Na 35. festivalu Melodije morja in sonca je slavil Easy. Foto: FPA Foto:
Na 35. festivalu Melodije morja in sonca je slavil Easy. Foto: FPA Foto:
Easy in Rudi Bučar
Easyja je na odru spremljal lanski veliki zmagovalec MMS-ja, Rudi Bučar. Foto: FPA
Easy in Rudi Bučar
Easy in Rudi Bučar. Foto: FPA
Na dan 35. Melodij morja in sonca bo pri ZKP RTV Slovenija izšel festivalski album z vsemi skladbami letošnjega festivala.
Na dan 35. Melodij morja in sonca je pri ZKP RTV Slovenija izšel festivalski album z vsemi skladbami letošnjega festivala.
Easy: Nekaj med nama

Velikega zmagovalca festivala Melodije morja in sonca so poleg strokovne žirije (25 %) izbrali tudi poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 %), občinstvo v Avditoriju Portorož s posebnimi glasovalnimi vstopnicami (25 %) ter šest radijskih postaj – Radio Koper, Radio Maribor, 1. program Radia Slovenija, Radio Celje, Radio Murski val in Radio Sora (25 %).

Strokovna žirija, ki so jo sestavljali predsednik žirije Zvone Petek, Mojca Menart, Lean Klemenc, Alesh Maatko in Dragan Bulič, pa je podelila pet nagrad strokovne žirije:
* nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo je prejel Angelo Misterioso, kot avtor besedila skladbe Nekaj med nama izvajalca Easy;
* nagrado strokovne žirije za najboljšo priredbo je prejel Aleksander Valenčić, za skladbo Innamorarsi di te izvajalcev Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri;
* nagrado strokovne žirije za najboljšo glasbo je prejel Francesco Squarcia za skladbo Innamorarsi di te izvajalcev Francesco Squarcia & Sabrina Hebiri;
* nagrado strokovne žirije za najboljšo izvedbo je prejel izvajalec Easy;
*nagrada strokovne žirije za obetavnega izvajalca oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča pa je prejelaIna Shai.

Skozi večer prijetnih in sproščenih poletnih melodij sta občinstvo v Avditoriju Portorož ter pred malimi ekrani in radijskimi sprejemniki popeljala Lorella Flego in Mario Galunič. Umetniški vodja festivala je bil Slavko Ivančić, režiserka televizijskega prenosa pa Urška Žnidaršič. Tudi letošnji festival pa je izvajalce v živo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puricha.

V spremljevalnem, šov programu, ki je bil jubilejno obarvan, so odmevale izbrane zmagovalne, sedaj že zimzelene skladbe. Z vsemi izvajalci v spremljevalnem programu so zapeli tudi otroci. Nastopili so Slavko Ivančić in Lia Lusa (Portorož, 1905), Ladi Mljač in Dekliški pevski zbor Senožeče (Dobrodošli), Tinkara Kovač in Tjaša Rihter (Mars & Venera), Igor Mermolja in Maj Žigart (Amerika) ter Anika Horvat in Lana Legat (Lahko noč, Piran).

MMS 2015 je bil v soboto najbolje gledana oddaja na slovenskih televizijah
Festival Melodije morja in sonca je v soboto, 4. julija, spremljalo povprečno 7,8 % ali 152.500 gledalcev, starih nad 4 leta, oz. 31 % delež vseh gledalcev televizije v času prenosa. Festival MMS je bil v soboto tudi najbolje gledana oddaja na slovenskih televizijah, najvišjo gledanost pa je dosegel ob 22.13, ko ga je spremljalo 9,4 % oz. 183.000 gledalcev, starih nad 4 leta. Vsaj del prenosa festivala pa si je ogledalo kar 420.400 različnih gledalcev. (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta)

Na dan festivala v prodaji tudi festivalski album Melodije morja in sonca 2015
ZKP RTV Slovenija je na dan 35. festivala Melodije morja in sonca izdal festivalski album, na katerem so vse tekmovalne skladbe s festivala, dodana pa je tudi skladba lanskega velikega zmagovalca Rudija Bučarja. Album je na prodaj v vseh bolje založenih trgovinah z nosilci zvoka po Sloveniji, v trgovskih verigah Mercator, Müller in Big Bang ter v spletni prodajalni ZKP RTV Slovenija na spletnem naslovu www.rtvslo.si/zkpprodaja.

Fotografije s festivala - avtor fotografij je FPA:

Easy: Nekaj med nama