Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Na sceni

768 epizod

Na sceni

768 epizod


Nove izdaje slovenskih izvajalcev, pogovori v živo, izčrpne informacije ter dobra glasba so stvari, ki morajo zanimati vsakega resnega poslušalca slovenske glasbe.

19.06.2024

Dimek & Davor Klarić – Za žejne in srečne

Jernej Dirnbek - Dimek in Davor Klarić sta izkušena glasbena mačka z dolgoletnim stažem v slovenski glasbi. Album Za žejne in srečne je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala zanimive zgodbe. Tematika se dotika običajnih tem malega človeka, ki jih obravnavata na humoren, zbadljiv, a vendarle tudi razmišljajoč način. Prav zato prek prigod svojih junakov nastavljata ogledalo družbi. Več o pisani in zanimivi glasbeni podobi, prepleteni z duhovitimi in zbadljivimi besedili, pa avtorja.


12.06.2024

Maja Keuc – Sončnice

Maja Keuc predstavlja album Sončnice, na katerem razkriva igrivo lahkotnost, pozitivno energijo in globoko refleksijo. Besedila in melodije nihajo med svetlobo in temo ter lahkotnostjo in težo. V oddaji avtorica odkritosrčno o zasnovi in udejanjanju idej.


05.06.2024

Fed Horses - M.L.A.D.

Ime Fed Horses pooseblja delovanje Urše in Jureta Mihevca. Dobro sta se dokazala že na dveh EP-jih in koncertnem albumu. Svežino izraza iščeta v žanrski različnosti, saj se raziskujoče oddaljujeta od indie kantrija in alt popa. Album M. L. A. D. se poklanja področju duševnega zdravja in prinaša zgodbe zavetja, ljubezni, odpuščanja, strasti, hrepenenja in upanja. Več pa pevka Urša Mihevc.


29.05.2024

Jet Black Diamonds - Sladki problemi

Po odmevnem EP-ju Večvredne romance so mladeniči iz Vipavske doline, zbrani pod imenom Jet Black Diamonds, postali vidnejši predstavniki novega vala slovenske glasbe. V rokah imajo tudi že dolgominutažni prvenec Sladki problemi, na katerem je glasba še vedno mladostno razigrana, a zvokovno zrelejša. Zajetna zbirka pesmi pomeni trdno osnovo za nadaljnjo glasbeno pot. O njej pa v oddaji pevec in kitarist Urban Koritnik, bobnar Maks Rozman in kitarist Domen Lemut.


22.05.2024

Lara Baruca – Boutique 99

Lara Baruca po dobrem desetletju premora razkriva novi projekt Boutique 99, ki vključuje reinterpretacije pesmi iz leta 1999, ključnega tako za slovensko glasbo kot za njeno lastno kariero. Svojevrstno se je lotila uspešnic skupin Siddharta in Dan D ter pevca Mitje, za katere je posnela tudi triptih vizualizacij. Dodala je tudi avtorsko noviteto, EP pa napoveduje nadaljevanje njene bogate glasbene poti.


15.05.2024

Booom! − Odiseja

Trije mladi pevci sestavljajo trio Booom!, prvenec Odiseja prinaša dvanajst pesmi, med njimi tudi tisto, s katero so odmevno nastopili na predizboru za Pesem Evrovizije v San Marinu. Po kar nekaj letih podlage in kupu zavrženih projektov so glasbo dokončali v intenzivnih dveh mesecih. Fantje so avtorji vseh besedil in glasbe na albumu Odiseja, na katerem kitarski pop-rok koketira s sodobnim ameriškim in brit-popom, temu pa dodajajo ubrane triglasne vokalne harmonije. Več pa Patrik Mrak, Matevž Derenda in Luka Cvetičanin.


03.05.2024

zGodbe generacij

Kompilacija zGodbe generacij zaokroža prerez glasbenega ustvarjanja v Zgornji Vipavski dolini skozi desetletja. Je preplet raznovrstnih idej, slogov in pristopov h glasbenemu izražanju. Ta kalejdoskop je odmev raznovrstnih zgodb, ki so jih ustvarile generacije glasbenic in glasbenikov na Ajdovskem. Kompilacija dopolnjuje in nadgrajuje publikacijo, povezujeta se v celoto. O projektu eden izmed iniciatorjev, Sandi Škvarč.


24.04.2024

Hamlet Express – Fantom svobode

Zanesenjaštvo štirih glasbenikov pri pristopu do ustvarjanja, širok pogled na glasbo ter mešanica stilov, ki nihajo od zamaknjene krhke poetike uglasbene poezije prek glasbe svetov do mestnega rokenrola. Vse to ponuja šesta plošča Fantom svobode skupine Hamlet Express, več o njej pa kitarist in pevec Andraž Polič ter bobnar Blaž Celarec.


17.04.2024

Samo Šober - Pasti

Sposobnost tenkočutnega zaznavanja sveta, dogodkov in njihovih posledic za naša življenja je odlika kantavtorja Sama Šobra. Vsakodnevni impulzi so mu narekovali nova besedila in melodije, tako je v zadnjih treh letih nabral nove ideje in jih zavil v glasbeni ovoj, ki valuje od folka do popa, bluesa in countryja. Poseben čar daje plošči Pasti zven akustičnih inštrumentov.


10.04.2024

Bort Ross – K tebi odpeljem svoje srce

Šentjernejski milozvočni kantavtor in producent Bort Ross predstavlja drugi album s toplim naslovom K tebi odpeljem svoje srce. Na njem boste našli vse od nežnejših balad, ki zaokrožajo tudi njegov debitantski album Sančo Pansa izpred osmih let, pa do živahnejših, bendovskih melodij. Skozi leta preoblikovanja gradiva so besede nadomestile besede, melodije melodije, nekatere skladbe so ostale na tleh, druge pa sedle na prava mesta. Iz njih so se rodile nove zgodbe, podrobno o njih pa njihov avtor.


03.04.2024

Zgrešeni primeri – Dejansko

Dolenjski punkrokerji Zgrešeni primeri predstavljajo EP Dejansko. Na njem možje dejansko pojejo o svetu, v katerem živijo, in o glasbeni realnosti, v kateri nastajajo njihove skladbe. Spevna in z energijo nabita glasba ponuja odklop od sveta, do katerega so v besedilih zelo kritični. Z leti niso izgubili ostrine, svojega pogleda na svet pa tudi tokrat ne olepšujejo. Več o njihovem delu pa basist in pevec Janko Rošelj ter kitarist Robi Glač.


20.03.2024

Siddharta – X

Deseti album skupine Siddharta nosi črko X. Kreacija nove glasbe je bila plodna, zato je bila izbira desetih reprezentativnih dokaj zahtevna. Ker možje tudi tokrat ničesar niso prepustili naključju, so prepričani, da v danem trenutku hodijo po poti, ki jih medsebojno povezuje. To občutje prenašajo tudi na svoje zvesto občinstvo. O novi glasbi obširno basist Jani Hace.


13.03.2024

Radio Jam - Zen

Pretežno celjska skupina Radio Jam je po daljšem premoru ustvarila novo glasbo za drugi album Zen. Možakarji so zbrane ideje pazljivo sestavili v prepričljiv izvedbeni izraz. Radi se poigravajo z mešanjem različnih žanrov, kar so sami poimenovali trdi rokenrol. O delu in virih navdiha pa pevec Grega Teršek in basist Dani Telebar.


06.03.2024

Raiven: Sirene, part 1.

Naša letošnja predstavnica na tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven na EP Sirene Pt. 1 skozi prizmo glasbe prepleta introspekcijske uvide z zgodbami ikonskih ženskih likov iz slovenske zgodovine. Ta elektro-operni izlet ji je ponudil nov prostor za večno igro zapeljevanja in neukrotljive ljubezni. Tematike se sprehajajo od boja z norostjo in družbenih pritiskov do tragike neizpolnjene ljubezni ter neuslišane želje po razumevanju. Raiven je tokrat prvič prevzela vlogo producentke.


28.02.2024

Imperij - Drugačne barve

Skupina Imperij je pred dvema letoma krenila na popolnoma novo glasbeno pot in zelo temeljito prevetrila zasedbo, v kateri je posnela četrti album Drugačne barve. Iskriva družbenokritična in samoironična besedila s kančkom humorja nagovarjajo pozornega poslušalca. V nekaterih skladbah po svoje opisujejo hipno stanje, ki obkroža člane skupine. Več o Drugačnih barvah pa kitarist Nejc Dolinar in bobnar Julij Klemenc.


21.02.2024

Uroš Perić - Teardrops

Pevca, pianista, skladatelja in aranžerja Uroša Perića poznamo kot odličnega interpreta klasik iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. Glavnina glasbe, ki jo je predstavil v oddaji, prihaja s plošče Teardrops, ob tem pa se je naslonil na še nekaj avtorskih novosti iz zadnjih let.


14.02.2024

Lombardo - A greva plesat?

Glasbena skupina Lombardo je po mnogih letih ustvarjanja pripravila prvenec A greva plesat? Glasbeno potovanje so možje zavili v speven pop rock, ki mu ne manjka optimizma. Poglede na svet zavijejo v prijetne ritme in melodije, ki bodo všeč marsikateremu ljubitelju ali ljubiteljici slovenskega popa. Več o skupini in njenem prvencu pa kitarist David Stritar in tolkalec Sašo Kronegger.


07.02.2024

Vira - niei

Nina Virant je vokalistka, skladateljica, vokalna pedagoginja in avtorica projekta Vira. Na plošči niei s posebnim pristopom išče in najde izraz, ki je mešanica popa, jazza, eksperimentalnih žanrov in progresivne glasbe. Dinamičnost glasbi in interpretacijam daje njena neobremenjena, energična in goreča predanost vsaki podani temi.


31.01.2024

Tonč Feinig – Songs From Home

Pred kratkim je klaviaturist Tonč Feinig izdal novo ploščo Songs from Home. Na njej je nekaj stalnic z nastopov oblekel na novo in jim dodal nekaj novih skladb. Zanimiva je glasbena spremljava, ki sega od duetov do malega big banda. Glasba se tematsko opira na ljudske pesmi, ki jih na avstrijskem Koroškem pogosto in radi pojejo. Nov oziroma svež pogled na ta bogat opus bo Tonč Feinig orisal na obisku v studiu Vala 202.


17.01.2024

River - River

Ideja za rokovsko skupino River je zrasla na zelniku izkušenega basista in avtorja Sergeja Pobegajla. V zadnjih letih je navdih za glasbo našel ob idilični reki, ki je kasneje dala ime bendu. Glasbena pot odraža mogočnost reke, ki je lahko hkrati bistra in mila, a tudi kalna in nepredvidljiva. Dvojnost se izraža v prepletu trdih kitarskih tem ter dinamičnih bobnarskih udarcev in agresivnih vokalov, ki na trenutke podajajo tudi mirnejše dele in spevne melodije. Obširno o prvencu Sergej Pobegajlo na obisku v studiu Vala 202.


Pagina 1 di 39
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov