Za razburljive in napete trenutke bo ob sobotah zvečer ponovno poskrbel Joker. Kot v minulih sezonah, bo tekmovalec moral odgovoriti na dvanajst zanimivih vprašanj, v pomoč pa mu bodo jokerji in sotekmovalec. Vsako vprašanje ima na voljo štiri možne odgovore, a pravilen je samo eden. Odločitve so zmeraj težje, kot se zdi na prvi pogled.

Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija

Tekmovalce skozi kviz spretno vodi televizijski voditelj Mario Galunič, ki se že veseli novih tekmovalcev in novih snemanj: ''Pogosto me ljudje vprašajo, ali po petih letih in skoraj 200 oddajah še najdem veselje in motivacijo za snemanje kviza. In moj odgovor je vedno enak: Ne morem se naveličati nečesa, kar me vedno znova preseneti in napolni z nemirom. Mislim na zanimive tekmovalce, na vprašanja, ki me pogosto spremljajo še dolgo po snemanju oddaje, predvsem pa na nepredvidljivost, ki je vtkana v značaj Jokerja. Vse to me vedno znova vleče v studio in ko se konča ena tekma, komaj čakam na novo. Upam, da je tako tudi pri gledalcih.''

V kvizu sodelujejo tudi gledalci

V studiu so poleg tekmovalcev navzoči gledalci na tribunah, kar je posebna izkušnja in močno doživetje za vsakogar. Za ogled snemanja oddaje se lahko zainteresirani gledalci prijavijo na spletni strani www.rtvslo.si/tv/razvedrilni/joker/ogled-oddaje in vzdušje kviza bodo lahko doživeli povsem drugače.

Joker doma se seli na družbena omrežja

V Jokerju lahko sodelujejo tudi gledalci pred domačimi zasloni. Spletna igra Joker doma, ki je bila doslej dostopna na spletni strani, bo odslej zaživela v novi podobi in bo na voljo na facebooku in instagramu. Uporabniki enega izmed obeh omenjenih omrežij bodo v kvizu lahko sodelovali v času premiernega predvajanja oddaje, torej ob sobotah med 20.00 in 21.00. Število mest za sodelovanje v tem spletnem kvizu ne bo več omejeno.

Vprašanja se bodo v zgodbah na obeh profilih prikazala v dveh sklopih. Vsak sklop bo vseboval dvanajst (12) vprašanj. Prvi sklop bo objavljen med prvo oglasno prekinitvijo, drugi pa med drugo. Vsi, ki se bodo preizkusili v igri Joker doma, bodo tudi vključeni v žreb za lepe praktične nagrade.

Čas je za enajsto sezono

V desetih sezonah je bilo posnetih 175 oddaj, v katerih se je predstavilo že 189 tekmovalcev. Glavne nagrade pa se je doslej razveselilo šest tekmovalcev. Joker je med najbolj priljubljenimi oddajami Televizije Slovenija, pa tudi med oddajami slovenskih TV-programov, saj so bile prav vse oddaje zadnje sezone najbolje gledane v svojem terminu na slovenskih televizijah. Oddajo v povprečju spremlja 10,3 odstotka ali več kot 196.000 gledalcev, kar predstavlja 25 odstotkov vseh, ki so v času predvajanja kviza bili pred TV-sprejemniki.*

Vabljeni k spremljanju novic na spletni strani, facebooku in instagramu.

* Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom.