Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Sobotni glasbeni večer

5 epizod

Sobotni glasbeni večer

5 epizod


Glasbena oddaja prinaša koncerte različnih glasbenih zvrsti s področja slovenske in svetovne popularne, jazzovske, tudi klasične glasbe.

20.07.2024

52. mednarodni folkolrni festival Beltinci

Neposredni prenos oddaje Slovenska zemlja v pesmi in besedi na 52. mednarodnem folklornem festivalu v Beltincih. Nastopajo etno zasedba Êdna, pevska zasedba Katice in folk zasedba Falajček.


13.07.2024

STEVE JAMES V KONCERTU AKUSTIČNEGA BLUESA IN COUNTRYJA (Urednik: Jane Weber)

Steve James - nocoj ga boste slišali v koncertu iz studia 14 - se je rodil v New Yorku, zadnja leta pa je živel v Austinu v državi Teksas. Veliko je snemal in nastopal po vsem svetu. Nadobudni James je že v NewYorku srečal številne odlične glasbenike, v želji po odkrivanju glasbenih korenin bluesa in folka pa se je iz Ne Yorka najprej preselil v Tennessee in tam hodil na učne ure k tako vplivnima glasbenikoma, kot sta bila Furry Lewis in Sam McGee. James je bil dolgo ena zadnjih živih vezi z že skoraj pozabljenimi poglavji bluesa in starinskega countryja, zato so ljubitelji te glasbe nestrpno čakali tudi na izid njegovega knjižnega prvenca z naslovom Roots And Blues Fingerstyle Guitar. Ta je dosegljiv v katalogu velike družbe Hal Leonard. Pa poslušajmo koncert. Igra in poje vam Steve James. Želimo vam veliko glasbenih užitkov!


06.07.2024

Tomaž Pengov: Pol stoletja Odpotovanj in koncert v Klubu K4

Sobotni glasbeni večer je tokrat posvečen Tomažu Pengovu ter njegovemu prvencu Odpotovanja, kultni prvi neodvisni plošči s področja popularne glasbe v nekdanji Jugoslaviji. Petdeset let po nastanku originala je pri ZKP RTV Slovenija izšla nova, restavrirana jubilejna izdaja na vinilu, obenem pa je v uredništvu dokumentarnih oddaj TV Slovenija nastal film »V odmevu nekega stranišča«, ki ga bo mogoče videti jeseni. V prvi uri bomo poslušali glasbenodokumentarno oddajo »Pol stoletja Odpotovanj«, ki je bila prvič na sporedu v dveh terminih oddaje Pesem v žepu v prvi polovici meseca junija. V pripovedi se bodo prepletali tri rdeče niti: zgodba o nastanku Odpotovanj pred petdesetimi leti, današnji pogled na to ploščo, ki se zrcali v novem dokumentarnem filmu in novi restavrirani vinilni izdaji, ter Odpotovanja sama: njihova vsebina in sporočilnost, ki sta ploščo že ob njenem nastanku povzdignili med brezčasne umetniške izdelke. Ob enaindvajsetih pa se bomo preselili na koncert Tomaža Pengova v Klubu K4, ki ga je 28. novembra 1994 posnel Radio Slovenija.


29.06.2024

Koncert tria Alvina Youngblooda Harta (urednik: Jane Weber)

Kalifornijski kitarist, pevec in tekstopisec Alvin Youngblood Hart je že s svojim prvim albumom BIG MAMMA’S DOOR osvojil tako glasbene kritike kot ljubitelje bluesa. Omenjeni album je bil leta 1997 proglašen za najboljši blues album, najboljši debitantski album leta in najboljši tradicionalni album leta. Dve leti pozneje je bil njegov album TERRITORY prav tako proglašen za najboljši album leta. Alvin v svoji glasbi združuje vse od Leadbellyja (beru: led-belija in ne lid-belija), Charleyja Pattona, Roberta Petea Williamsa, Skipa Jamesa, Tommyja Johnsona do novejše glasbe Franka Zappe, Neila Younga in Stephena Stillsa. Združuje valček in zahodnjaški swing, blues, ska in celo avantgardno električno kitaro. Poznajo ga kot odličnega multiinstrumentalista, po drugi strani pa se Hart puristično navdušuje za akustični country blues, ki nam ga je pred leti predstavil na solističnem koncertu v Cankarjevem domu, ki ste ga lahko slišali na Prvem.Harta tokrat predstavljamo z njegovim triom.


07.10.2023

Jumbo Big Band, neposredni prenos koncerta

Neposredni prenos koncerta Jumbo Big Banda iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov