Urednica Uredništva oddaj o kulturi Natalija Gorščak je bila na televizijski skupščini znova izvoljena za članico TV-odbora EBU (Evropska radiodifuzna zveza) za mandat enega leta. Še eno imenovanje v najvišja delovna telesa EBU, v katerih je zastopanih le 13 držav članic, potrjuje zaupanje mednarodne skupnosti v naše strokovnjake.

Člana pomembnih delovnih teles EBU sta tudi direktor Radia Slovenija Mirko Štular in novinarka, urednica in voditeljica Manica Janežič Ambrožič. Mirko Štular je eden od treh podpredsednikov radijskega odbora, Manica Janežič Ambrožič pa je članica EBU skupine za informativne programe.

Člani radijskega in televizijskega odbora med drugim razpravljajo in odločajo o strategiji razvoja in prednostnih nalogah s področja radia in televizije, spremljajo dejavnosti, novosti in inovacije na področju programskih vsebin in tehničnega razvoja, spodbujajo izmenjavo programov in sodelovanje v koprodukcijah ter oblikujejo skupna stališča v skladu z vrednotami, ki so skupna javnim medijskim servisom.

EBU združuje 113 javnih radijskih in televizijskih postaj iz 56 držav, med njimi je tudi RTV Slovenija. Članice EBU upravljajo s skoraj 2.000 televizijskimi, radijskimi in spletnimi kanali ter storitvami ter ponujajo bogastvo vsebin tudi na drugih platformah.