Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Tour 202

116 epizod

Tour 202

116 epizod


Kolesarski podkast Vala 202 ustvarjamo športni novinarji, ki zlato dobo slovenskega kolesarstva spremljamo iz prve vrste, na terenu. Prisotni smo na vseh pomembnejših klasikah, spomenikih, tritedenskih dirkah, tudi na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah. Zato vam lahko ponudimo preverjene informacije, relevantne analize, gostimo ključne kolesarske akterje. Zanimivo, zabavno, tudi poučno. V zlati dobi slovenskega kolesarstva je to športni podkast, ki ne razočara.

14.07.2024

Bogdan Fink: Jonas si je z napadom poskušal zagotoviti predvsem drugo mesto

Kakšna sprememba v dveh dneh! Tadej Pogačar je svojo prednost pred Jonasom Vingegaardom skoraj potrojil v obeh pirenejskih etapah. Znova je zmagal, še 14-ič doslej na Touru. Le 12 kolesarjev je zbralo več etapnih zmag na dirki vseh dirk. Pogačar ima na vrhu skupnega seštevka pred zadnjim tednom udobno prednost, kot se je sam izrazil. Gost podkasta Tour 202 Bogdan Fink meni, da bo treba v zadnjem tednu le varovati to prednost. Pravi, da je Visma morala napasti, saj ji drugega ni ostalo, poročevalec Vala 202 Igor Tominec pa opomni, da so se pri Vismi za napad odločili tudi zaradi izjemno vročega vremena, ki Pogačarju po navadi ne ustreza. Fink pravi, da je treba biti v zadnjem tednu previden, saj nikoli ne veš, kakšna past te lahko kje čaka, razmišlja pa tudi, da bi Pogačar morda lahko poskusil z velikim trojčkom, torej da bi sezono končal še s poskusom osvojiti Vuelto. Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič.


13.07.2024

Jani Brajkovič: Očitno pri Emiratih vedo, kakšen tempo lahko Pogačar prenese in koliko dni lahko tako dirka

Srečna 13. etapna zmaga za Tadeja Pogačarja na Touru, s katero je vodilni na letošnji dirki naredil še pomemben korak k novi, tretji skupni zmagi. Povečal je prednost do najbližjih konkurentov. Na drugem mestu je zdaj njegov največji rival Jonas Vingegaard, zaostanek Danca pa je zdaj skoraj dve minuti. Gost podkasta je pronicljiv Jani Brajkovič, ki izpostavi vlogo izjemnega pomočnika Adama Yatesa, enega redkih kolesarjev, za katerega se zdi, da vedno daje cilje ekipe na prvo mesto. Belokranjec razmišlja, da sta dva možna scenarija v zadnjih sedmih etapah. Bodisi bo Jonas Vingegaard iz dneva v dan močnejši in bo na koncu konkurenčen Pogačarju bodisi bo še težje lovil priključek, ker se mu bo v zadnjem tednu še bolj kot prej poznala odsotnost pravih priprav na Tour. Našel je tudi vzporednico med najboljšima kolesarjema in najboljšima dirkačema formule 1 v osemdesetih. Brajkovič pravi, da je Jonas kot Alain Prost, pragmatičen in povsem usmerjen v zmago, Tadej pa je kot Ayrton Senna, talentiran in izjemno priljubljen. Brajkovič o Touru v Touru 202 debatira z radijskim poročevalcem na prizorišču Igorjem Tomincem in voditeljem Luko Petričem.


12.07.2024

Marko Džalo: Številke kažejo, da je Vingegaard v boljši formi kot lani

Še osem etap je ostalo do konca kolesarske dirke po Franciji. Najprej ta konec tedna Pireneji, potem pa naslednji teden še Alpe. Zahtevnih vzponov ne bo manjkalo, maser, terapevt in skrbnik kolesarjev pri ekipi Ineos Grenadiers Marko Džalo pa razmišlja, da je Jonas Vingegaard v izjemni formi, precej boljši kot so mnogi predvidevali pred začetkom dirke. Številke na treningih kažejo, da je v boljši formi kot je bil lani, pravi Džalo, toda verjame, da ga lahko Tadej Pogačar premaga. Rumena majica doda 100 wattov, je zatrdil, Pogačar pa ima dobro minuto prednosti pred Dancem. V kolesarskem podkastu Vala 202 lahko tudi slišite, kakšni so odmevi po odstopu Primoža Rogliča. Do konca sezone bi se lahko spet osredotočil na Vuelto, trasa septembrskega svetovnega prvenstva pa mu je pisana na koži, meni radijski reporter na prizorišču Igor Tominec. Več tudi o poostrenih ukrepih zaradi razsajanja bolezni v karavani in o pripravah ekip na posamezne etape. Džalo pravi, da je pred zahtevnimi preizkušnjami, ko se kolesarji že uro pred začetkom začnejo ogrevati in pripravljati, še bolj stresno kot sicer. Voditelj Toura 202 je Luka Petrič.


11.07.2024

Uroš Murn: Proti trem bo praktično nemogoče nadomestiti takšen zaostanek

12. etapa bi morala biti zgolj prehodna, na papirju manj pomembna za tiste v skupnem seštevku. Toda nesreča nikoli ne počiva. Zdi se, da to še najbolj velja za Primoža Rogliča. Znova je padel, približno 12 kilometrov pred ciljem 12. etape.


10.07.2024

Domen Novak: Vem, da bo Tadej dobil Tour

Gost je Domen Novak, moštveni kolega vodilnega kolesarja na Touru. Novak je bil eden ključnih mož na Giru, kjer je pogosto vlekel voz ekipe UAE, na začetku Toura mu je bilo malce žal, da ni zraven, da ne more pomagati Tadeju Pogačarju, toda zdaj pravi, da uživa, ko gleda največjo dirko na svetu.


09.07.2024

Jure Zrimšek: Po nedeljski etapi so mnogi zaskrbljeni, a jaz ostajam optimist

Najtežje preizkušnje kolesarske dirke po Franciji so še pred kolesarji.


07.07.2024

Martin Hvastija: Na tej trasi bo res zmagal najbolj kompleten kolesar

Kolesarska karavana je na 111. dirki po Franciji le pričakala prvi prosti dan, ki pa zanimivo ni po godu prav vseh kolesarjev.


06.07.2024

Matevž Govekar: Biniju vsi privoščijo uspeh

Kolesarska dirka po Franciji z letnico 2024 je v vinski deželi Burgundiji vstopila v drugo tretjino letošnje trase.


05.07.2024

Jani Brajkovič: Tadej naredi vse prav, je v formi in je na poti do tretje zmage

Na kolesarski dirki po Franciji se je prva letošnja vožnja na čas končala v skladu s pričakovanji. Svetovni prvak Belgijec Remco Evenepoel je dosegel etapno zmago, Tadej Pogačar pa je z odlično vožnjo zanesljivo obdržal rumeno majico. Tokrat je bil sogovornik v rednem dnevnem valovskem kolesarskem podkastu Jani Brajkovič, ki je pred dvanajstimi leti na francoski pentlji osvojil 9. mesto, na začetku kariere pa je prav v vožnji na čas osvojil tudi naslov svetovnega prvaka med mlajšimi člani. Brajkovič meni, da se Tour razvija v pravo smer za dvakratnega šampiona dirke Tadeja Pogačarja. V vožnji na čas se forme ne da skriti. Ne slabe, ne dobre. Upravičeno se ji reče ura (oziroma v tem primeru pol ure) resnice in sedma etapa je prikazala realno razmerje moči. Naš poročevalec Igor Tominec dodaja, da se tudi Primož Roglič počasi, a vztrajno bliža zmagovalnemu odru in da predvsem končno spet vozi Tour, v katerem nima zapletov in je lahko konkurenčen. Brajkovič dodaja, da ima Roglič že od nekdaj v nogah zmago na Touru, da pa je nikakor ni znal uresničiti. Vendar letos ni zadnje leto za to priložnost.


04.07.2024

Jan Polanc: Tadej zmore marsikaj tudi sam

Nova sprinterska etapa na 111. dirki po Franciji je prinesla zmago Nizozemcu Dylanu Groenewegnu, ki ga dobro poznamo tudi s slovenskih cest.


03.07.2024

Milan Eržen: Cavendish je živel za ta cilj

Na dan, ko je Primož Roglič odpeljal svoj 250. tekmovalni dan na tritedenskih dirkah, na katerih je vpisal 19 dnevnih zmag, je zgodovino kolesarstva na novo spisal Britanec Mark Cavendish.


02.07.2024

Miha Koncilija: Tadej vedno dirka z glavo

Ko so po drugi etapi 111. kolesarske dirke po Franciji v Bologni številni že razmišljali, da bo Tadej Pogačar rumeno majico vodilnega tokrat nosil 20 etap tudi na Touru, kar mu je uspelo na Giru, se le ni nadaljevalo v tej smeri. Ampak iz rok jo je prvi kolesar svetovne lestvice izpustil le za en dan. Ob prihodu karavane na francoska tla jo ima Pogačar znova na sebi. Uvodni etapi dirke, ki se bo tokrat prvič končala v Nici, si je v Italiji ogledal tudi njegov prvi trener Miha Koncilija. In tudi tokrat je v pogovoru poudaril, da je ta hip najmočnejši kolesar na dirki res vsrkal veliko znanja, ki ga zna zelo pametno tudi izkoriščati. Sploh ko je zares vrhunsko pripravljen. In kaže, da je tokrat še boljši kot je bil maja na italijanskem krogu.


02.07.2024

Carapazu rumena pomenila več kot Pogačarju

Po tretji etapi kolesarske dirke po Franciji smo se pogovarjali z najizkušenejšim slovenskim kolesarjem, kar zadeva nastope na največji dirki, Kristijanom Korenom. Kar osemkrat je odgaral svoje na francoski pentlji in pomagal do uspehov velikim zvezdnikom, kot je Vincenzo Nibali. Primorec pravi, da je zelo hitro v včerajšnji etapi ugotovil, kakšen je načrt ameriške ekipe EF Education Easypost, ki je naslednica njegovega nekdanjega delodajalca Cannondala. Ta je želela rumeno majico, pa četudi za en sam dan. Ekvadorec Richard Carapaz je ta načrt uresničil, saj je sprintal za čim boljšo etapno uvrstitev in s tem po tretji etapi po kriteriju točk prišel na vrh skupne razvrstitve, čeprav so še vedno štirje skupaj na vrhu z enakim časom. Tadej Pogačar se ni trudil ubraniti majice, saj si je s tem prihranil vsaj uro obveznosti po etapi. Naš reporter na prizorišču Igor Tominec omeni, da sledi etapa z vzponom na Galibier, na katerem se je za slovensko kolesarstvo začelo novo štetje let, saj si je leta 2017 Primož Roglič prav prek tega kultnega vzpona in po spustu, ki je bil podoben kot v tokratni četrti etapi, tlakoval pot do prve etapne zmage na Touru in s tem uradno odprl vseslovensko navdušenje nad to dirko. V podkastu lahko slišite tudi zmagovalca etape Eritrejca Biniama Girmaya, ki so ga ob zmagi preplavila čustva, novega nosilca rumene majice Richarda Carapaza, ki se je o menjavi majic predhodno skušal pogovoriti s Pogačarjem, Luko Mezgeca, ki se je komaj izognil skupinskemu padcu, in Mateja Mohoriča, ki je opisal kaotičnost sprintov na širokih avenijah.


30.06.2024

Gorazd Penko: Vingegaard Pogačarju pokazal, da ga bo tudi letos težko premagati

Že na drugi etapi letošnje kolesarske dirke po Franciji je rumeno majico oblekel slovenski kolesar. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Tadej Pogačar, ki mu je najbolj čislano majico na Touru uspelo obleči še prej, kot je to nameraval. Z napadom v zadnjih kilometrih je Pogačar želel preveriti, kdo od glavnih konkurentov je na dirko po Franciji prišel najbolje pripravljen. Na drugi etapi je bil to Jonas Vingegaard, ki je dokazal, da je tudi po padcu na dirki po Baskiji sposoben slediti najboljšim. Da ga bo težko premagati, se strinja tudi selektor slovenske ženske kolesarske reprezentance Gorazd Penko, ki meni, da je Danec pripravljen bolje, kot so namigovali pri njegovi ekipi. Igor Tominec pa je prepričan, da med favoriti ne smemo odpisati Primoža Rogliča, čeprav se na začetku letošnjega Toura s pomočniki še ni izkazal. Prvi dve etapi sta napovedali izjemno vročo in zanimivo dirko po Franciji, ki se je z uvodnima etapnima zmagama obetavno začela tudi za gostitelje največje tritedenske dirke. Pred ponedeljkovo tretjo ravninsko etapo je cilj tokrat prvi prečkal Kevin Vauquelin.


29.06.2024

Kaotičen začetek Toura v poletni pripeki

Kolesarska dirka po Franciji se je prvič v 111-letni zgodovini dirke začela na italijanskih cestah, ki so ponudile kaotičen uvod. Visoke temperature so povzročale težave številnim kolesarjem, etapo med Firencami in Riminijem pa so zaznamovali številni pobegi. V enega teh je bil vpleten tudi slovenski kolesar Matej Mohorič. Glavnina z osrednjimi favoriti, ki so ob pomoči svojih ekip nadzirali dogajanje, je uspešno polovila vse ubežnike, razen dvojca iz ekipe DSM. V cilju sta se veselila Nizozemec Frank van der Broek in Romain Bardet, ki je z rumeno majico po prvem dnevu osrečil vse francoske navijače, so ugotavljali valovski športni novinarji na prizorišču in gost tokratne epizode, nekdanji slovenski kolesar Borut Božič, ki je pred 15 leti poskrbel za prvo etapno zmago na tritedenskih dirkah. Zdaj športni direktor pri ekipi Bahrain Victorious je po nenavadnem začetku slovitega Toura poudaril, kako nepredvidljivo je kolesarstvo. Valovska športna novinarja Igor Tominec in voditelj podkasta Dare Rupar pa sta ugotovila, da trasa na uvodu dirke ni prijazna do sprinterskih specialistov, ki na letošnji izvedbi ne bodo oblekli rumene majice vodilnega. Sogovorniki so se dotaknili še nastopov slovenskih tekmovalcev, ki bodo v ospredju, predvsem oba favorita za končno zmago Tadej Pogačar in Primož Roglič, na drugi etapi, ki se bo končala s ciljnim vzponom pri Bologni.


28.06.2024

Primož Čerin: Tour je v vseh pogledih posebna dirka, še dodatno pa jo začinijo gledalci

Na prizorišču veličastnega uvoda letošnje kolesarske dirke po Franciji v Firencah je naša ekipa posnela pričakovanja vseh petih slovenskih udeležencev – Tadeja Pogačarja, Primoža Rogliča, Mateja Mohoriča, Jana Tratnika in Luke Mezgeca. Začetek vsak pričakuje s svojimi načrti in nalogami. Osrednji sogovornik je prvi Slovenec, ki je prevozil Tour de France, Primož Čerin, ki poudarja, kako številčno in v vseh pogledih pomembno zasedbo ima Slovenija na letošnjem Touru. Pogačar in Roglič se oba borita za zmagovalni oder v skupnem seštevku, s čimer se ne more pohvaliti nobena druga država. Luka Mezgec je v svetovni karavani eden najbolj zaželenih sprinterskih pomočnikov. Imamo še dva lovca na etapne zmage Mohoriča in Tratnika. Ta bo verjetno moral opraviti veliko dela tudi za svojega kapetana Jonasa Vingegaarda, ki ga prav tako lahko slišite v podkastu. Pričakuje, da bodo Pogačarjevi Emirati začinili dirko že na samem začetku. Naš poročevalec na prizorišču Igor Tominec meni, da ima dirka letos bolj izrazitega osrednjega favorita kot prejšnja leta, vendar bo pot Tadeja Pogačarja do vrha drugačna kot na nedavni dirki po Italiji. Tam mu nihče ni mogel niti blizu, tokrat pa imajo vsi tekmeci samo eno nalogo, kako najti šibko točko slovenskega asa in njegovega izjemnega moštva. Govorimo tudi o Primožu Rogliču in o tem, da dolga leta želena zmaga na Touru ni imperativ, da bo za njegove ambicije dovolj že to, da bo v igri za vrh do zadnjega dne.


16.06.2024

Bogdan Fink: Dirka po Sloveniji je dokaz, da se ne dirka le v klanec

Jubilejna 30. dirka po Sloveniji je končana. Eno od najbolj izenačenih izvedb doslej je dobil Italijan Giovanni Aleotti, ki je ubranil napade konkurentov tudi na zadnji etapi od Šentjerneja do Novega mesta.


15.06.2024

Tomaž Nose: Bilbao bo še napadel, a je Aleotti sposoben ubraniti majico

Tudi pred zadnjo etapo 30. dirke po Sloveniji še ne vemo, kdo si bo privozil skupno zmago.


14.06.2024

Boštjan Mervar: Kolesarje že pred vzponom na Krvavec čaka ogromno dela

Na tretji etapi 30. kolesarske dirke po Sloveniji smo dobili še tretjega nosilca zelene majice. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Italijan Giovanni Aelotti, ki je prvi prečkal cilj v Novi Gorici. Tam je v najnovejši epizodi podkasta Tour 202 gostoval rekorder po številu etapnih zmag na dirki po Sloveniji Boštjan Mervar. Spregovoril je o številu svojih zmag, ki se na različnih spletnih strani ne ujema. Razlog je manj kot kilometer dolg prolog, ki se ga Mervar slikovito spominja še danes. Nekdanji izvrstni sprinter na letošnji dirki sodeluje z moštvom Adria Mobil, zato iz prve roke vidi razlike med kontinentalnimi ekipami in tistimi, ki nastopajo v svetovni seriji. Skrbi ga, ker je razlika vse večja in najboljši mladi kolesarji vse prej zapuščajo matične klube. Tako kot Igor Tominec pa se tudi Boštjan Mervar veseli zaključka sobotne kraljevske etape z vzponom na Krvavcu. Na njem se bo odločalo o skupnem zmagovalcev, favorit pa ostaja Španec Pello Bilbao.


13.06.2024

Srečko Glivar: Bela majica na dirki po Sloveniji je garancija za uspešno kariero

Druga etapa letošnje kolesarske dirke po Sloveniji se je začela v Žalcu in končala v Rogaški Slatini.


Pagina 1 di 6
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov