Jelar se veseli prve zmage med elito. Foto: Reuters
Jelar se veseli prve zmage med elito. Foto: Reuters

Bil je namreč na čelu štirih Slovencev, ki so na domači tekmi osvojili prva štiri mesta in s tem izenačili zgodovinski uspeh Avstrije izpred več kot štirih desetletij.

Sorodna novica Popolno slavje Slovencev pod Poncami: Jelar s krstno zmago pred P. Prevcem in Laniškom

Pot ni bila lahka
Žiga Jelar
je za piko na i tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku poletov za svetovni pokal. "Kaj naj rečem? Dokazal sem, da sem res borec. Kljub komentarjem, da sem iskal izgovore in se smilil samemu sebi ... Pot res ni bila lahka. Od tretjega leta naprej hodim v Planico gledat, kako so se veselili Robert Kranjec, Peter Prevc in drugi, zdaj pa vsa Slovenija lahko pozdravi kar tri na stopničkah, res neverjetno," je bil Žiga Jelar čustven v prvi izjavi za TV Slovenija.

Zmago posvetil mami
Zmaga je bila res posebna, saj je imel ob sebi na odru dva moštvena kolega. "Če bi mi nekdo to rekel pred tekmo, bi mu odvrnil: 'O. K., napiši knjigo, pa bomo videli, kako se bo prodajala.' Res izjemno!" Jelar je ob koncu pogovora še dodal: "To zmago posvečam očetu od dobrega prijatelja, ki je zdaj pokojni. On je bil kriv, da sem se vpisal v smučarske skoke, in svoji pokojni mami, ki mi je rekla, da bom živ prišel dol, in evo mene."

Jelar: Pokazal sem, da sem borec

Drugo mesto je pripadlo Petru Prevcu, ki je pod Poncami zmagal že štirikrat, v tej sezoni pa je bil še brez stopničk na posameznih tekmah svetovnega pokala.

"Vesel sem celotne predstave, ki smo jo izjemno uprizorili kot ekipa. Sem eden redkih, ki letos še nisem bil na stopničkah, očitno me je malo prej treba 'dražiti'. Morda smo mi dekleta izzvali že v Saporu s prvimi tremi mesti, so pa dekleta letos postavila neki mejnik, mi pa smo dodali še četrto mesto. To je zahvala za navijače, ki so nas prišli spodbujat. Ko slišim navijače, mi gredo kocine po koncu. To nam da dodatnega zagona, koncentracije in poguma, da smo odločnejši," je bil razpoložen najstarejši iz družine Prevc.

Dobre volje je bil tudi tretji Anže Lanišek: "To so moje prve stopničke na velikanki, in to pred domačimi gledalci. Res sem vesel. To je noro, skoraj bi nas bilo pet med prvimi petimi. Res smo skakali odlično in pokazali, kdo je šef na domačem terenu. Letimo na krilih drug drugega."

Pogovor s P. Prevcem in Laniškom