile večine bremena reproduktivnega dela. Pogovarjali smo se s članico društva Študentska iskra, Jerico Peric.


12.06.2024

Reproduktivne pravice in kampanja Moj glas, moja odločitev

V oddaji Mladi mladim smo gostili Alexa Kovača iz Inštituta 8. marec; tema pogovora so bile reproduktivne pravice, tokrat v povezavi s pobudo Moj glas, moja izbira. Sledila je rubrika 'V Mariboru dogaja' – nanizali smo dogodke, ki vabijo v prihodnjih dneh.


05.06.2024

Pomen koncepta reproduktivnega dela

Ta teden smo v oddaji Mladi mladim govorili o pomenu koncepta reproduktivnega dela in projektu Z roko v roki. Gostili smo Urško Breznik, direktorico Zavoda za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor ter Jernejo Breznik iz spletnega medija Rdeča pesa in Ekosocialistične iniciative Klas.


29.05.2024

Projekt EMPATH, spolni stereotipi in toksična moškost

Gostja oddaje Mladi mladim je bila programska direktorica Inštituta za proučevanje enakosti spolov IPES, Ana Pavlič. Govorili smo o projektu EMPATH, ki v ospredje postavlja spolne stereotipe in toksično moškost. V rubriki 'V Mariboru dogaja' pa smo pogledali, kaj pripravlja ŠOUM.


22.05.2024

Klub mariborskih študentov: Anja Hojsak, vodja marketinga

To sredo se nam je v oddaji Mladi mladim pridružila Anja Hojsak, vodja marketinga Kluba mariborskih študentov. Predstavila nam je njihov dogodek KMŠ oder, več pa nam je povedala tudi o mnogih drugih projektih, ki jih ustvarjajo.


15.05.2024

Slovenski dnevi knjige v Mariboru – Ko te napiše knjiga 2024

Tokrat smo v oddaji Mladi mladim govorili o festivalu 27. Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Gostili smo Nino Medved, koordinatorico sejma s spremljevalnim programom, in žirijo literarnega natečaja Ali govoriš emojščino, ki ga razpisujeta tukajšnji Mladinski kulturni center in omenjeni festival.


08.05.2024

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Kot zadnja se je tokrat predstavila Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru – pogovarjali smo se z izredno profesorico, doktorico Marjetko Rangus, dekanico omenjene fakultete.


08.05.2024

Fizikalni podvigi in tekmovanja Škofijske gimnazije AMS

To sredo sta bila gosta oddaje Mladi mladim dijak četrtega letnika Škofijske gimnazije Luka Emeršič in profesor fizike na tej gimnaziji Jakob Murko. Predstavila sta več fizikalnih tekmovanj in izzivov. V rubriki Fakultete se predstavljajo pa je bila na vrsti še zadnja od 17-ih fakultet – Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru.


01.05.2024

Študentska delovna brigada - največji prostovoljni projekt Študentske organizacije Univerze v Mariboru

Oddajo Mladi mladim smo tokrat v celoti posvetili prazniku dela. Ker je ena od oblik dela tudi prostovoljstvo, smo v studio povabili člane delovne brigade Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Zakaj je dobrodelnost pomembna, kakšen je namen delovnih brigad in kje in kako se lahko pridružite letošnjim brigadirjem, bodo pojasnili vodji projekta Uroš Vozlič in Nika Erjavec ter brigadirja, Tadej Tomažič in Marko Jeraj. Marija Šauperl, predsednica kluba brigadirjev slovenskih goric Lenart, pa nam je povedala, kako so študentske brigade potekale nekoč.


24.04.2024

Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z Renejem Grilom, študentom Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.


24.04.2024

S pogumom se daleč pride

Tokratna oddaja Mladi mladim je dokazala, da se s pogumom res pride daleč. Gostili smo dijaško urednico Ano Kuprivec, ki nam je razkrila posebnosti letošnjega literarnega zbornika II. gimnazije, Pesnik pada z rokami, iztegnjenimi proti soncu. Pridružila pa se nam je tudi nekdanja članica ekipe Mladi mladim in hkrati tekmovalka Miss Slovenije, Katja Zver, ki nam je povedala kaj več o samem projektu in njenih izkušnjah na Miss Slovenija. V rubriki ‘Fakultete se predstavljajo’ pa nam je študent omenjene fakultete Rene Gril povedal kaj več od Fakulteti za naravoslovje in matematiko.


17.04.2024

NAPREJ do enakosti

V oddaji Mladi mladim smo tokrat gostili Ano Pavlič, programsko direktorico Inštituta za proučevanje enakosti spolov in vodjo projekta NAPREJ, ki je namenjen opolnomočenju mladih Romov in Rominj. V rubriki Fakultete se predstavljajo o mariborski Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo; v rubriki 'V Mariboru dogaja' pa smo pogledali, kaj je ŠOUM pripravil v tem tednu.


17.04.2024

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali profesorjem doktorjem Zoranom Novakom, dekanom Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru.


10.04.2024

Ekonomsko-poslovna fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali s profesorico, doktorico Aleksandro Pisnik, prodekanico za izobraževalno dejavnost Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru.


10.04.2024

Vseslovenska krvodajalska akcija in Mladi za napredek Maribora

V oddaji Mladi mladim smo gostili Zalo Urbanija – predstavila je krvodajalsko akcijo Študentske organizacije Slovenije in druge dogodke ŠOUM-a. Pridružili sta se nam tudi Urška Žiger, koordinatorica projekta Mladi za napredek Maribora, in nagrajenka Vita Majer, dijakinja mariborske Druge gimnazije. V rubriki Fakultete se predstavljajo pa tokrat o Ekonomsko-poslovni fakulteti.


03.04.2024

Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji z dolgo tradicijo. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z izredno profesorico, trojno doktorico Joco Zurc, prodekanico za mednarodno dejavnost in promocijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.


03.04.2024

Ne stresiraj se!

Ta teden smo v oddaji Mladi mladim znova gostili zakonsko in družinsko psihoterapevtko Urško Mikolič. Tema pogovora je bil stres med mladimi, še posebej ob prihajajočem maturitetnem obdobju. Z nami je bila tudi izredna profesorica, trojna doktorica Joca Zurc, prodekanica za mednarodno dejavnost in promocijo na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru; predstavila je študij na tej fakulteti. V rubriki 'V Mariboru dogaja' pa je sekretarka za interesne dejavnosti študentov ŠOUM-a Ajda Habjanič povedala, kaj pripravljajo.


27.03.2024

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru je s 17 fakultetami, Univerzitetno knjižnico Maribor in Študentskimi domovi druga največja in druga najstarejša univerza v Sloveniji. V rubriki Fakulete se predstavljajo vam vsako sredo v oddaji Mladi mladim predstavimo eno od njenih 17-ih fakultet. Tokrat smo se pogovarjali z docentko doktorico Anastazijo Gselman, prodekanico za izobraževalno dejavnost Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru.


Pagina 1 di 23
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov