Finalisti posameznih dvobojev V svojem ritmu čakajo na razglasitev najboljšega med njimi. Kdo bo zmagal, bomo izvedeli 25. januarja ob 17.30 (ali nekaj minut kasneje). Foto: Robert Bogataj
Finalisti posameznih dvobojev V svojem ritmu čakajo na razglasitev najboljšega med njimi. Kdo bo zmagal, bomo izvedeli 25. januarja ob 17.30 (ali nekaj minut kasneje). Foto: Robert Bogataj
false
Scenaristka Neža Prah in snemalec Saša Grmek, ki sta mlade glasbene izvajalce pripravila, da jim je stekel jezik. Foto: Robert Bogataj
false
Al' me boš kaj rada imela v jazz izvedbi je šla - po mnenju strokovnjakov Primoža Grašiča in Tomaža Gajšta - bolje Jazzberry Quintetu. Bodo navdušili strokovno žirijo za končno zmago? Foto: Robert Bogataj
false
Najboljše v metal dvoboju bomo šele razglasili (embargo na objavo do 18. januarja do 18. ure!). Skupini Moshead in Dehrotom se bosta pomerili v metalski priredbi pesmi Nocoj, pa oh, nocoj, ocenjevala pa ju bo Noctiferia. Na fotografiji člani skupine Moshead. Foto: Robert Bogataj
false
V popu so Alyo prepričali Milkshake s skladbo Pleničke je prala. Bodo prepričali tudi žirijo? Foto: Robert Bogataj

Niz mladinskih dokumentarno – glasbenih oddaj V svojem ritmu smo začeli predvajati 14. decembra. V šestih ponedeljkovih popoldnevih so gledalci lahko spoznali 12 mladinskih glasbenih izvajalcev, ki so v svojem žanru priredili po eno ljudsko pesem. Po dva izvajalca istega žanra sta se pomerila v svojstveni priredbi ljudske viže, ki jim jo je kot nalogo zastavil znan slovenski glasbeni izvajalec, ki je njihov nastop potem tudi ocenil (Big Foot Mama za rock, Alya za pop, Elvis Jackson za punk rock, Zlatko za hip hop, Primož Grašič in Tomaž Gajšt za jazz ter Noctiferia za metal).

Izkušnje in prepoznavnost
Wasted Time
(punk): "Naša izkušnja z snemanjem oddaje je bila zanimiva, predstavili smo naš bend širši javnosti in v enem tednu (oziroma v treh urah) smo naredili priredbo, ki je precej dobro izpadla. Dobili smo nekaj novih napotkov, ugotovili smo, da nismo ravno najboljši pred kamero, ampak vseeno smo se pri snemanju zabavali. Odziv na oddajo pa je bil tudi v redu, vsem kolegom in sorodnikom je bilo kul videt nekoga znanega po TV-ju in novost je bila tudi predstavitev te zvrsti glasbe, ki ne dobi dovolj pozornosti v javnih medijih."

Moshead (metal): "Izkušnja pri snemanju te oddaje je bila definitivno nova, zanimiva in za vse več kot odlična. Sami smo se naučili veliko dobrega, če ne drugega, da se za določeno stvar splača potruditi. Odzivi vseh pa so neverjetni; že napovednik, ki se predvaja na TV in prikaže nekatere izmed članov, je privedel do tega, da nas na cesti ustavljajo neznanci in prvo, kar slišimo, je: 'A vi ste pa na televiziji?!' Odzivi družin so seveda odlični, prav tako prijateljev, znancev."

Jazzberry Quintet (jazz): "Snemanje oddaje V svojem ritmu je bila naša prva izkušnja snemanja s televizijsko ekipo. Večino časa je bila izkušnja zelo prijetna, saj smo se naučili veliko novega o snemanju. Naš odziv na oddajo je dober, vendar se nam in nekaterim našim gledalcem zdi, da je bilo v oddaji premalo glasbe. Sklepam da zato, ker bodo vsi bendi predstavljeni v aritmičnem koncertu."

Jon Vogrič Vogi (hip-hop): "Oddaja V Svojem Ritmu in ta delček televizijskega sveta je zame nova, a zelo zabavna izkušnja. S tem sem pridobil še več podpore. Je zanimiva, ker poskuša naučiti mlade več o zvrsteh glasbe, ki so sedaj najbolj popularne med mladimi, mislim, da je prav, da ljudje vedo, zakaj to delamo in zakaj smo se znašli prav v tem žanru, v katerem smo, saj čuti vsak nek smisel v tem. Mladim skupinam, izvajalcem priporočam, da se prijavijo, se predstavijo in doživijo eno od mnogih nepozabnih izkušenj."

Milkshake (pop): "Milkshake smo pri sodelovanju v oddaji V svojem ritmu res uživali. Kaji je bilo najbolj zanimivo snemanje videoblogov, zato smo ji ostali člani to delo z veseljem prepustili. (smeh) S priredbo smo bili vsi zelo zadovoljni in še zdaj jo radi zaigramo na kakšnem špilu. Seveda so bili na nas najbolj ponosni naši starši in prijatelji, ko so nas videli na televiziji, se je pa zgodilo, da so bili navdušeni celo učitelji šol, ki jih obiskujemo. Na kratko: izkušnja je bila fenomenalna in veseli smo, da smo imeli priložnost sodelovati."

The Broken Input (rock): "Naša izkušnja je bila zelo dobra! Vsi smo bili zelo zadovoljni, za vse je bilo to nekaj novega in nekaj, kar smo si kot mladi bend želeli. Zelo nam je bilo všeč, da smo lahko spoznali Big Foot Mamo, da smo snemali v studiu in sodelovali s producentom Žigo, da smo videli in dobili izkušnje s snemanjem oddaje. Še najbolj pa smo biki zadovoljni z končnim izdelkom. :) Odziv je bil zanimiv, vsi so pohvalili oddajo, nekateri, ki so že vedeli, da bomo na TV, so bili navdušeni, drugi, ki so nas slučajno videli, so klicali in spraševali, kako to, da smo na TV in da niso vedeli, da se tako resno ukvarjamo z glasbo ... Vse skupaj je bila ena zelo zanimiva izkušnja!"

Finale

Zmagovalec vsakega žanrskega dvoboja bo v velikem finalu nastopil s priredbo ljudske pesmi, tokrat pa bo zmagovalca izmed šestih finalistov izbrala strokovna komisija, ki jo sestavljajo Maja Pavlin, Aida Kurtović in Žiga Rezar. Najboljšemu bo TV Slovenija omogočila snemanje videospota.

Vsi finalisti so za nagrado svojo skladbo posneli v profesionalnem studiu Radia Slovenija, pri ZKP RTV Slovenija pa nastaja tudi kompilacija najboljših. In še ena odlična priložnost za mlade glasbenike – nastopili bodo na Aritmičnem koncertu, ki ga bomo na TV SLO 2 predvajali dva dni po finalni oddaji V svojem ritmu, torej 27. januarja zvečer.


fotografije: Robert Bogataj

Služba za odnose z javnostjo RTV Slovenija