Od leve proti desni Matej Mohorič, Filippo Zana in Alexander Kristoff. Foto: Val 202
Od leve proti desni Matej Mohorič, Filippo Zana in Alexander Kristoff. Foto: Val 202

"Poškodba ni ovirala priprav na poletno sezono oziroma kolesarsko Dirko po Franciji. Sama poškodba sploh ni bila tako huda, a mi na urgenci v Belgiji niso ustrezno zašili rane, ki se je nato zagnojila, zato jo je bilo treba ponovno očistiti in zašiti," je novinarjem v Murski Soboti povedal Mohorič.

"Počutim se zelo dobro. Priprave so dobro uspele. Negativne posledice oziroma poškodbo na Dirki po Flandriji smo hitro sanirali, zato se tudi dirke iskreno veselim. Mislim, da bo slovenska kolesarska pentlja kar pravi kazalnik, kje sem pred dirko po Franciji," je še povedal Mohorič.

Prenosi na TV SLO 2

Trase vseh petih etap Dirke po Sloveniji. Prenosi bodo vsak dan na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju.

Ob tem je dodal, da bo poskušal ponovno najti pravi občutek v nogah in da zanj na slovenski pentlji šteje samo etapna zmaga, za katero največ možnosti vidi v tretji in peti etapi. Za končni uspeh je četrta etapa s ciljem na Krvavcu zanj pretežka, še pravi. Po Dirki po Sloveniji ga čaka še državno prvenstvo, kjer računa na zmago, nato pa se bo podal na Tour.

Mohorič pozdravil poškodbe in se veseli Dirke po Sloveniji

Eden izmed njegovih izzivalcev bo lanski zmagovalec, Italijan Filippo Zana. "Po Dirki po Italiji čutim nekaj utrujenosti. Poskušal bom odpeljati dobro dirko. Za mano je 14 dni počitka. Mislim, da imamo dobro ekipo, s katero bomo skušali osvojiti kakšno izmed etap," je povedal Zana (Jayco AlUla), ki v nasprotju z Mohoričem ne načrtuje nastopa na Touru in na olimpijskih igrah v Parizu, se pa zato namerava udeležiti Vuelte. Od ekipe Jayco AlUla se bosta Toura udeležila Luka Mezgec in sprinterski kapetan Nizozemec Dylan Groenewegen.

Prvič bo na Dirki po Sloveniji nastopil Norvežan Alexander Kristoff (Uno X Mobillity). "Moj osnovni cilj je, da dobim eno izmed etap. Mislim, da imam največ možnosti na prvih dveh etapah, pa morda tudi na tretji in peti etapi, a bo tam za sprinterje že nekoliko težje," je povedal 37-letni Kristoff.

Udeležbo je tik pred zdajci zaradi bolezni odpovedal tretjeuvrščeni z lanske dirke, Italijan Diego Ulissi, ki ne bo naskakoval rekordne tretje zmage na slovenski pentlji, kar pomeni, da se bo malce spremenila tudi vloga njegovega moštvenega kolega Domna Novaka. Ta je prav tako dirkal na Giru in tam pomagal kapetanu Tadeju Pogačarju do skupne zmage.

Na uradni startni listi so tri slovenske ekipe, Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in Sava Kranj, skupno pa bo tekmovalo 19 Slovencev.

V sredo v Ormožu prvi boj sprinterjev na čelu s Kristoffom