Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Petkov koncertni večer

2 epizod

Petkov koncertni večer

2 epizod


Petkovi koncertni večeri so namenjeni neposrednim prenosom in komentiranim posnetkom orkestra Slovenske filharmonije, Simfonikov RTV Slovenija in Simfoničnega orkestra SNG Maribor ter mednarodno priznanih gostujočih orkestrov, z dodanimi pogovori z glasbenimi (po)ustvarjalci.

21.06.2024

Za poduhovljene - 4. koncert letošnje sezone abonmaja VIP Slovenske filharmonije

Glasba Antona Brucknerja - predvajamo posnetke s 4. koncerta letošnje sezone abonmajskega cikla VIP (Vokalno-inštrumentalni program) Slovenske filharmonije, ki je bil 26. aprila letos v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Na koncertu, poimenovanem Za poduhovljene, sta nastopila Zbor in Orkester Slovenske filharmonije, dirigiral je priznani nemški dirigent Holger Speck. Zbor Slovenske filharmonije je uvodoma izvedel dva Brucknerjeva moteta – Locus iste in Ave Mario, drugo od treh uglasbitev Zdrave Marije, ki pa je hkrati edina za zbor a cappella. Vmes sta zazvenela še dva Aequala za tri pozavne, ki ju je Bruckner zložil leta 1847 v samostanu sv. Florijana blizu Linzu za pogreb svoje tete in botre Rosalie Mayrhofer. Spored je sklenila druga od treh skladateljevih maš – Maša v e-molu. Bruckner jo je zložil po naročilu linškega škofa Franza-Josefa Rudigierja, v partituri pa poleg osemglasnega zbora predpisal še pihala in trobila. Predvajamo tudi posnetek krajšega pogovora z dirigentom Holgerjem Speckom, s katerim se je v dneh pred koncertom pogovarjala Katarina Radaljac.


23.12.2022

Oratorij Mesija Georga Friedricha Händla

Predstavljamo izvedbo oratorija Mesija Georga Friedricha Händla, ki jo je v Slovenski filharmoniji 20. novembra 2022 pripravil Komorni zbor Megaron pod vodstvom dirigenta in skladatelja Damijána Močnika. Ta je k sodelovanju povabil uglednega dirigenta Garyja Gradna, ki ima veliko izkušenj z izvedbami baročnega repertoarja. Komornemu zboru Megaron so se na odru pridružili štirje solisti, sopranistka Marta Močnik Pirc, altistka Justina Vaitkute, tenorist Joan Francesc Folqué Giménez in basist Matthew Baker. Pevce je spremljal Baročni orkester Megaron, ki so ga pretežno sestavljali domači glasbeniki z baročnimi inštrumenti, vodila jih je gostujoča koncertna mojstrica Maria Lindal, ki redno sodeluje z dirigentom Garyjem Gradnom. Tokratna izvedba je bila tako prva izvedba slovenskega zbora z baročnimi inštrumenti v Sloveniji.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov