Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

MMCpodrobno Vaš vodnik za Euro: vse o Sloveniji, njenih tekmecih, največjih zvezdnikih in državi gostiteljici

Slovenska nogometna reprezentanca bo po 24 letih znova nastopila na evropskem prvenstvu. Danska, Srbija in Anglija so tekmeci v skupinskem delu, a nogometaši in javnost imajo višje cilje – prvič se prebiti v boje na izpadanje.

Nasilje Dan po napadu na enega od učencev je OŠ Velika Dolina skoraj popolnoma prazna

Učenca OŠ Velika Dolina v občini Brežice, ki ga je v ponedeljek zjutraj napadel eden od sovrstnikov, so zaradi poškodb hospitalizirali, po zadnjih informacijah pa naj bi bil lažje poškodovan. Od 130 učencev so dan po napadu v šolo prišli le štirje.

Hrvaška Pred vladno zgradbo v Zagrebu se je zažgal moški

Na Markovem trgu v središču Zagreba se je dopoldne moški polil z bencinom in se zažgal. Odpeljali so ga reševalci, kako hude poškodbe je dobil, še ni znano.

Znanost in tehnologija Operacijski sistem za iPhone bo na voljo tudi v slovenskem jeziku

Uporabniški vmesnik operacijskega sistema za pametne telefone ameriškega proizvajalca Apple iPhone iOS 18, ki prihaja jeseni, je v preizkusnih izdajah na voljo tudi v slovenščini.

Pazljivo na cestah Padavine so se razširile nad državo, ponekod nalivi povzročajo težave. Razlivajo se reke.

Padavine so se v preteklih urah razširile nad večji del države. Predvsem v zahodnih in južnih krajih so bili močnejši nalivi. Narasle so reke. Vremenoslovci močnejši dež napovedujejo do sredine današnjega dne.

34

Novice

Vojna v Gazi Varnostni svet ZN-a sprejel ameriško resolucijo o premirju v Gazi

Varnostni svet ZN-a je s 14 glasovi za in vzdržanim glasom Rusije potrdil resolucijo, ki pozdravlja načrt o prekinitvi ognja v Gazi, ki ga je 31. maja naznanil Joe Biden. Predstavnica Izraela je načrt zavrnila, Hamas pa je resolucijo pozdravil.

66

Črna kronika Poljskega državljana med hojo po avtocesti do smrti zbil tovornjak

Na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem se je sredi noči zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 32-letni pešec iz Poljske. Po do zdaj zbranih podatkih je hodil po pasu za počasna vozila proti Logatcu, ko je vanj trčil tovornjak.

Iz oddaje Tednik Barbara Pešut: 30 let boja z multiplo sklerozo

O svojem življenju z multiplo sklerozo je za oddajo Tednik spregovorila pesnica in pisateljica Barbara Pešut. Ko je pred 30 leti izvedela za diagnozo, je ni želela sprejeti in še zdaj je ni povsem sprejela. Med drugim je priznala tudi, da se boji smrti.

12

Šport

Konec cirkusa Nemški Sky in Fabrizio Romano: Šeško ostaja "rdeči bik"

Na dan odhoda nogometne reprezentance Slovenije v Nemčijo na Euro 2024 je očitno le konec cirkusa okoli prvega slovenskega aduta. Benjamin Šeško ostaja član Leipziga, s katerim bo podpisal novo izboljšano pogodbo.

5

Euro 2024 Zajc v pismu: "Iz srca hvala za vse in srečno na evropskem prvenstvu"

Miha Zajc je bil med četverico, ki je odpadla s seznama Slovenije za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V zapisu na Instagramu je obžaloval dejstvo, da ne bo del reprezentance Slovenije, a se je zahvalil selektorju Keku in štabu.

27

NHL-finale Panterji povedli z 2:0, a izgubili kapetana zaradi naleta Draisaitla

Florida je dobila tudi drugo domačo tekmo letošnjega finala za Stanleyjev pokal in je na pol poti do prvega naslova prvaka v Ligi NHL. Panterji so tokrat nadigrali Edmonton s 4:1, junak hokejskega večera pa je bil dvakratni strelec Evan Rodrigues.

8

EP v nogometu 2024 Nizozemci na evropskem prvenstvu brez de Jonga

Vezist Nizozemske Frenkie de Jong bo moral zaradi poškodbe gležnja izpustiti prihajajoče evropsko prvenstvo v Nemčiji.

4

Na pragu pekla Ullrich o dopinškem primežu: "NE" bi verjetno pomenil konec kariere

Jan Ullrich je bil v soboto gost na nemški televizijski postaji ZDF. Znova je potrdil, da je vse uspehe dosegel s pomočjo dopinga. Po njegovem mnenju so se zdajšnje generacije naučile iz njihovih napak.

86
Oglasno sporočilo

Še vedno Svež. Sočen. Slovenski.

V osrčju Prekmurja se že trinajsto sezono odvija zgodba o trajnostni pridelavi paradižnikov LUŠT.

EP v atletiki Švicar Mumenthaler na deveti progi presenetil domačega favorita Tortuja

Vrhunec četrtega večera na evropskem prvenstvu v Rimu je bil finale teka na 200 metrov, kjer so Italijani računali na novo zlato medaljo. Filippo Tortu se je moral zadovoljiti s srebrom (20,41), presenetil ga je Švicar Timothe Mumenthaler (20,28).

18
Več

Kultura

Knjige Roman Pes z Atlantide je z zvočnico po 30 letih priplaval iz globine časa nazaj na gladino

3. program Radia Slovenija – Program Ars in ZKP RTV Slovenija sta roman Mateta Dolenca, naslovljen Pes z Atlantide, pretopila še v zvočnico. Delo, ki ga bere Sebastian Cavazza, popelje poslušalstvo po obalah hrvaškega otoka Biševo. 

Razstave Ko cerkev v Piranu postane celostna instalacija sodobne umetnosti

Le dan po napovedi velike razstave Ulaya in Marine Abramović so v piranski cerkvi Marije Zdravja odprli razstavo Confess Igorja Andjelića, katere del je tudi umetniško delo Marine Abramović.

4

Beremo Matic Slapšak: Mračni labirinti

Naslov zbirke 15 zgodb Matica Slapšaka Mračni labirinti ne bi mogel bolje, tako zgoščeno in ilustrativno, napovedati značaja njegove prve knjige za odrasle, katere značilnosti so temačnost, zavitost in izgubljanje v prepletanju resničnosti in domišljije.

Več

Zabava in slog

Nova raziskava Sloni naj bi se med seboj klicali po imenih

Raziskovalci so opazili, da se, ko slon zakliče skupini drugih slonov, včasih odzove samo eden. Ugotovili so, da ti v oglašanju uporabljajo komponento, podobno človeškemu imenu, ki identificira določenega slona kot predvidenega naslovnika.

Izidi Bakterija E. coli zmago na uvodni tekmi EP-ja v nogometu napovedala Nemčiji

Vloge napovedovalcev izidov na evropskem prvenstvu v nogometu tokrat niso prevzele živali, ampak mikroorganizmi, natančneje bakterija E. coli. Ta je napovedala, da bo na uvodni tekmi Nemčija premagala Škotsko.

10

Avtomobilnost ZR-V je civic v preobleki športnega terenca

Honda ZR-V je civic SUV. To pomeni, da je to SUV, pri katerem so dinamične vozne lastnosti na prvem mestu. Te so podkrepljene s hibridnim pogonskim sklopom, ki zagotavlja majhno porabo bencina celo pri dinamični vožnji, pa tudi izredno učinkovitost.

5

Družabno "Po vsej Sloveniji je beseda Alfi tako rekoč ljudska"

Alfi Nipič letos praznuje veliko jubilejev. Obenem bodo lahko njegovi oboževalci kmalu prebrali biografijo o legendi slovenske glasbe z naslovom Ostal bom muzikant.

9

S kavča na Grenlandijo Oglašanje z Grenlandije: Uničevalski piteraq in za konec dramatična evakuacija

40 kilometrov pred ciljem se je zapletlo. Zelo hladen maj je imel za posledico za ta čas neobičajen veter, imenovan piteraq, ki je vsem odpravam, ki smo bile ta čas na grenlandskem ledeniku, prekrižal načrte. A pojdimo po vrsti.

5
Oglasno sporočilo

Ali veste, kako koristne so maline za vas?

Med prvimi sadeži, ki nas razveselijo zgodaj poleti, so maline, s katerimi se sladkamo vse do jeseni. Najboljše so še sveže, ki si jih lahko privoščite samostojno, v sladicah, smutijih ter celo solatah.

Surs Manj porok, več ločitev kot leto prej

V Sloveniji je bilo v letu 2023 sklenjenih 6388 zakonskih zvez, razvezalo pa se je 2165 parov. V primerjavi z letom prej se je število sklenitev zakonskih zvez zmanjšalo za šest odstotkov, razvez pa je bilo za odstotek več.

29
Več

Uredniški izbor

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

200

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

158

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

211

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

177
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Hej, hej, hej

Danes o slovenskem športu. A ne – kako stereotipno – o njegovih mogočnih zmagah, temveč o njegovih grenkih porazih. Slovenski šport je namreč izgubil … Izgubil je svoj slogan in s tem mu grozi, da izgubi najprej navijače, posledično pa še svoje bistvo.

6

Urban Praprotnik Rugljeva zapuščina ljubiteljskega teka

Ne vem prav dobro, kaj sem delal tistega pomladnega deževnega dne leta 1995 v okolici državnega zbora v Ljubljani. Spomnim pa se začudenosti, ko sem videl, da okoli njega kroži skupina tekačev. Pozneje sem izvedel, da tečejo v podporo dr. Janezu Ruglju.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov