Slovenske Konjice Foto: BoBo
Slovenske Konjice Foto: BoBo

Darko Ratajc, kandidat SD-ja, ki so ga podprle tudi druge levosredinske stranke, je pred štirimi leti kot takratni direktor zdravstvenega doma nekoliko presenetljivo osvojil svoj prvi županski mandat v občini, v kateri je tradicionalno najmočnejši SDS. Le-ta je dobil osem mandatov v občinskem svetu, a je SDS-ov županski kandidat izpadel že v prvem krogu. V drugem je Ratajc premagal še svojega predhodnika Mirana Gorinška.

V SDS-u, NSi-ju in SLS-u so se pred letošnjimi lokalnimi volitvami poenotili o skupnem kandidatu in v boj za županski mandat poslali 45-letnega Jureta Levarta, trenutnega ravnatelja Doma sv. Jožefa v Celju, ki se ukvarja z duhovno-prosvetno dejavnostjo ter varstvom starejših.

Levart je povedal, da se je za kandidaturo odločil po dveh mandatih občinskega svetnika, saj je spoznal, da je čas za korak naprej. "S svojim delom želim tudi kot župan prispevati k lepši prihodnosti naše lepe občine," je dejal.

V primeru izvolitve namerava biti za vse občane dostopen župan in obljublja uravnotežen razvoj krajevnih skupnosti. Mladim obljublja nova neprofitna stanovanja in zemljišča za individualne gradnje, prav tako obljublja skrb za starejše in druge ranljive skupine.

Med njegovimi prednostnimi nalogami je gospodarstvo, v ospredje pa želi postaviti tudi pomen lokalno pridelane hrane ter s tem povezane oživitve tržnice. Veliko priložnosti vidi v butičnem turizmu, na športnem področju pa med drugim načrtuje gradnjo prizidka k športni dvorani in prenovo atletske steze na stadionu.

Zdajšnji župan želi nadaljevati začeto delo

62-letni Ratajc, ki so ga ob SD-ju podprli še v Gibanju Svoboda, DeSUS in Neodvisna lista odločnih občanov, želi nadaljevati začeto delo v prvem mandatu. Kot je povedal, je že pred štirimi leti šel na volitve z ambicijo, da bi v občini nekaj spremenil.

V štirih letih so po njegovem mnenju sprejeli kar nekaj različnih strategij in praktično ni področja, na katerem ne bi imeli jasno začrtanih ciljev, zato bo dela v prihodnjih letih veliko. Med pomembnejšimi projekti je omenil prizidek k športni dvorani, komunalno urejanje v Ločah, Žičah in Draži vasi, že ob začetku novega leta pa se začenja sanacija Osnovne šole Pod goro.