Vodja delegacije TV Slovenija na olimpijskih igrah v Riu - Mile Jovanović. Foto: Žiga Culiberg
Vodja delegacije TV Slovenija na olimpijskih igrah v Riu - Mile Jovanović. Foto: Žiga Culiberg
false
Vodja ekipe oz. projekta letošnjih olimpijskih iger na Valu 202 - Aleš Smrekar. Foto: Žiga Culiberg
false
Miha Žibrat bo na TV SLO komentiral otvoritev in zaključno slovesnost letošnjih olimpijskih iger. Foto: Žiga Culiberg
false
Urednik športnega programa na Valu 202 Igor Tominec bo vodil olimpijski program. Foto: Žiga Culiberg

Na Televiziji Slovenija bomo gledalcem ponudili množico neposrednih prenosov, poudarek bo na slovenskih nastopih in prenosu velike večine vseh drugih finalnih odločitev ter seveda otvoritvene in zaključne slovesnosti, ki sta vedno prava paša za oči. Program na Televiziji Slovenija se bo začenjal s posnetki nočnih dogajanj ob 9:45 zjutraj. Od približno 14. ure in nekje do 4., 5. ure zjutraj naslednji dan pa bodo več ali manj živi prenosi. Ob 21. uri bo na sporedu tudi oddaja, ki jo bo vodila Sanja Modrić skupaj s posebnim gostom Maticem Osovnikarjem, šprinterjem, ki je Slovenijo predstavljal na treh olimpijskih igrah. Program od 14. ure do polnoči bomo povezovali v našem studiu. Ekipa iz Ria pa bo vsak dan poročala tudi za vse dnevno-informativne oddaje, snemala izjave slovenskih in tujih športnikov, pripravljala posebne olimpijske zgodbe ter se trudila pričarati olimpijski utrip iz brazilskega velemesta v Slovenijo, itd.

Program na Valu 202, povezan z igrami, nastaja pod budnim očesom novinarske ekipe, ki bo v Riu imela svoj radijski studio. Poslušalci bodo lahko radijskemu olimpijskemu programu prisluhnili vsak dan od 17:45 do 5:00 zjutraj. Poleg oglašanj s tekmovanj so olimpijske igre tradicionalno prisotne tudi v rednih športnih oddajah Vala 202. Dnevno v dopoldanskem in popoldanskem NaValu na šport (ob 9:15 in 17:45) ter v jutranjih športnih zgodbah ob 6:40, tedensko pa tudi v Športni soboti (vsako soboto med 19:30 in 22:00) in v Nedeljskem športnem popoldnevu (vsako nedeljo od 13. do 19. ure). Olimpijsko obarvane in obogatene so tudi informativne oddaje. Prisluhnete lahko ekskluzivnim zgodbam s prizorišč, pogovorom s ključnimi akterji, analizam, komentarjem, reportažam, skratka celovitemu poročanju. Že julija pa radijska ekipa poslušalstvo ogreva z Olimpijskimi spomini vsak torek in četrtek ob 10. uri ter reportažami s slovenskimi olimpijci ob sobotah ob 12. uri.

Na spletni strani www.rtvslo.si smo pripravili poseben podportal www.rtvslo.si/rio2016, ki je v celoti posvečen poletnim olimpijskim igram. Ekipa novinarjev MMC-ja bo dežurala 24 ur na dan. Že pred začetkom olimpijskih iger bomo poskrbeli za številne zanimive vsebine, intervjuje in klepete. Na MMC-ju si boste dogajanje iz Ria lahko ogledali v živo, ne samo dogodke, ki bodo v prenosu na TV SLO 2, ampak tudi najzanimivejše ostale tekme, ki jih bomo uvrstili na MMC-TV. Aktivni bomo tudi na družbenih omrežjih facebooku in twitterju.