Foto: Oglasno sporočilo/Mestna občina Maribor
Foto: Oglasno sporočilo/Mestna občina Maribor

Direkcija za infrastrukturo Republike Slovenije in mariborska občina sta podpisali sporazum za izvedbo cestnega podvoza Ledina pod železniško progo v trgovski coni med Teznom in Bohovo. Podpis sporazuma je po sanaciji Tržaške ceste in gradnji podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici nadaljevanje cikla državnih in državno-občinskih investicij, ki naj bi dolgoročno izboljšale pretočnost mariborskega prometa.

Nov podvoz z navezovalno cesto bo nadomestil starega, ki je zaradi premajhnih dimenzij že dalj časa predstavljal ozko grlo, ob močnejših padavinah pa ga je zalila voda. Gradnja bi se lahko začela po novelaciji sicer že pripravljene projektne dokumentacije, pravi direktor Direkcije za infrastrukturo . Gradbeni stroji bi lahko po njegovem začeli brneti leta 2020.

Nova povezava bo še posebej pomembna za proizvodno-poslovno cono Tezno, do katere tovornjaki zdaj z zahodne smeri sploh ne morejo dostopati. Župan Andrej Fištravec pravi, da bo s tem izboljšana povezava cone z avtocesto, zato bo za investitorje zanimivejša.

6 milijonov in pol evrov vredni projekt bo 60-odstotno krila država, preostanek pa bo primaknila mariborska občina.