Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Da bližnji stanovalci odločno nasprotujejo zapiranju Cafove ulice, je potrdil mestni svetnik SD Matej Žmavc, ki tudi sam živi tam in poudarja, da bi prebivalce morali vključiti v odločanje: "Njihov predlog je, da naj bo Cafova enosmerna."

Zdaj zbirajo tudi podpise, če jih ne bodo upoštevali, napovedujejo celo državljansko nepokorščino. O strokovnosti odločitve občine dvomi tudi Andrej Žižek iz Liste kolesarjev in peščev: "Mestna uprava ima napačne prioritete. Naj se loti urejanja mestnega jedra, kjer so historični prostori, ki jih dnevno obiskujejo turisti in prebivalci mesta in so eklatantno neurejeni."

Mestna uprava zavrača očitke, da gre za izpolnjevanje želje Višji šoli za gostinstvo in turizem, ki želi postaviti gostinski vrt. Z nezadovoljnimi stanovalci se bodo sestali; zagotovili jim bodo plačljiva parkirna mesta v bližini, prav tako bo omogočen izvoz iz garažne hiše Forum. Pri načrtih bodo vztrajali, je zatrdil župan Andrej Fištravec: "Občina mora gledati s širšega zornega kota, prebivalci pa lahko imajo parcialni zorni kot."

Svetniki so prenovo in zaprtje Cafove podprli. Prav tako so potrdili sanacijski načrt Športnih objektov, ki jim bo občina pokrila 365.000 evrov primanjkljaja, zavod pa bo moral izpeljati sanacijske ukrepe.

Mestni svet je potrdil tudi Diip za urbani center Tezno, ki je prvi korak k gradnji nove zdravstvene postaje Tezno, na tem območju pa so predvideni tudi lekarna, knjižnica, prostori mestne četrti in športna igrišča. Zeleno luč sta dobila tudi nakup petih hibridnih avtobusov in prenova pomožnega nogometnega igrišča v Ljudskem vrtu.