Tamara in Klemen sta na ganljivem in s čustvi nabitem poročnem obredu v grajski dvorani Palacij izrekla usodni
Tamara in Klemen sta na ganljivem in s čustvi nabitem poročnem obredu v grajski dvorani Palacij izrekla usodni "da". Foto Janez Kotar Foto:
TV POROKA. Foto: Janez Kotar
Otvoritveni ples mladoporočencev. Foto: Janez Kotar
TV POROKA. Foto: Janez Kotar
Velika TV-poroka na Ljubljanskem gradu. Foto: Janez Kotar
TV POROKA. Foto: Janez Kotar
Mladoporočenca. Foto: Janez Kotar

Ganljiva in nepozabna tretja TV-poroka
Ekipa jutranjega programa Televizije Slovenija je z velikim in slavnostnim poročnim obredom uresničila sanje Tamare Kolarič in Klemna Bračka, zmagovalcev tretje akcije TV-poroka. Gledalci jutranjega programa, ki so s telefonskim glasovanjem izbrali mladoporočenca, so v minulih dveh mesecih prevzeli vlogo načrtovalcev poroke. Sodelovali so pri izbiri nevestine poročne obleke, šopka, prstanov in torte ter pri sooblikovanju svečanega, ganljivega in mladostno razigranega poročnega dne, ki je mladoporočencema za vedno spremenil življenje.

Slavnostni poročni obred in poročno slavje
Na poročni dan so jutranjiki s kamerami sledili (bodoča) mladoporočenca na vsakem koraku – od zgornjih jutranjih ur do pozne noči. Jutro pred poroko je minilo v sproščenem in zabavnem vzdušju. Do Ljubljanskega gradu, kjer se je odvil poročni obred, sta se takrat še bodoča mladoporočenca skozi središče Ljubljane zapeljala s kočijo z vprego lipicancev. Ganljiv in s čustvi nabit poročni obred se je zgodil v grajski dvorani Palacij, ki je bila posebej za to priložnost okrašena z več sto cvetovi vijoličnih in modrih orhidej. Tam sta Tamara in Klemen pred več kot 70-imi svati ter številnimi televizijskimi kamerami in fotografskimi objektivi izrekla usodni »da«, si izmenjala zaobljubi in prstana. Na obredu sta mladoporočencema zapeli Eva Boto in ob koncu obreda še Alenka Godec. Pred televizijskimi kamerami sta celemu svetu sporočila, da se imata rada in si obljubila, da nihče od njiju nikoli ne bo sam, da bosta z ljubeznijo premagala vse.

Po poročnem obredu so se svatje preselili v Stanovsko dvorano Ljubljanskega gradu, kjer je potekalo poročno slavje. Mladoporočenca je zabavala glasbena skupina Atlantix, pred razrezom poročne torte pa je ženina in nevesto presenetila skupina Mambo Kings, kar je bila tudi njuna skrita želja. Svatje so uživali v kulinaričnih specialitetah šefa Igorja Jagodica.

Po televizijski poroki Tamaro in Klemna čaka še en pomemben življenjski dogodek, v mesecu juniju pričakujeta svojo prvo hčerko.

O že tretji akciji TV-poroka
Tekom akcije ste prisluhnili življenjskim zgodbam parov. S strokovnjaki in znanimi Slovenci smo razpravljali o medosebnih odnosih, o težavah in dilemah, ki se pojavljajo v partnerskih odnosih, in skupaj iskali tudi rešitve. Namen akcije TV-poroka je spodbujati k odgovornemu partnerstvu in v časih, ko razpade vsak tretji zakon, odpirati teme, ki so povezane z medosebnimi odnosi.

Avtor fotografij je Janez Kotar.

Čez središče Ljubljane sta se takrat še bodoča mladoporočenca zapeljala s kočijo. Foto: Janez Kotar
Mladoporočenca. Foto: Janez Kotar
Mladoporočenca. Foto: Janez Kotar
Na obredu je mladoporočencema zapela Eva Boto. Foto: Janez Kotar
Zapela je tudi Alenka Godec. Foto: Janez Kotar
Mladoporočenca. Foto: Janez Kotar
Tamara ob metanju poročnega šopka. Foto: Janez Kotar