Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Številke

264 epizod

Številke

264 epizod


S pomočjo številk analiziramo vsakodnevne stvari - od športa do znanosti, od veselja do vesolja. Številke + kontekst = zgodbe

20.06.2024

251 V lovu na srečo - Ana Karneža

Jubilejno 10. sezono Številk končujemo z gostjo Ano Karnežo, ki je pred tedni končala študij na sloviti univerzi Julliard v New Yorku, dobila pa je tudi nagrado lenya. V Številkah je podoživela svojo pot prek šova Slovenija ima talent, do študija v različnih državah in svoji invalidnosti. Vabljeni k poslušanju, podkast se vrača septembra.


06.06.2024

250 Novinarska sreča - gostja Suzana Lovec

Proti koncu 10. sezone Številk v podkastu gostimo novinarko Suzano Lovec. Kakšna je sreča v novinarstvu? Se splača vztrajati? Kakšna se vloge in cilji? Vabljeni k poslušanju!


23.05.2024

249 Sreča v vesolju in šolskih klopeh - gost Vid Kavčič

Celotno deseto sezono smo se ukvarjali s srečo, tokrat pa smo nanjo pogledali skozi prizmo vesolja. Gost je Vid Kavčič, študent fizike, ki se sam navdušuje nad astronomijo, hkrati pa ljubezen kot mentor širi med srednješolci, ki zastopajo Slovenijo na mednarodnih tekmovanjih. Kaj je sreča? Kje je sreča? Vabljeni k poslušanju!


09.05.2024

248 Andrej Hauptman

V času kolesarske Dirke po Italiji gostimo športnega direktorja ekipe UAE Andreja Hauptmana. Nekdanji selektor slovenske reprezentance razmišlja o svojem varovancu Tadeju Pogačarju, njegovih odlikah, ciljih in vedenju, spominja pa se tudi svoje kariere, ki jo je moral zaradi težav z zdravjem predčasno končati.


18.04.2024

247 Kate Wagner (SLO)

Kate Wagner je glasbenica, arhitekturna kritičarka in kolesarska novinarka. Zadnja tri leta podrobno spremlja slovensko kolesarstvo, zaradi podrobnega pokrivanja Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja se je začela učiti slovenkega jezika, več mesecev na leto pa preživi v Sloveniji, kjer jo zanimajo tudi arhitektura, kultura in književnost. Vabljeni k poslušanju pogovora prevedenega v slovenščino. Glas Kate Wagner je posodila Nina Smole (Val 202).


18.04.2024

247 Kate Wagner (ANG)

Kate Wagner je glasbenica, arhitekturna kritičarka in kolesarska novinarka. Zadnja tri leta podrobno spremlja slovensko kolesarstvo, zaradi podrobnega pokrivanja Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja se je začela učiti slovenkega jezika, več mesecev na leto pa preživi v Sloveniji, kjer jo zanimajo tudi arhitektura, kultura in književnost. Vabljeni k poslušanju pogovora v angleščini.


04.04.2024

246 Človek v morju - Lotos Vincenc Šparovec

Lotos Vincenc Šparovec je pri 21 letih delal na ladji, 9. julija 1993 je padel v morje, nihče ga ni videl. Več ur je bil sredi oceana, mislil je, da bo umrl. O tem (ne)srečnem dogodku je uprizoril odmevno predstavo Človek v morju, v Številkah pa je govoril še o marsikateri drugi temi - begu iz vojske, snemanju prve slovenske grozljivke, treniranju boksa in ragbija ...


21.03.2024

245 Nogomet, premagan rak in Jaka Jakopič

Zdrav človek ima tisoč želja, bolan pa le eno - biti zdrav. Kako je, ko pri 24 letih izveš, da imaš raka? Jaka Jakopič je bil mlad nogometaš, ki je to bolezen premagal in se po dveh letih vrnil v vrhunski nogomet. V epizodi je razmišljal o svoji poti, nogometu, sreči pa tudi treh hčerkah. Vabljeni k poslušanju.


07.03.2024

244 Prekarno delo in sreča - gostja Eva Matjaž

Zakaj je v umetniškem in kreativnem delu toliko prekarnosti? Zakaj si številni ne morejo privoščiti nove opreme? In zakaj je marsikdo pripravljen vzeti delo zgolj za reference in ne plačilo? Odgovore pozna raziskovalka Eva Matjaž.


22.02.2024

243 Kdo dogaja? Tilen Artač!

Tilen Artač je že več kot dve desetletji vpet v medijski prostor, kjer nas zabava v Radiu Ga-Ga, ki je ravnokar zaživel v prenovljeni podobi, zadnja leta pa tudi kot voditelj TV-oddaje Kaj dogaja. V Številkah se je razgovoril o obeh medijskih formah, imitaciji, pa tudi drugih temah, kot so glasba, smučanje in sreča.


08.02.2024

242 Mojca Delač na dlani

Mojca Delač je radijska novinarka, ki že vrsto let na prvem programu Radia Slovenija pripravlja poglobljene in analitične oddaje, kot sta Možgani na dlani in Samoumiritev. Vabljeni k poslušanju njenega mirnega glasu, na svoji dlani predstavi marsikatero zanimivost o sebi in delu.


25.01.2024

241 Avtizem - gostja Urša Kutnar

O avtizmu obstaja veliko predsodkov in stereotipov, ki jih v tokratni epizodi razbija Urša Kutnar. Šele pri 31 letih so ji diagnosticirali avtizem, kar ji je spremenilo življenje in pogled na preteklost. Vabljeni k posllušanju.


11.01.2024

240 Srečen pri delanju filmov - gost Matevž Luzar

V srečni sezoni tokrat gosimo Matevža Luzarja, režiserja filma Srečen za umret, ki je razmišljal o ustvarjanju filmov in filmih na sploh. Vabljeni k poslušanju.


28.12.2023

239 Anja Zag Golob od knjige do sreče in čebule

V zadnji epizodi v letu 2023 o sreči razmišlja pesnica in urednica Anja Zag Golob.


14.12.2023

238 Poker in Luka Kovač (Corey Steel)

V tej sezoni obravnavamo srečo in ob tej besedi nikakor ne moremo biti pokra. V tej igri s kartami gre namreč za preplet matematike, psihologije in sreče. Vrata v svet ene najbolj priljubljene igre s kartami nam je odprl Luka Kovač (oziroma Corey Steel, kakršen je njegov spletni vzvedevek). Vabljeni k poslušanju.


30.11.2023

237 Sprehod po gozdu z Marijo Jakopin

V tokratni epizodi smo obiskali gozd. Po dolgem sprehodu je pred mikrofon stopila lastnica gozda, gozdarka, lovka in matematičarka Marija Jakopin, ki je razdrla marsikatero zanimivost o gozdu, upravljanju z njim, pogovor pa seveda ni šel niti mimo knjig in sreče.


16.11.2023

236 Filozofija sreče in umetna inteligenca - Olga Markič

Na srečo tokrat gledamo skozi prizmo filozofije. Gostja Olga Markič se je razgovorila tudi o vse večji prisotnosti umetne inteligence in njenih pasti. Vabljeni k poslušanju.


09.11.2023

235 Vzgoja - gost Aleksander Zadel

Srečo tokrat iščemo v vzgoji. Je danes bolj permesivna? Kje delamo napake? Smo starši preveč zaščitniški? Kaj bi bilo treba spremeniti? Odgovore pozna doktor Aleksander Zadel, ki razmišlja tudi o odnosih.


19.10.2023

234 Jernej Dirnbek

Tokrat smo se pogovarjali s pevcem skupine Mi2 in pisateljem Jernejem Dirnbekom. Njegovo delo zaznamuje humor in pregovorno dobra volja, zato je bil idealen kandidat za gosta v sezoni, v kateri se ukvarjamo s srečo. Vzemite si slabo uro in spoznajte Jerneja malo drugače.


05.10.2023

233 Sreča na delovnem mestu - gostji Petra Božič Blagajac in Maja Lončar

Delovna sreča je koncept vodenja in delovanja organizacij, s tem pa ključni dejavnik poslovnega uspeha, sta prepričani Petra Božič Blagajac in Maja Lončar. Ambasadorki delovne sreče razložita koncept in kako priti do sreče na področju, kjer preživimo več kot 13 let. Vabljeni k poslušanju.


Pagina 1 di 14
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov