Točka se z 2. septembrom po dvomesečnih počitnicah ponovno vrača na televizijske zaslone. Foto:
Točka se z 2. septembrom po dvomesečnih počitnicah ponovno vrača na televizijske zaslone. Foto:
Jutranja ekipa vam bo voščila dobro jutro že v ponedeljek, 2. septembra. (Foto: Bojan Šverko)
Jutranja ekipa vam bo voščila dobro jutro že v ponedeljek, 2. septembra. (Foto: Bojan Šverko)
Kultne albume Franka Zappe si lahko ogledate v soboto, 31. avgust 2013, ob 23.00 na TV SLO 2.
Kultne albume Franka Zappe si lahko ogledate v soboto, 31. avgust 2013, ob 23.00 na TV SLO 2.
Prvo popočitniško Aritmijo si lahko ogledate v soboto, 28. septembra, ob 22. uri na TVS 2.
Prvo popočitniško Aritmijo si lahko ogledate v soboto, 28. septembra, ob 22. uri na TVS 2.
Ob Moji Sloveniji se boste ponovno zabavali v soboto, 28. septembra, ob 20. uri na TVS 1.
Ob Moji Sloveniji se boste ponovno zabavali v soboto, 28. septembra, ob 20. uri na TVS 1. (Foto: Žiga Culiberg)
Vsi prejemniki nagrad festivala Slovenska popevka 2012 (Foto: Sandi Fišer)
Vsi prejemniki nagrad festivala Slovenska popevka 2012 (Foto: Sandi Fišer)
V oddaji Slovenski pozdrav bomo izbirali tudi skladbe za festival Slovenska polka in valček 2013. (Foto: Stane Sršen).
V oddaji Slovenski pozdrav bomo izbirali tudi skladbe za festival Slovenska polka in valček 2013. (Foto: Stane Sršen).
Zaigraj še enkrat, sam ... ter s Tilnom Artačem in Juretom Godlerjem. (Foto: Stane Sršen)
Zaigraj še enkrat, sam ... ter s Tilnom Artačem in Juretom Godlerjem od 5. oktobra ob 21.35 na TVS 1. (Foto: Stane Sršen)
Prvo oddajo Slikovitih 55, ki bo posvečena glasbenim festivalom, bo vodila Lorella Flego. (Foto: Žiga Culiberg)
Prvo oddajo Slikovitih 55, ki bo posvečena glasbenim festivalom, bo vodila Lorella Flego. (Foto: Žiga Culiberg)

Dobro jutro, jutranji program
od ponedeljka do petka, ob 7.00 na TVS 1
Edina jutranja oddaja na slovenskih televizijah, Dobro jutro, se po poletnih počitnicah na prvi šolski dan vrača na televizijske ekrane. Vrača se tudi ustaljena ekipa ustvarjalcev iz ljubljanskega, mariborskega in koprskega studia, voditeljsko ekipo pa bo dopolnila Ana Tavčar Pirkovič. Več o oddaji smo zapisali v novici Dobro jutro v novi podobi od 2. septembra dalje.

Točka, glasbena oddaja
od ponedeljka do petka, ob 19.00 na TVS 2
Video-glasbena lestvica Točka se z 2. septembrom po dvomesečnih počitnicah ponovno vrača na televizijske zaslone s svežimi uspešnicami, novimi glasbenimi odkritji in jagodnim izborom najnovejše urbane slovenske video-glasbene produkcije.
Točka še vedno ostaja tudi multimedijska platforma, ki aktivno združuje televizijski program z družabnimi omrežji. Tu lahko gledalci soustvarjate nacionalno video-glasbeno lestvico v enem izmed najbolj transparentnih glasbeno-lestvičnih glasovalnih sistemov v Sloveniji, saj poleg glasovanj prek smsov in spletne strani sprejema tudi glasove prek facebookove strani www.facebook.com/rtvtocka. Za zvišanje verodostojnosti z ocenami kakovosti, prepoznavnosti in koncertne aktivnosti izvajalcev v glasovalni sistem vstopa še žirija uredništva oddaje.

Glasbeni dokumentarni filmi
ob sobotah zvečer na TVS 2
Sobotni večeri na male ekrane prinašajo štiri glasbene dokumentarne filme o velikih glasbenih legendah. Prvi bo na sporedu že to soboto, 31. avgusta, ob 23.30 na 2. programu Televizije Slovenija.
Dokumentarci razkrivajo vsestransko delo Franka Zappe, življenje karizmatičnega Freddieja Mercuryja, podrobnosti sodelovanja Janis Joplin s skupino Big Brother and The Holding Company in neprecenljivo glasbeno zapuščino Johna Lennona. Vsebina dokumentarcev je dostopna v novici Zappa, Mercury, Joplin in Lennon v sobotni glasbeni noči.

Aritmija, glasbena oddaja
sobota, 28. september, ob 22.00 na TVS 1
Aritmija bo tudi to jesen na sporedu vsako zadnjo soboto zvečer na 2. programu Televizije Slovenija. Edina glasbeno-informativna oddaja pa to jesen ponuja tudi studijske koncerte. Pod okriljem Aritmije, ki na televizijski spored prinaša aktualne glasbene dogodke, ponuja glasbene portrete in reportaže, glasbene novice in koncertne napotke, bomo novembra in decembra ob sobotah zvečer širili glasbeno obzorje tudi ob aritmičnih koncertih. Čaka vas 10 studijskih koncertov izbranih in žanrsko raznolikih domačih glasbenih zasedb. Aritmija podpira kvalitetno, samosvoje, izvirno, avtorsko ustvarjanje, ne glede na glasbeni žanr.

Moja Slovenija, družinski kviz
sobota, 28. september, ob 20.00 na TVS 1
Oddaja Moja Slovenija konec septembra začenja svojo četrto sezono. Tudi tokrat so se ustvarjalci potrudili, da bodo gledalci uživali v tem popularnem družinskem kvizu, ki je zasvojil vse generacije. Poskrbljeno bo tudi za nekaj novosti. Nova bo igra z imenom Lepo po vrsti, v kateri bo potrebno v pravilni vrstni red postaviti pet skrivnostnih podob, za smeh pa bo poskrbela igra 2 v 1 (dva v enem), ki bo tekmovalce presenetila fotografija, na kateri sta združena kar dva obraza znanih Slovencev. Ju bodo prepoznali? Na obisk prihaja tudi novi 'pevec iz tujine', ki se bo mučil s slovenskimi hiti. Seveda ne smemo pozabiti na stare preizkušene igre, ki bodo iz tedna v teden preizkušale iznajdljivost ter znanje obeh kapetanov in tekmovalcev. Tudi v tej sezoni bodo zaščitni obrazi oddaje Mario, Boris in Nina.

Slovenska popevka 2013, glasbeni festival
nedelja, 29. september, ob 20. uri na TVS 1
Letošnji festival Slovenska popevka bo postregel s trinajstimi tekmovalnimi skladbami, ki se bodo predstavile v studiu 1 TV Slovenija zadnjo nedeljo v septembru. Neposredni prenos festivala boste lahko spremljali v naših radijskih in televizijskih programih ter prek spletnega portala MMC.
Popevke se bodo na prireditvi potegovale za veliko nagrado strokovne žirije Slovenska popevka 2013 za najboljšo skladbo v celoti, za nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo, za nagrado strokovne žirije za najboljšo interpretacijo in za veliko nagrado občinstva Slovenska popevka 2013. Več o nastopajočih pa tukaj.

Slovenski pozdrav, narodno-zabavna oddaja
petek, 4. oktober, ob 20.30 na TVS 1
Od oktobra dalje se bomo vsak konec tedna srečevali v zibelki slovenske narodno-zabavne glasbe, na Avsenikovi domačiji v Begunjah. Avtorski trojček oddaje, Blaž Švab, Smiljan Greif in Marjan Kučej, gledalcem obljublja pestre petkove večere. Prisluhnili boste lahko kakovostni slovenski narodno-zabavni glasbi kot tudi vokalni in instrumentalni ljudski glasbi, pihalnim godbam, folklornim skupinam ter številnim izvrstnim vokalnim in instrumentalnim solistom. Več pa v novici Slovenski pozdrav – nova oddaja za ljubitelje narodno-zabavne glasbe.

Zaigraj še enkrat, sam
sobota, 5. oktober, ob 21.35 na TVS 1
Razvedrilni program Televizije Slovenija od oktobra dalje predstavlja novo 50-minutno oddajo Zaigraj še enkrat, sam, v kateri voditelja Jure Godler in Tilen Artač nadaljujeta s svetlo tradicijo komedije, burleske, imitacije, parodije, iluzije in glasbene virtuoznosti. Manjkala ne bo niti politična satira, v vsaki oddaji pa bo igral drug band. Oddajo je zasnoval urednik Bojan Krajnc, režiser pa je Marko Naberšnik.

Slikovitih 55, nedeljska popoldanska razvedrilna oddaja
nedelja, 6. oktober, ob 17.15 na TVS 1
Ob 55-letnici oddajanja Televizija Slovenija pripravlja posebno obletniško oddajo posvečeno največjim televizijskih projektom in imenom. Obujali bomo spomine na najbolj uspešne glasbene festivale, izjemne športne dosežke, velika imena informativnega programa, pozabili pa ne bomo tudi na najbolj priljubljene domače igrane oddaje in humoristične serije. Oddaja Slikovitih 55 bo raznolik mozaik prepoznavnih televizijskih posnetkov, dopolnjen z intervjuji in glasbenimi nastopi v studiu.