Veter ni dovolil tekme v Planici. Po zaletišču se je spustilo le nekaj predskakalcev. Foto: BoBo
Veter ni dovolil tekme v Planici. Po zaletišču se je spustilo le nekaj predskakalcev. Foto: BoBo

V oblačni dolini pod Poncami, kjer se je zbralo 11500 gledalcev, je ves dan pihal veter z močnimi sunki. Najprej so odpovedali poskusno serijo. Tekma je bila napovedana za 15. uro, a so jo večkrat premaknili za pol ure.

Veter se je nato le nekoliko umiril. Po letalnici se je spustilo nekaj predskakalcev, med njimi zadnjič v karieri tudi Bor Pavlovčič. Ob 17. uri bi se morala tekma začeti, a so jo nekaj minut pozneje dokončno odpovedali, saj je spet začelo močneje pihati.

Opravili jo bodo v soboto ob 8.45 v eni seriji. Ob 10. uri bo sledila ekipna tekma, na kateri bodo slovenske barve zastopali Anže Lanišek, Timi Zajc, Domen Prevc in Lovro Kos.

Hrgota po preloženi tekmi: Vreme je spet zmagalo

Organizatorji niso želeli tvegati

"Že včeraj smo poznali napoved, vedeli smo, da bo ravno v tem času veter najmočnejši. Ta vremenska napoved se je uresničila. Kot ste videli, smo res skušali izpeljati vsaj eno serijo, prestavljali smo, dokler se je dalo, tudi zaradi vidljivosti. Imeli smo celo okno, ko smo lahko skakali s predtekmovalci, a ravno v trenutku zadnjega možnega začetka ali dokončne odpovedi, je spet močneje zapihalo," je v mešani coni novinarjem dejal vodja tekmovanja v Planici Aljoša Dolhar.

"Veter je bil nestabilen, iz različnih smeri in tudi premočan. Enostavno nismo želeli tvegati varnosti tekmovalcev, zato smo se odločili za prestavitev na jutrišnji dan," je dodal Dolhar.

Zajc se strinja s preloženo tekmo: Na velikanki ni heca

Kaj storiti s petkovimi vstopnicami?

Imetniki petkovih rednih vstopnic za stojišča si lahko tekmovanje v Planici ogledajo v nedeljo ali pa prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico. Imetniki vstopnic na tribuni prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico. Vsi, ki so vstopnice kupili na prizorišču, pa SZS prosi, da se za informacije obrnejo na info@kompas.si ali info@eventim.si.

Odlična napoved Slovencev v četrtkovih kvalifikacijah

Slovenci so blesteli v četrtkovih kvalifikacijah, saj so Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc končali na prvih treh mestih. Na tekmi bosta nastopila tudi Lovro Kos in Rok Masle.

Za prvo trojico sta se zvrstila najboljša letalca te zime Stefan Kraft in Halvor Egner Granerud. Avstrijec in Norvežan bosta v Planici med seboj obračunala za mali kristalni globus za polete, medtem ko se bodo slovenski letalci udarili za tretje mesto v seštevku poletov.

11.500 gledalcev zaman čakalo tekmo v Planici
"Športniki tvegajo življenje, če bi v takih razmerah padli"
Bakterijska okužba v grlu Jelarju vzela veliko moči
Zadnji polet Bora Pavlovčiča v karieri
Bor Pavlovčič po upokojitvi: Je lepo, ampak je naporno