Luka (Janko Mandić) in Ajda (Nina Rakovec) Foto: RTV Slovenija
Luka (Janko Mandić) in Ajda (Nina Rakovec) Foto: RTV Slovenija
V svobodo in poiskati očeta. Foto: RTV Slovenija

Po mnenju žirije je Zapelji me »imeniten primerek malega evropskega filma, ki v nobenem trenutku ne želi biti velik, pa to vendarle je. Zadene globoko … in premakne. Odlična režija, odlična igra, večplastni liki. Film, ki lahko pride blizu … tudi nominaciji. Lahko smo ponosni nanj.«

Zapelji me je portret mladih ljudi, ki edino zavetje najdejo, ko stopijo skupaj, vendar jih usoda pogosto vleče na nasprotne strani. Luka (19) odhaja iz mladinskega doma, edinega zatočišča, kjer je preživel zadnjih devet let, zapuščen od mame in sorodnikov. Njegova želja je, da odkrije, kje je pokopan njegov oče. V službi se zaljubi v Ajdo, živahno dekle, s katero ima razmerje. Pri iskanju odgovorov iz preteklosti izve za družinsko skrivnost, ki ga šokira. Luka spozna, da je njegovo trenutno edino zatočišče ljubezen do Ajde, ki pa pred njim skriva svoje prave občutke. Kmalu ugotovi, da ima tudi ona svojo družinsko skrivnost. V filmu igrajo Janko Mandić (Luka), Nina Rakovec (Ajda), Nataša Barbara Gračner (Špela), Peter Musevski (delovodja), Dario Varga (Milan), Primož Pirnat (Blaž) in Gregor Zorc (Stane).

O oskarjevski usodi našega filma bomo obveščeni 22. februarja 2015, ko bo Akademija podelila kipce najboljšim filmskim izdelkom in njihovim ustvarjalcem.

Premiera filma Zapelji me bo prihodnji teden, 23. septembra, v ljubljanskem Koloseju, še pred koncem leta pa ga bodo gledalci lahko videli tudi na TV Slovenija.