Foto:
Foto:

Četudi so se novinarji RTV Slovenija, ki so protestirali na seji Programskega sveta, takoj distancirali od transparenta (napisa na velikem kosu belega blaga) s sovražnim govorom, ki so ga posamezniki razobesili na ponedeljkovi seji Programskega sveta RTV Slovenija, ga poskušajo nekateri mediji in posamezniki z zapisi na družbenih omrežjih še vedno povezati z novinarji RTV Slovenija oz. celo s samim javnim zavodom RTV Slovenija.

Naj pojasnimo, da so seje Programskega sveta odprte za javnost, vodi pa jih predsednik Programskega sveta. Medtem ko v mirni akciji ustvarjalcev vsebin RTV Slovenija na seji Programskega sveta ni bilo nestrpnosti, pa ostro obsojamo zlorabo javne seje Programskega sveta s strani tretjih oseb z umestitvijo transparenta, ki je vseboval sovražni govor. Na RTV Slovenija menimo, da sovražni govor ne sodi na javne seje, kakor tudi ne kamorkoli v javni prostor, tovrstna dejanja pa najostreje obsojamo.

Zaradi zgoraj omenjenega dogodka bomo poostrili pogoje za dostop in udeležbo na javnih sejah, ki se odvijajo v prostorih javnega zavoda RTV Slovenija.

Radiotelevizija Slovenija