Svetovno prvenstvo v nogometu 2014 bo med 12. junijem in 13. julijem v Braziliji. Foto: Urša Culiberg
Svetovno prvenstvo v nogometu 2014 bo med 12. junijem in 13. julijem v Braziliji. Foto: Urša Culiberg
Studijski program bosta izmenično pripravljala Saša Jerković in Ervin Čurlič. Foto: Urša Culiberg
V studijskem programu se bosta voditeljema pridružili strokovni gosti. Na fotografiji je Ervin Čurlič. Foto: Urša Culiberg
Ob premoru med tekmami vas bo Taja Zuccato vsak večer s svojimi gosti malo drugače popeljala po svetovnem prvenstvu. Foto: Urša Culiberg
Slavko Jerič Foto: Urša Culiberg
Luka Petrič Foto: Urša Culiberg
Boštjan Janežič Foto: Urša Culiberg

TELEVIZIJA SLOVENIJA
Ob dnevih, ko bodo v Braziliji igrali tekme, bomo ob prenosih pripravili studijski program, ki ga bosta izmenično povezovala Saša Jerković in Ervin Čurlič s strokovnimi gosti. Ob premoru med tekmami, pa vas bo Taja Zuccato vsak večer s svojimi gosti malo drugače popeljala po svetovnem prvenstvu. Ta del je namenjen bolj sproščenemu pogovoru o širših vidikih prvenstva, o državi gostiteljici in o tem, kako se tak globalni dogodek dotakne nekaterih znanih Slovencev. Ob prostih dnevih bomo tudi pripravili krajše oddaje, ki jih bo vodil Miha Mišič, in ki se bo z raznimi, ne zgolj nogometnimi gosti dotaknil raznolikih tem, ki so tako ali drugače povezane s prvenstvom oz. nogometom.

Dogajanje z nogometnih igrišč vam bodo pričarali reporterji Urban Laurenčič, Andrej Stare, Aleš Potočnik, Ivo Milovanovič, Tomaž Hudomalj in David Jakopič.

RADIO SLOVENIJA – VAL 202
Na Valu 202 se bo med svetovnim prvenstvom najbolj športna oddaja - Naval na šport - preimenovala v Naval na mundial in dobila bo povsem nogometno podobo. Vsak dan vam bomo postregli z ekskluzivnimi prispevki s prizorišč, izjavami glavnih zvezdnikov prvenstva ter komentarji naših novinarjev in strokovnih sodelavcev. Dopoldanski Naval na mundial bo na sporedu vsak dan ob 9.10, popoldanski pa ob 17.45. Od 18. ure naprej pa bodo naši reporterji na Valu 202 z oglašanji spremljali izide vseh tekem prvenstva, še več vsebin pa bo na še vedno precej novem spletnem športnem kanalu sport202.si. Radio Slovenija bo imel na prizorišču dva poročevalca. Boštjan Janežič bo v Južno Ameriko odpotoval že pred prvenstvom za prijateljski tekmi slovenske reprezentance z Urugvajem in Argentino, sredi prvenstva pa ga bo na prizorišču zamenjal Luka Petrič. Poslušalci bodo med prvenstvom vseskozi na tekočem z informacijami tudi v informativnih oddajah.

MMC RTV Slovenija
Spletni portal MMC v okviru svetovnega prvenstva v nogometu pripravlja poseben podportal na naslovu www.rtvslo.si/sp2014. Na MMC-ju ter prek spletne in mobilne aplikacije RTV 4D si boste lahko ogledali vseh 64 tekem mundiala, tudi tiste obračune, ki jih zaradi sočasnega začetka ne boste mogli spremljati na 2. programu Televizije Slovenija.

V primerjavi s prejšnjimi športnimi podportali bo letošnji osvežen s posebno infografiko. Ta bo zadovoljila še tako zahtevnega uporabnika, saj bo postregla z vsemi podrobnostmi ekip, igralcev, zgodovino, prizorišč ... V grafični podobi od minute do minute in s tekstom v živo bodo uporabniki ob neposrednem prenosu dobili popoln paket informacij in sprotno statistiko vseh 64 tekem. Na spletu bodo shranjeni tudi vsi zadetki in posnetki srečanj.

S pomočjo televizijskih kolegov bodo MMC-jevci ob športnem pokrivanju tekem poskrbeli, da vam prenesejo tudi utrip dogajanja iz Brazilije. Za obnogometne zgodbe bosta skrbela Igor E. Bergant in Sara Oblak. Še posebej aktivna bo tudi rubrika Športni SOS, ki se bo med prvenstvom preselila tudi na TV-ekrane. Urejal jo bo Slavko Jerič.

Uporabniki boste lahko tekmovali v napovedovanju izidov v MMC-jevi spletni aplikaciji Nostradamus in se potegovali za nagrade. Pripravljamo tudi preprosto, a sila zabavno računalniško igrico, katere cilj je kar najdlje brcniti žogo.

Zato, da boste kar najbolje obveščeni o dogajanju na najbolj spremljanem športnem dogodku na svetu, bo skrbela okrepljena ekipa MMC-ja. Kolumnist med svetovnim prvenstvom bo velik poznavalac južnoameriškega nogometa Juan Vasle. Za prvi dan prvenstva, 12. junija, bo tudi vhodna stran RTV-portala povsem v znamenju mundiala.

Foto: Urša Culiberg