Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Opoldnevnik

4647 epizod

Opoldnevnik

4647 epizod


Opoldnevnik ob 12.30 prinaša pregled dopoldanskega dogajanja. S prispevki se oglasijo novinarji in dopisniki s terena, pripravimo tudi pregled vesti, o katerih poročajo agencije.

17.07.2024

Veliko otrok na počitniških delavnicah v Slovenskem domu na Reki

V slovenskem Kulturno-prosvetnem društvu Bazovica na Reki so tudi letošnje poletje za otroke pripravili počitniške delavnice. Zamisel zanje se je porodila že pred leti, z namenom, da bi najmlajše in njihove starše privabili k društvenemu delovanju. Ostali poudarki oddaje: - Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so pred počitnicami s podpisom potrdili usklajeno v dve leti trajajočih pogajanjih o prenovi plačnega sistema. - Kriminalisti v Portorožu vendarle uspeli vstopiti v del pogorelega objekta. - Današnja 17. etapa Toura bi lahko postregla z pobegom.


16.07.2024

Na Krasu in v Brkinih krepijo turistično ponudbo

Turizem je v povezavi s kmetijstvom ena pomebnih gospodarskih dejavnosti na Krasu in v Brkinih. Kako na območju z bogatimi naravnimi in kulturnimi danostmi sestaviti skupni produkt, se sprašujejo pristojni? Ena od možnosti je vzpostavitev čezmejnih krožnih prevozov. Poletnega tečaja slovenskega jezika "Halo, tukaj slovenski Mediteran" pa se letos udeležuje več kot 40 tečajnikov iz 16 držav. Poletna šola je prostor, kjer se srečujejo različne zgodbe, izkušnje in pogledi, kjer nastajajo nova prijateljstva ter medkulturno razumevanje, poudarjajo v Centru za slovenski jezik in kulturo. V oddaji še: - Evropski poslanci na tajnem glasovanju volijo predsednico parlamenta. - Ameriški poslovnež in milijarder Elon Musk bo v Trumpovo kampanjo vložil več milijonov dolarjev. - Na današnji 16. etapi dirke po Franciji pričakujemo spopad sprinterjev.


15.07.2024

Pogorišče sredi Portoroža si ogledujejo kriminalisti in forenziki

Ognjeni zublji, ki so včeraj pustošili sredi Portoroža, so povsem uničili 2.000 kvadratnih metrov velik objekt. Iz njega se še danes kadi; tu in tam je slišati zvok rušenja, najverjetneje strehe. Lastnik je najemnikom zagotovil, da bo obnova končana do maja. Več po ostalih poudarkih oddaje: - Na klopeh poslancev tudi predlog zakona o pomoči ribičem. - V Rakitovcu bodo zgradili vodno zajetje za viške vode, ki zdaj odtekajo v naravo. - Španci so evropski nogometni prvaki, Argentinci pa južnoameriški.


14.07.2024

Nekdanji ameriški predsednik Trump preživel poskus atentata

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je povzročil šok v ZDA in drugod po svetu. Med poskusom atentata je bila poleg napadalca ubita še ena oseba, ki se je udeležila zborovanja, dve pa sta bili huje ranjeni. Trumpa je krogla oplazila po desnem ušesu. V oddaji tudi o tem: - Zagorelo je v portoroškem lokalu Alaya. - Gradbinci na drugem tiru pridobivajo tudi reference za prihodnje samostojne infrastrukturne posle. - Kino Istra tudi letos poleti s filmskim programom za vse generacije.


13.07.2024

V Bovcu predstavili javno-zasebno partnerstvo za rešitev Kanina, na potezi je država

Konzorcij podjetnikov Promotor je na včerajšnji izredni seji Občine Bovec predstavil projekt javno-zasebnega partnerstva za oživitev gorsko-turističnega centra Kanin. Brez državnega vložka ne bo šlo, so vnovič poudarili. Projekt med drugim predvideva novo krožno-kabinsko žičnico s kapaciteto 1200 oseb na uro in potovalnim časom 12 do 15 minut. To bi lahko uresničili do konca leta 2026. V oddaji tudi o tem: - Vročinski val marsikoga zvabi v hribe, v planinskih kočah pa se soočajo s težavami pri iskanju oskrbnikov. - Zdravilišče Rdečega križa Debeli rtič bo letos obiskalo 17.000 otrok. - V Berlinu je vse pripravljeno za jutrišnji finale evropskega prvenstva.


12.07.2024

Še naprej bo sončno in zelo zelo vroče

Na Agenciji za okolje napovedujejo, da se vreme tudi v prihodnjih dneh ne bo bistveno spremenilo: še naprej bo sončno in vroče. Obenem znova opozarjajo na veliko toplotno obremenitev po nižinah, zlasti sredi dneva in popoldne. V oddaji tudi o tem: - Visoko obletnico požiga tržaškega narodnega doma obeležili s predavanjem o gledališki dejavnosti. - Marko Šajn poslikal steno pomožnega objekta piške železniške postaje. - Slovenski olimpijci optimistično v Pariz, Roglič odstopil s Toura.


11.07.2024

Na splošni maturi je bilo uspešnih 92 odstotkov kandidatov

Za 6240 maturantov se je četrtek začel zgodaj, saj so lahko rezultate izvedeli že ob sedmih zjutraj na spletu. 92 odstotkov jih je maturo opravilo. Maturantov s pohvalo je 333, najvišji možni uspeh je doseglo 20 kandidatov. V oddaji tudi o tem: - Koalcija predlaga zakonsko prepoved poveličevanja nacizma in fašizma. - Nepooblaščeni dvig zaprnice na jezu v Renčah povzročil veliko škode na ribljem življu. - Poletni tabor v Čepovanu za najstnike namenjen druženju in krepitvi samopodobe. - Vročinski val bo še vztrajal, možen je tudi temperaturni rekord morja.


10.07.2024

Na trasi drugega železniškega tira slovesno obeležili preboj predorskih cevi

Izvajalci glavnih gradbenih del na drugem tiru so že junija izkopali zadnje metre servisnih cevi predora Lokev in Beka, s tem je prebitih vseh 10 predorskih cevi. V družba 2TDK pravijo, da so delavci 37 kilometrov predorov izkopali v rekordnem času. Čeprav se je preboj zgodil že pred tedni, o čemer smo poročali, so ga slovesno obeležili danes v dolini Glinščice. V oddaji tudi o tem: - Pomorski muzej prevzema v upravljanje piranski svetilnik. - Festivalsko dogajanje na tolminskem Sotočju se nadaljuje z Butikom - festivalom elektronske glasbe. - Španija bo danes dobila nasprotnika v finalu evropskega nogometnega prvenstva.


09.07.2024

Zaradi visokih temperatur oranžno opozorilo

Višek vročine bo v petek, ko se bodo temperature po nižinah gibale vse do 36 stopinj Celzija. Najbolj vroče bo na območju Bele Krajine in na Goriškem. V oddaji tudi o tem: - Poslanci potrjujejo sveženj ukrepov za omilitev kadrovske stiske v domovih za starejše. - Gospodarska dejavnost se je v drugem četrtletju močno okrepila. - Tudi z Interreg projektom podprte raziskave, kako iz oljčnih tropin in listov ekstrahirati aktivne snovi. - Španci in Francozi za finalno vstopnico nogometnega EURA.


08.07.2024

Zaposlitveni center Bodika v stečajnem postopku

Zaposlitveni center Bodika kot edini na Krasu zaposluje pet delavcev na zaščitenih delovnih mestih, ki obdelujejo eko kmetijo Brinjevka v Malem dolu pri Komnu. V petek pa je odjeknila novica, da je nad tem socialnim podjetjem oklican stečajni postopek. To so potrdili tudi na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, imenovana je že stečajna upraviteljica. V oddaji tudi o tem: -Francosko levo zavezništvo namerava že ta teden predlagati kandidata za položaj predsednika vlade. -Hiša dobre volje v Novi Gorici ima nove prostore. Kaj v njej počnejo starostniki? -Po najnižji urni postavki oddanih le 14 odstotkov počitniških del. -Obsežna policijska akcija v Piranu.


07.07.2024

Papež med mašo v Trstu opozoril na krivice po svetu

Trst je križišče kultur, narodov in religij, je ob dopldanskem obisku in maši dejal papež Frančišek. Pozval je k vključujoči družbi in pomoči tudi vsem migrantom, ki prihajajo po Balkanski poti. V oddaji tudi o tem: - V Izoli tudi to sezono reševalci na kolesih. - Obiskovalce istrskih kopališč že deset let spremlja Knjižnica na plaži. - Olimpijske igre brez slovenskih košarkarjev.


05.07.2024

Bo 30 otrok iz Vipave ostalo brez vrtca?

30 otrok iz Vipave bi lahko jeseni ostalo brez vrtčevskega varstva. Zaradi gradnje prizidka k vipavskemu vrtcu so namreč eno obstoječo igralnico predelali v povezovalni hodnik. Dela pa so se zavlekla in kot kaže, ne bodo dokončana do septembra. Odprto ostaja tudi vprašanje nakupa manjkajoče opreme. V oddaji tudi o tem: - Pojav peronospore vinogradniki na Krasu zaenkrat dobro obvladujejo. - To nedeljo že 31. tradicionalna prireditev Furmanski praznik. - Začenja se četrtfinale evropskega prvenstva v nogometu.


04.07.2024

Bodo predstavitve Krajinske zasnove Krasa prestavljene za nekaj mesecev?

Termin predstavitve Krajinske zasnove Krasa, ki jo želi ministrstvo za naravne vire in prostor v občinah Divača, Hrpelje-Kozina, Komen, Miren-Kostanjevica in Sežana predstaviti v tretjem tednu julija, se zdi predstavnikom kraških občin prezgoden in neprimeren. V oddaji tudi o tem: -Izredno sejo o prihodnosti Kanina je bovška občina prestavila na prihodnji teden. -Italijanski predsednik je v Trstu odprl socialni teden katoličanov. -Slovenski košarkarji se bodo pomerili z Novo Zelandijo.


03.07.2024

V Posočju odmeva odločitev ustavnega sodišča, da kobariški odlok o plovbi po Soči ni neustaven

Ustavni sodniki so razveljavili le del 22. člena odloka, ki se nanaša na nadzor drugih pooblaščenih oseb. Zaradi pomankanja pravnega interesa pobudnikov so zavrgli tudi pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti krovnega Zakona o plovbi po celinskih vodah. Pobudo za oceno ustavnosti in zakonitosti odloka je pred nekaj meseci vložilo 24 pravnih in fizičnih oseb. V oddaji tudi o tem: - Število brezposelnih se je junija vnovič zmanjšalo. - Tudi letos poleti v Luciji otroške predstave pod okriljem piranske knjižnice. - Stoječe ovacije za 150 mladih pevcev na Sveti Gori.


02.07.2024

Začenja se Primorski poletni festival

S komedijo Mnogo hrupa za nič se bo zvečer začel 31. Primorski poletni festival. 12 ambientalnih predstav bo v enotno skupnost povezalo vse štiri občine slovenske Istre. Zavezanost festivala ambientalnemu gledališču s seboj prinaša tudi finančne izzive. V oddaji o tem: -V avtobusnem javnem potniškem prometu spremembe in novi vozni redi. -V projektu Cross stories glasba povezuje obe Gorici. -Popoldne bo na Sveti Gori zapelo 150 mladih iz Kanade in Slovenije. -Košarkarji začenjajo olimpijske kvalifikacije.


01.07.2024

Načrti za novogoradnje v Sežani

Pred nekaj dnevi so v Sežani javno predstavili pobudo za postavitev 35 eno ali dvostanovanjskih stavb na vzhodnem delu kraja. Javna predstavitev je pritegnila le nekaj domačinov. V Sežani se je število prebivalcev v treh desetletjih povečalo za četrtino. V oddaji tudi o tem: - V pričakovanju slovensko-portugalskega nogometnega dvoboja. - V Franciji odmevajo izidi prvega krogra parlamentarnih volitev. - Oporišča ameriške vojske v Evropi naj bi dvignila stopnjo pripravljenosti. - Nova Gorica gosti festival uličnega gledališča Ana Desetnica. - Agencija za okolje opozarja na možnost zastajanja padavinske vode.


29.06.2024

Prvi počitniški vikend: pričakovano povečan promet in zastoji proti Hrvaški

Prvi počitniški vikend je po pričakovanjih prinesel povečan promet in zastoje na vseh naših istrskih cestah, ki vodijo proti turističnim središčem in Hrvaški v obeh smereh. Poročamo tudi o zaključku dvodnevnega zasedanja G7 s področja izobraževanja v Trstu. Šola se mora povezati tudi s trgom dela, so si bili enotni udeleženci zasedanja. A se s tem niso strinjali protestniki, ki so se prvi dan zasedanja zbrali na trgu pred železniško postajo. Kot izpostavljajo, mora šola imeti svobodo odločanja in spodbujati kritično mišljenje in razvoj sveta, ki se ne podreja tržni logiki. V oddaji pa tudi o tem: - Predlog zakona o psihoterapevtski dejavnosti v javni obravnavi - Zadnje delo pisatelja Marjana Tomšiča Zgodbe iz labirinta celovito raziskuje zapletenost človekovega dojemanja sveta in odnosov - V Lokovcu čezmejno obarvan Ko-vaški odmev, v Kanalu zaključek izvirno obujenega Festivala Kontrada


28.06.2024

V Trstu ministri za izobraževanje držav G7

V okviru letošnjega italijanskega predsedovanja skupini sedmih najbolj razvitih držav sveta poteka v Trstu srečanje ministrov za izobraževanje. Dvodnevno zasedanje so začeli danes zjutraj, s sprejetjem skupne deklaracije pa se bo zaključilo jutri popoldne. Strogi varnostni ukrepi so ohromili mestni promet - prepoved velja tako na nabrežju in na morski gladini. V oddaji tudi o tem: - Stavka na upravnih enotah bi se lahko končala kmalu. - V Novi Gorici se začenja mednarodno srečanje saksofonistov. - Poletje v Portorožu in Piranu znova v ritmu pestrega kulturnega in zabavnega dogajanja.


26.06.2024

Kako uspešna so slovenska podjetja?

Slovenske gospodarske družbe so lani ustvarile 146 milijard evrov prihodkov, kar je slab odstotek več kot leto pred tem oziroma - ob upoštevanju inflacije - skoraj sedem odstotkov manj kot leta 2022. V oddaji tudi tem: -Na ožjem Goriškem se bodo bodo julija podražile komunalne storitve. -Počitniški programi so za večino staršev, ki nimajo varstva, predragi. -Kdo bo tekmec slovenskih nogometašev v osmini finala evropskega prvenstva?


25.06.2024

Ideja o dekanski obvoznici do nogometnih igrišč še nekaj časa ne bo uresničena

Dekani so za Bonifiko največji nogometni center v koprski občini. To krajane veseli, a opozarjajo, da je zaradi tega promet skozi naselje močno povečan, cesta pa neprimerna. Predlog o dekanski obvoznici je neuresničen in kot kaže bo tako tudi ostalo. V oddaji tudi o tem: - Z današnjim dnevom državnosti praznujemo 33 let od osamosvojitve. - Primorski poletni festival prinaša raznolik program, v katerem ne bo manjkalo satire, komedije, glasbe in plesa. - Slovenski nogometaši pred angleškim izzivom.


Pagina 1 di 233
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov