Priprave na svetovno prvenstvo v poletih poteka po načrtih in ga izbruh novega koronavirusa v Italiji ne ogroža. Foto: BoBo
Priprave na svetovno prvenstvo v poletih poteka po načrtih in ga izbruh novega koronavirusa v Italiji ne ogroža. Foto: BoBo

"Ker se v javnosti pojavljajo različna ugibanja in vprašanja v zvezi z organizacijo SP v poletih, vas obveščam, da boste vsak dan dobili uradno informacijo o poteku priprav in morebitnih novih dogodkih. Vse druge informacije, ki krožijo, niso verodostojne in ne odražajo stanja, ki je v tem trenutku naravnano k izvajanju vseh dejavnosti na področju organizacije tega velikega dogodka," je v sporočili za javnost med drugim zapisal tiskovni predstavnik Tomi Trbovc.

Trbovc dodaja, da v Planici pozorno spremljajo položaj in pripravljajo tudi preventivne ukrepe za gledalce in da je organizacijski odbor v stalni zvezi s pristojnimi organi v Sloveniji.

"V stalnem stiku smo tudi z vodstvom Mednarodne smučarske zveze in spremljamo razvoj dogodkov v Evropi. V Planici smo že začeli postavljati tribune za obiskovalce. V naslednjih dneh pričakujemo tudi nekaj centimetrov novega snega, kar bo kuliso v dolini pod Poncami naredilo spet izjemno," pred novim planiškim praznikom še poudarjajo na SZS.