Zadnji zmagovalec Dirke po Sloveniji je Diego Ulissi. Foto: BoBo
Zadnji zmagovalec Dirke po Sloveniji je Diego Ulissi. Foto: BoBo

"Po enoletnem premoru bomo v Sloveniji vnovič gostili pisano kolesarsko karavano in nekatere najboljše kolesarje sveta, ki se bodo potegovali za zeleno majico zmagovalca na 27. kolesarski Dirki po Sloveniji," so zapisali na uradni spletni strani.

Dirka po Sloveniji morda z zvezdnikom najvišjega kova

Prireditelji si prizadevajo, da bi na preizkušnji nastopil tudi lanski zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar. "Bogdan Fink (direktor Dirke po Sloveniji) se pogaja z enim od dveh največjih kolesarjev na svetu. Pred tem bo 30. maja še nova dirka, Velika nagrada Slovenije, ki jo bomo poskušali izpeljati v okolici Cerkelj in Kamnika. Po Dirki po Sloveniji sledi še državno prvenstvo. V Kopru bosta tako kronometer kot cestno državno prvenstvo, krog smo že trasirali," je v MMC-jevem SOS-odmevu povedal Martin Hvastja.

Za MMC je željo organizatorjev potrdil tudi Bogdan Fink: "Pogovarjamo se s Tadejem Pogačarjem, a počakajmo še ta teden." Kaj bo pri tem odločilno? "Volja in pripravljenost, tako kot vedno pri naših legionarjih, kot so Primož Roglič, Matej Mohorič, Luka Mezgec, Jan Tratnik ..."