Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Zakajček

33 epizod

Zakajček

33 epizod


Skupaj z otroki in s strokovnjaki odgovarjamo na tisoč zakajev in kakojev … Zakajček!

13.07.2024

Zakaj nastaneta modrica in buška?

V oddaji Radijski ringaraja se danes igramo z igračami pa tudi brez njih – in vsi otroci dobro veste, da je treba igrače tudi pospraviti, ko se prenehamo igrati z njimi. Zakaj? Ja, zato, da je lepo pospravljeno, da vemo, kje so, ko se želimo naslednjič z njimi igrati pa tudi zato, da se ne spotaknemo in pademo čez njih … Takrat nas namreč lahko precej zaboli – pa še kakšno modrico ali buško dobimo. Tadeja Bizilj je s sogovorniki v današnjem Zakajčku preverila, zakaj nastanejo modrice in buške in kako jih lahko ublažimo.


06.07.2024

Zakaj imamo plimo in oseko?

Danes v oddaji Radijski ringaraja listamo stripe, beremo knjige, gradimo mostove, za konec oddaje pa se bomo odpravili še na morje. Kdaj ste ga nazadnje obiskali in videli vi, otroci? Veste, da je včasih gladina morja višja, včasih nižja? Prav o tem, o plimovanju morja bomo danes govorili v našem Zakajčku – s Tadejo Bizilj in z njenimi sogovorniki


29.06.2024

Kako nastane sladoled?

Danes se v oddaji Radijski ringaraja potepamo po Sloveniji in govorimo o začetku počitnic. Zdajle pa se bomo še malo ohladili – ne bomo skočili v morje, reko ali jezero, ampak se bomo s Tadejo Bizilj v Zakajčku posladkali s sladoledom in izvedeli, kako ta nastane.


22.06.2024

Zakaj sanjamo?

Danes se v oddaji Radijski ringaraja pogovarjamo o koncu šolskega leta in prihajajočih poletnih počitnicah, ki so tik pred vrati. Verjamem, da ste otroci večkrat sanjali o zadnjem šolskem dnevu v tem šolskem letu in zdaj je res skoraj tu. Pa veste, zakaj sploh sanjamo? In kaj se dogaja takrat v naših možganih, ko sanjamo …? Tadeja Bizilj se je v tokratnem Zakajčku prav o tem pogovarjala z vašimi vrstniki in strokovnjakom.


15.06.2024

Kaj so leteči žganci?

Otroci, ste že jedli žgance? Morda ajdove ali koruzne - kaj pe leteče? Ste že slišali zanje ali ste jih morda tudi že kdaj pomagali pripraviti? Prisluhnimo, kaj so leteči žganci in kakšen je recept za pripravo.


08.06.2024

Kaj je ajmoht?

V današnji oddaji Radijski ringaraja se pogovarjamo o maričem, zdajle pa smo že pri naši rubriki Zakajček, v kateri se pogovarjamo o najrazličnejših stvareh in tudi jedeh. Za ajmoht ste že slišali? Če niste, boste danes izvedeli več o njem – prisluhnimo Tadeji Bizilj in sogovornikom.


01.06.2024

Zakaj imamo različne barve las?

Naš Zakajček se vsako soboto sprašuje nekaj drugega, odgovore pa poišče med vami otroki in pri strokovnjakih … Danes bomo izvedeli, zakaj imamo ljudje različne barve las …?


25.05.2024

Zakaj so cvetlice različnih barv?

V Zakajčku se bomo danes podali na travnik – in z našo Tadejo in njenimi sogovorniki ugotavljali, zakaj so cvetlice na travnikih različnih barv.


11.05.2024

Koliko las imamo na glavi?

Ste se kdaj spraševali, koliko las imamo na glavi? In zakaj nekaterim hitreje, drugim počasneje rastejo? O tem bomo govorili v današnji rubriki Zakajček.


04.05.2024

Kako nastane mavrica?

Po dežju lahko na nebu vidimo poseben pojav, ki vsebuje več pisanih barv ... To je prelepa mavrica, za katero pravimo, da prinaša srečo in je eden izmed čudovitih prizorov v naravi ... In v današnjem Zakajčku se bomo spraševali, kako nastane mavrica ….


27.04.2024

Zakaj ptice letijo?

Danes v Ringaraji delamo počitniške načrte in se imamo fino – in tako, kot boste vi otroci nekateri celo odleteli kam v naslednjih dneh z letalom, v tople kraje jeseni letijo tudi ptice, ki so se zdaj, ko je prišla pomlad, že vrnile v nape kraje. Pa ste se kdaj vprašali, ali vse ptice letijo? To je zanimalo Tadejo Bizilj – prisluhnimo, kaj je izvedela v tokratni rubriki Zakajček.


20.04.2024

Zakaj dobimo sive lase?

V današnji oddaji Radijski ringaraja smo že prišli tudi do naše rubrike Zakajček. Naš Zakajček se vsako soboto sprašuje nekaj drugega, odgovore pa poišče med vami otroki in pri strokovnjakih … Danes bomo izvedeli, zakaj imamo sive lase? Prisluhnimo …


13.04.2024

Kako pripravimo testenine?

V rubriki Zakajček že nekaj sobot nismo stopili v kuhinjo – zato se bomo danes spet zavrteli s kuhalnico v roki. Ste med tistimi, ki v kuhinji radi pomagate staršem ali raje pridete pogledati samo takrat, ko je kosilo že na mizi …? Tadejo Bizilj je tokrat zanimalo, kakšne testenine poznamo in kako jih lahko pripravimo – prisluhnimo …


06.04.2024

Zakaj se kače levijo?

V naši rubriki Zakajček se sprašujemo vse od a do ž – danes nas bo zanimalo, zakaj se kače levijo? Prisluhnimo razmišljanju otrok in odgovoru strokovnjakinje.


30.03.2024

Kakšna je razlika med žabo in krastačo?

V Zakajčku bomo spoznali svet dvoživk, točneje, spoznali bomo razliko med žabo in krastačo.


23.03.2024

Zakaj vidimo luno bele barve in različnih oblik?

Danes v Ringaraji navijamo za naše športnike in poslušamo pravljice – te lahko vsak večer slišite na našem Prvem programu ob 19.45 v oddaji Lahko noč, otroci in kadarkoli tudi v naših Podkastih – kjer najdete tudi našo stalno rubriko Zakajček. Danes bomo v njej pogledali v nebo, kjer med drugim vidimo tudi luno. Kakšne barve je? In kakšnih oblik …? O tem v naslednjih minutah s Tadejo Bizilj in njenimi sogovorniki.


16.03.2024

Zakaj grmi?

Danes se v oddaji Radijski ringaraja pogovarjamo o spanju in ugotavljamo, zakaj sta spanje in počitek pomembna. Včasih, ko je zunaj slabo vreme, smo bolj zaspani in si morda privoščimo tudi popoldanski počitek – kaj pa, ko slabo vreme spremljajo še nevihte – lahko otroci takrat zaspite ali vas je strah grmenja in bliskanja? Tadeja Bizilj se je v tokratni rubriki Zakajček s sogovorniki spraševala, zakaj sploh grmi in kaj se takrat dogaja na nebu …


09.03.2024

Kako pripravimo najboljša jajčka?

V današnji oddaji Radijski ringaraja se pogovarjamo o najrazličnejših stvareh, če otroci še niste pojedli zajtrka danes pa vam v rubriki Zakajček zdajle ponujamo dober predlog, kaj lahko daste na krožnik. Ste že kdaj pripravili jajčka čisto sami? Če niste, boste zdajle dobili veliko dobrih predlog, kako jih pripraviti, na kakšen način torej, da bodo čim bolj okusna – prisluhnimo Tadeji Bizilj in sogovornikom.


02.03.2024

Zakaj ima pav tako pisan in bleščeč rep?

V naši rubriki Zakajček se sprašujemo vse od a do ž – in danes nas bo zanimalo, zakaj ima pav tako lep in pisan rep – prisluhnimo razmišljanju otrok in odgovoru strokovnjakinje.


24.02.2024

Zakaj so oblaki različnih oblik in barv?

In že smo pri naši rubriki Zakajček – v njej skupaj z vami, otroci in s strokovnjaki odgovarjamo na najrazličnejša vprašanja. Tokrat se bomo spraševali, zakaj so oblaki različnih oblik in barv – vi veste? Če ne, prisluhnite rubriki, ki jo je pripravila Tadeja Bizilj.


Pagina 1 di 2
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov