Foto:
Foto:

12. oktober 2013
JAZZ POP MAGIC
Vokal: URŠKA MAJDIČ
Dirigent: Rok Golob

Urška Majdič je mlada izredno talentirana vokalistka in avtorica besedil. Z Big Bandom RTV Slovenija je nastopila že na prireditvi Stopimo skupaj, zato smo se odločili, da bo prav ona odprla že sedmo sezono cikla Jazz Klub Mons. Dirigentska palica bo ob tej priložnosti v rokah Roka Goloba. Pred tem vsestranskim umetnikom skoraj nobeno glasbeno področje ni varno, Tudi glasba za ta večer bo izpod njegovega peresa, napisana pa bo posebej za to priložnost.

21. december 2013
GLENN MILLER REVIVAL
Vokal: NUŠA DERENDA
Dirigent: Emil Spruk

Pozavnist in vodja orkestra Glenn Miller je postal legenda še za časa svojega življenja. Dejstvo je, da so skladbe z repertoarja njegovega orkestra mesece dolgo kraljevale na svetovnih glasbenih lestvicah in da še danes vsak ljubitelj dobre glasbe pozna melodije, kot je In the Mood ali pa Moonlight Serenade. Blišč in lepoto skladb orkestra Glenna Millerja v zanimivih novih priredbah in ritmih pozavnista par excellence Emila Spruka nam bo z Big Bandom RTV Slovenija tokrat pričarala pevka Nuša Derenda, ki sodi v sam vrh slovenskih vokalnih solistov.

Ob tej priložnosti pa bo izšel tudi CD »Glenn Miller Revival«.

18. januar 2014
VEČER MLADIH JAZZISTOV - YOUNG JAZZ LIONS
Dirigent: Tadej Tomšič

Na mladih svet stoji. Tretji večer sedme sezone cikla Jazz Klub Mons je namenjen najboljšim mladim jazzistom, ki so svoje znanje nadgradili s študijem na najboljših svetovnih jazzovskih akademijah tako v Evropi kot Ameriki. Slišali bomo njihove skladbe, priredbe in seveda bleščeče improvizacije, brez katerih ni jazza.

Vodila jih bo natančna roka dirigenta Tadeja Tomšiča.

15. marec 2014
Vokal: EVA HREN
Dirigent: Tadej Tomšič

Eva Hren je že stara znanka Big Banda RTV Slovenija, skupaj sta leta 2009 celo izdala album Etno. Je kitaristka, profesorica kitare, predvsem pa izvrstna vokalistka, članica skupine Sladkor. Eva Hren na inovativen način predeluje slovenske ljudske pesmi. Nekatere bomo slišali tudi v tem večeru. Za priredbe je poskrbel Tadej Tomšič, tudi član saksofonske sekcije Big Banda, sicer pa dirigent, skladatelj in aranžer. Velja za enega najvidnejši slovenskih jazzistov. Za njim je že več kot 50 zgoščenk, na njih pa je sodeloval v različnih vlogah. Med prijatelji in občinstvom je znan po tem, da se nikoli ne zadovolji z oceno, ki pomeni manj kot - vrhunsko.

19. april 2014
RHAPSODY IN BLUE - TRIBUTE TO GEORGE GERSHWIN
Vokal: NINA STRNAD
Dirigent: Žare Prinčič

George Gershwin velja za ikono ameriške glasbe, broadwajskega musicla, pa seveda tudi jazza. Letos mineva 90 let od prve izvedbe njegove legendarne Rapsodije v modrem.

Nina Strnad je ena najobetavnejši mladih jazzovskih pevk. Na njenem repertoarju so jazzovski standardi, evergreeni, pa tudi priredbe »zlatih« slovenskih popevk. Maestro Žare Prinčič, dirigent, skladatelj, pianist in profesor na AGRFT, je večino svoje kariere preživel v tujini. Na Dunaju, v Parizu in drugod. Je eden redkih slovenskih glasbenikov, ki se enako suvereno giblje tako v krogih klasične kot jazzovske glasbe.

14. junij 2014
BRAZIL
Vokal: ANA BEZJAK
Dirigent: Lojze Krajnčan

Ana Bezjak je vokalistka in pedagoginja. Redno sodeluje s številnimi priznanimi slovenskimi glasbeniki. Njen mehki in žametni glas prav nikogar ne more pustiti ravnodušnega in verjetno je prav zato gostja številnih velikih in majhnih odrov. Z dirigentom Lojzetom Krajnčanom, nekoč izvrstnim pozavnistom, in seveda Big Bandom bo poustvarila glasbo, ki je doma v latinski Ameriki, predvsem v Braziliji in na Karibskih otokih. Tisti, ki obožujete Antonia Carlosa Jobima in njegovo bossa novo, pa temperamentno Tanio Mario, ne zamudite izjemnega večera.

Vabljeni k vpisu.