Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Zborovski panoptikum

5 epizod

Zborovski panoptikum

5 epizod


Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.

13.07.2024

27. Državno tekmovanje otroških pevskih zborov

Začenjamo s poletnimi reprizami oddaj Zborovski panoptikum. S pregledom aktualnega dogajanja se vračamo jeseni, med počitnicami pa bomo predvajali ponovitve najodmevnejših oddaj. Tokrat bomo spomnili na 27. Državno tekmovanje otroških pevskih zborov, ki so ga maja letos po šestih letih ponovno organizirali v Zagorju ob Savi.


06.07.2024

O letošnjem Festivalu moškega petja

Vabimo vas med moške glasove, na Festival moškega petja, ki je maja potekal v Vipavskem Križu.


29.06.2024

Kontrasti strasti, letni koncert APZ Tone Tomšič

V oddaji predstavljamo izbrane posnetke z letnega koncerta Akademskega pevskega zbora Tone Tomšič Univerze v Ljubljani. Ta je bil v soboto, 1. junija, v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji. Na njem je zbor pod umetniškim vodstvom svoje dirigentke Rahele Durič Barić posegel po tradicijski literaturi različnih narodov, ki jo sodobnejši skladatelji vedno preoblačijo v aktualne zborovske preobleke. Spored je vključeval skladbe tako evropskega izvora kot glasbo Japonske, Indije, Afrike in Amerike.


22.06.2024

Mittelvox

Sredi maja je v dvorani frančiškanskega samostana Kostanjevica v Novi Gorici nastopil Mittelvox ensemble. Koncert je potekal v ciklu Glasba z vrtov svetega Frančiška, ki ga 28 sezon zapored organizira Kulturni dom Nova Gorica. Vokalno skupino sestavljajo pevci in glasbeniki iz različnih pokrajin Furlanije - Julijske krajine in Slovenije, ki tu živijo ali študirajo. Nastala je leta 2021 na pobudo umetniške vodje Mateje Černic, ki je znana kot tankočutna dirigentka. Na področju zborovstva je dosegla številne laskave domače in mednarodne nagrade. Skupaj z Mittelvoxom pišeta drugačne in posebne zborovske zgodbe, oblikujeta zahtevnejše programe, od gregorijanskega korala do sodobnih del, ki so v izziv vsem v ansamblu tako izkušenim in izobraženim pevcem in glasbenikom kot tudi dirigentki.


15.06.2024

Prepletanja, 2. del

V Zborovskem panoptikumu nadaljujemo s predstavitvijo zborovske antologije Prepletanja. Ta obsega kar štiri nove zgoščenke vokalne glasbe, ki so plod sodelovanja med Akademijo za glasbo Univerze v Ljubljani in ZKP RTV Slovenija. V oddaji bodo tokrat zazveneli še izbrani posnetki z albumov Sveže in Svetovno.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov