Anže Lanišek se bori za tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: Reuters
Anže Lanišek se bori za tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: Reuters

Nastopili bodo vsi štirje, ki so na nedavnem svetovnem prvenstvu na Bloudkovi velikanki postali svetovni prvaki, Anže Lanišek, Timi Zajc, Lovro Kos in Žiga Jelar. Prav tako bosta skakala Domen Prevc in Rok Masle, ki sta z omenjenim kvartetom sodelovala na pravkar končni norveški turneji Raw Air.

Slovenija ima na prvi planiški tekmi pravico nastopiti z nacionalnim paketom, tako da se bodo po letalnici bratov Gorišek spustili še Žak Mogel, Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak, so na družbenih omrežjih sporočili iz slovenske ekipe.

Finale v Planici se bo v sredo začel s tradicionalnim preizkusom letalnice, ki bo, kot je dejal vodja tekmovanja Aljoša Dolhar, ali ob 10.00 ali ob 15.00, v četrtek bodo sledile kvalifikacije ob 10.30, v petek pa posamična tekma s prvo serijo ob 15.00.

Sobota je tradicionalno rezervirana za ekipno preizkušnjo, ki bo ob 10.00, v nedeljo pa bo sledila še sklepna tekma sezone 30 najboljših v svetovnem pokalu, ki se bo prav tako začela ob 10.00. Prenosi kvalifikacij in vseh tekem bodo na TV Slovenija, prenosi poskusnih serij pa na MMC TV.