Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Sobotni koncert

4 epizod

Sobotni koncert

4 epizod


Komorne mojstrovine in izbor izstopajočih koncertov iz ponudbe Evropske zveze radijskih postaj.

13.07.2024

Klavirski recital Angele Hewitt v Londonu

Mednarodno uveljavljena kanadska pianistka Angela Hewitt je 3. junija letos nastopila v dvorani Wigmore v Londonu, kjer se je predstavila z glasbo Mozarta, Schuberta in Beethovna v sklopu BBC-jevega koncertnega cikla “The Lunchtime Concerts”. Najprej so bile na sporedu Variacije v f-molu, Hoboken XVII:6 Josepha Haydna, nato so se zvrstila tri krajša klavirska dela – Rondo v D-duru, K. 485 in Fantazija v d-molu, K. 397 Wolfganga Amadeusa Mozarta ter Impromptu št. 3 v Ges-duru, D. 899 Franza Schuberta, Angela Hewitt pa je za konec izvedla še Klavirsko sonato št. 14 v cis-molu, op. 27/2, ‘V mesečini’, Ludwiga van Beethovna. Pianistka je našteta dela izvedla na fortepiano Paula McNultyja, ki je glasbilo napravil po zgledu slovitih klavirjev in fortepianov znamke Graf iz 19. stoletja.


06.07.2024

Beethovnova Eroica in ansambel Concentus Musicus Wien

Simfonija št. 3 v Es-duru, op. 55, 'Eroica', Ludwiga van Beethovna v izvedbi ansambla Concentus Musicus Wien. Sloviti ansambel, ki glasbo izvaja na zgodovinsko ustrezna glasbila in z ustreznim premislekom glede historične izvajalske prakse, je pred več kot šestimi desetletji ustanovil legendarni Nikolaus Harnoncourt. Danes ga vodi Stefan Gottfried. Na koncertu v sklopu festivala Concentus Moravie, ki je bil 31. maja lani v dvorani Besední dům, torej dvorani Skupnosti v Brnu, pa je ansambel Concentus Musicus Wien vodil priznani češki dirigent Tomáš Netopil. Koncert je bil posvečen zapuščini Nikolausa Harnoncourta, ki je bil vse življenje med drugim tudi neutruden raziskovalec povezav med Moravsko in Dunajem.


29.06.2024

Kvartet Notos in komorna glasba Mahlerja in Straussa

Velika skladatelja s konca 19. in prvih desetletij 20. stoletja: Gustava Mahlerja in RIcharda Straussa, danes precej bolje poznamo po njuni simfonični, drugega tudi po operni glasbi. Tokrat predvajamo posnetke s koncerta kvarteta Notos, v katerem igrajo violinist Sindri Lederer, violistka Andrea Burger, violončelist Phillip Graham in pianistka Antonia Köstner. Glasbeniki so 21. septembra lani nastopili v prostorih nekdanje anglikanske cerkve sv. Luka v Londonu, ki je danes predelana v izobraževalno in koncertno središče v okviru Londonskega simfoničnega orkestra. Tam so najprej izvedli Klavirski kvartet oziroma Kvartetni stavek v a-molu Gustava Mahlerja, potem pa še Klavirski kvartet v c-molu, op. 13 Richarda Straussa, deli dveh mladih nadobudnih in nadarjenih skladateljev torej.


22.06.2024

Trio Kungsbacka izvaja glasbo Rebecce Clarke in Bedřicha Smetane

Klavirski trio Kungsbacka, v katerem umetniške moči združujejo violinistka Malin Broman, violončelist Jesper Svedberg in pianist Simon Crawford-Phillips, je 20. avgusta lani nastopil na koncertu v dvorani gradu Tjolöholm nekaj 10 kilometrov južneje od Göteborga, vdolž zahodne obale Švedske. Na koncertu, ki je bil del Glasbenega festivala Change, so glasbeniki izvedli Klavirski trio britanske skladateljice in violistke Rebecce Clarke, ki je delovala sredi 20. stoletja, in repertoarno stalnico Bedřicha Smetane, Klavirski trio v g-molu, op. 15.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov