Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Recital

4 epizod

Recital

4 epizod


V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.

12.07.2024

Klavirski trio Leonore in violist Benjamin Nabarro

Klavirski trio Leonore je tokrat k sodelovanju povabil še violista Benjamina Nabarra: na koncertu v cerkvi Sv. Marije v kraju Hay on Wye, ki leži na meji med Anglijo in Walesom, so izvedli "Klavirski kvartet v f-molu, op.28" Luise Adolphe Le Beau ter "Klavirski trio št. 2 v g-molu, op. 45" Gabriela Fauréja.


05.07.2024

Julijana Avdejeva

Julijana Avdejeva je nastopila 17. oktobra lani v studiu Bavarskega radia v Münchnu. Izvedla je dela Frederica Chopina, Władysława Szpilmana, Mieczysława Weinberga, Sergeja Rahmaninova in Sergeja Prokofjeva. Julijana Avdejeva je začela lekcije klavirja že pri petih letih in je študirala na Gnesinovi glasbeni šoli za nadarjene otroke v Moskvi. Nase je opozorila leta 2010, ko je postala zmagovalka 16. mednarodnega Chopinovega tekmovanja v Varšavi. Bila je šele četrta pianistka, ki je osvojila ta naziv.


28.06.2024

Pianistka Judith Jáuregui, violinistka Soyoung Yoon in violončelistka Nadège Rochat izvajajo dela Arenskega, Debussyja in Brahmsa

Tokrat bomo v oddaji predstavili tri virtuozinje. Korejska violinistka Soyoung Yoon, švicarska violončelistka Nadège Rochat in španska pianistka Judith Jáuregui so izvedle tri klavirske trie. Posnetki, ki jih bomo predvajali, so nastali 14. februarja lani v Nacionalnem avditoriju v Madridu.


21.06.2024

Godalni kvartet Casals na festivalu v Schwetzingenu

20. maja je na glasbenem festivalu v Schwetzingenu nastopil Godalni kvartet Casals. Glasbeni kritiki njegove interpretacije označujejo za nenavadne, polne španske barvitosti, uravnoteženo energične in interpretativno prodorne. Kvartet se je predstavil z odlomki iz Umetnosti fuge Johanna Sebastiana Bacha, Godalnim kvartetom št. 24 v A-duru Josepha Haydna in Godalnim kvartetom št. 9 v C-duru Ludwiga van Beethovna.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov