Kdaj bodo v Planici znova vihrale slovenske zastave? Foto: Reuters
Kdaj bodo v Planici znova vihrale slovenske zastave? Foto: Reuters

Imetniki vstopnic imajo dva mogoča načina unovčitve.
- Vse vstopnice za svetovno prvenstvo v Planici 2020 bodo veljale za nadomestno tekmovanje, ki bo potekalo v sezoni 2020/21. Kdaj bo svetovno prvenstvo, še ni znano.
- Kupci, ki želijo povrnjen znesek kupnine, lahko to storijo po 1. 4. 2020 na prodajnih mestih oziroma kjer je bila vstopnica kupljena. Rok za uveljavljanje vračila kupnine bo do vključno 31. 8. 2020.

Organizatorji sporočajo, da so stežka sprejeli odločitev o odpovedi tekmovanja, a poudarjajo, da sta zdravje in dobro počutje športnikov ter vseh drugih udeležencev na prvem mestu.

"Zaradi velike finančne škode, ki smo jo utrpeli, so lahko ogrožene prihodnje prireditve, predvsem pa razvoj skakalnega športa v Sloveniji. Zato vsi, ki bi želeli finančno podpreti smučarske polete v Planici, skakalce in mlade talente, lahko donirajo finančna sredstva prek SMS-sporočila PLANICA5 (vrednost 5,00 EUR) ali PLANICA1 (vrednost 1,00EUR) na številko 1919 ali jih nakažejo neposredno na račun Smučarske zveze Slovenije," so še zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije.

Poleti v Planici najverjetneje decembra
Velike izgube zaradi odpovedi Vitranca in Planice