Sporočila za javnost
Vanja Vardjan je novi odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija. Foto: SOJ RTV SLO/Stane Sršen

Dodaj v

Vanja Vardjan je novi odgovorni urednik Razvedrilnega programa Televizije Slovenija

24. maj 2018 ob 15:58
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vanja Vardjan s 1. junijem 2018 nastopa štiriletni mandat odgovornega urednika Razvedrilnega programa TV Slovenija.

Na mesto odgovornega urednika ga je na predlog dr. Ljerke Bizilj, direktorice TV Slovenija, imenoval Igor Kadunc, generalni direktor RTV Slovenija.

S 1. junijem 2018 bo Vanja Vardjan zamenjal zdajšnjega urednika Maria Galuniča. Naloge odgovornega urednika Razvedrilnega programa Televizije Slovenija bo tako opravljal tretjič. Leta 2004 so pod njegovim urednikovanjem nastale kultne razvedrilne oddaje nacionalne televizije; od legendarnega Tistega lepega popoldneva z Anjo Tomažin in Ladom Bizovičarjem do provokativne satire v Hri-Baru s Sašem Hribarjem in oddaje Spet doma, ki je takrat ob vodenju Maria Galuniča in humornih vložkih Ane Lize (igralke Nataše Tič Ralijan), dosegala rekordne gledanosti.

Vanja Vardjan se je televizijskega razvedrila drugič lotil leta 2010 in tedaj z oddajo Misija Evrovizija med redne gledalce TV Slovenija pripeljal tudi mlade, z oddajo Moja Slovenija pa se je razvedrilo na TV Slovenija vrnilo k formatom kviza, ki se z oddajama Vse je mogoče in Kdo bi vedel uspešno nadaljujejo. Vanja Vardjan pravi, da je vse mogoče, in da bo že vedel, kateri kviz bo uspešno nasledil zdajšnja, novosti pa obljublja tudi pri satiri in glasbenih oddajah.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija
Prijavi napako

Sporočila za javnost pripravlja in objavlja Služba za komuniciranje RTV Slovenija. Dodatna vprašanja lahko posredujete na e-naslov pr@rtvslo.si.
Kazalo