Le dva dneva po svetovnem dnevu meteorologije bo danes, 25. marca, oddaja Vreme na TV Slovenija zaživela v novi podobi. Z novo barvno shemo in prenovljeno, moderno grafično podobo bodo dvignili vizualni standard oddaje, s čimer bo Vreme zato privlačnejše in bolj zanimivo za naše gledalke in gledalce.

Nova barvna shema Vremena na TV Slovenija. Foto: ARSO/RTV SLO
Nova barvna shema Vremena na TV Slovenija. Foto: ARSO/RTV SLO

Poleg nove grafične podobe bodo oddajo tudi vsebinsko nadgradili in posodobili. Dodali bodo nove, zanimive animacije, ki bodo prikazovale številne vremenske pojave v soseščini, Sloveniji in svetu. Tako bomo lahko spremljali novo animacijo vetra nad Slovenijo in severnim Jadranom, pozimi bodo pokazali napoved snega nad širšim območjem Alp, imeli pa bodo tudi 3-dnevno napoved po regijah in napoved temperaturnega trenda v naslednjih 10 dneh. Redno bodo dodajali tudi hidrološka in meteorološka opozorila.

V kopalni sezoni bodo prikazovali temperature morja, rek in jezer, ob onesnaženem zraku pa indeks kakovosti zraka po Sloveniji.

Temperature morja, jezer in rek. Foto: ARSO/RTV SLO
Temperature morja, jezer in rek. Foto: ARSO/RTV SLO

Voditelji Vremena na TV Slovenija Anže Medved, Matija Klančar, Eva Bezek, Tanja Cegnar, Andrej Velkavrh, Katja Kozjek Mihelec in Blaž Šter z Agencije Republike Slovenije za okolje pozdravljajo novosti in se veselijo novih oddaj. Slednji dodaja: »Veselim se nove grafične podobe, ki bo ljudem še približala vremenske pojave. Pokazali bomo lahko številne animacije in grafike, ki jih prejšnji sistem ni omogočal. Najbolje pa je, da bo podoba ostala »živa« in se bo lahko še naprej spreminjala in izboljševala.« Veronika Hladnik Zakotnik, ki je bila močno vpeta v pripravo nove grafične podobe, pa zagotavlja: »Nove grafike bodo še jasneje prikazovale vremenske in temperaturne napovedi, saj smo težili k temu, da bodo sodobne, pregledne in prijazne gledalcu.«