Molano si je v cilju dal duška. Foto: EPA
Molano si je v cilju dal duška. Foto: EPA

Približno 19 kilometrov pred ciljem je bil leteči sprint, ki ga je dobil Kaden Groves (najboljši sprinter te dirke), takoj za njim pa je črto prečkal Primož Roglič in s tem dobil še kako potrebne štiri bonifikacijske sekunde. Za tretjim Remcom Evenepoelom zdaj zaostaja 23 sekund, v majici vodilnega pa še vedno ostaja Sepp Kuss.

Roglič je bil na startu dobro razpoložen. Foto: EPA
Roglič je bil na startu dobro razpoložen. Foto: EPA

"Lepo je, da sem nekaj pridobil. Včasih kaj pridobiš, spet drugič izgubiš. Tega nisem ravno načrtoval, a bil sem v dobrem položaju in se zanje potegoval. Bomo videli, koliko mi bodo koristile. Jutri je nov dan, nov izziv," je v svojem slogu za Eurosport povedal Kisovčan.

Govekar nekaj časa tik za zmagovalcem
Skoraj sto kilometrov sta sicer bežala Jetse Bol in Abel Balderstone, ki sta bila ujeta 44 km pred ciljem. Glavnina je nato složno sodelovala, v napetem sprintu pa je bil najspretnejši Juan Sebastian Molano, Groves je prepozno sprožil napad in se moral zadovoljiti z drugim mestom. Matevž Govekar (Bahrain Victorius) je bil nekaj časa prav za Molanom, a je približno 500 metrov pred ciljem izgubil stik in na koncu osvojil 22. mesto.

Prerez današnje etape. Foto: Organizator
Prerez današnje etape. Foto: Organizator

"Zelo sem vesel, a moram se zahvaliti ekipi, ki je opravila sijajno delo. To zmago bi namenil njim, svoji družini. Zdaj imam dve etapni zmagi na Vuelti po lanskem uspehu v Madridu. Vse smo opravili popolno, kot smo se dogovorili na sestanku. Zadnji ovinek je potekal nekoliko na levo, zato smo pospešili po desni in prišli v boljši položaj kot v preteklih etapah," je bil zadovoljen 28-letni zmagovalec dneva.

V petek gorska ura resnice
Favoriti se pričakovano niso veliko naprezali, saj jih v petek čaka izredno zahtevna etapa Formigal–Tourmalet; 135 km, ki bo večinoma potekala po francoskem ozemlju. To bo etapa z največ višinskimi metri na kilometer, končala pa se bo na prelazu Tourmalet. Vsekakor bi se lahko na vrhu skupnega seštevka zgodile večje spremembe. Karavano čakata klanca najvišje kategorije Aubisque in Tourmalet, vmes pa še vzpon prve kategorije na Spandelles za skupno več kot 4000 višinskih metrov.

Results powered by FirstCycling.com

Vrstni red po 12. etapi

  1. S. KUSS            ZDA   42:51:20
  2. M. SOLER           ŠPA      +0:26
  3. R. EVENEPOEL       BEL       1:09
  4. P. ROGLIČ          SLO       1:32
  5. L. MARTINEZ        FRA       2:02
  6. J. ALMEDIA         POR       2:16
  7. J. VINGEGAARD      DAN       2:22
  8. J. AYUSO           ŠPA       2:25
  9. E. MAS             ŠPA       2:50
 10. A. VLASOV          RUS       3:14
 ...                                  
 41. J. TRATNIK         SLO      40:02
123. D. NOVAK           SLO    1:36:40
154. M. GOVEKAR         SLO    1:56:38
Roglič v dobri formi