Na vprašanje novinarke TV Slovenija, da je polfinale splaval po vodi in da sledita dve tekmi (Nizozemska in Danska), ki ju bo treba odigrati z vso resnostjo, je Zorman odgovoril: "Zagotovo. Mi je pa všeč, da lahko govorimo, da je polfinale splaval po vodi, ker pred prvenstvom ni nihče govoril o polfinalu. Se pravi, da smo nekaj dobrega naredili in še vedno delamo dobro. Res pa je, da so nas stale lastne napake in maloštevilnost."

Portugalska je v drugem delu Sloveniji zadala nov poraz. Foto: Reuters
Portugalska je v drugem delu Sloveniji zadala nov poraz. Foto: Reuters

Še pred tekmo je zaradi bolezni ostal brez enega od dveh stebrov obrambe Blaža Blagotinška, zaradi lažje poškodbe pa v kadru tokrat ni bilo Tilna Kodrina. Igral ni niti Gašper Marguč, ki je sam selektorju dejal, da Domen Novak na njegovem položaju igra dovolj dobro. "Že tako se težave nalagajo, zdaj pa jih imata še Blagotinšek in Kodrin. To se nam je poznalo v obrambi, torej v prehodu, potem ko smo v prvem polčasu prejeli pet, šest zadetkov po izvajanju hitrega centra in tri iz protinapadov. Torej osem, devet golov od 18 je kar ogromno, a treba je kljub temu kombinirati in nekaj ustvariti."

Zorman je vnovič poudaril odsotnost nekaterih nosilcev igre. "Enostavno nas ni," je dejal in dodal: "Že pred prvenstvom so odpadali, zdaj še dva. Težko je, delamo maksimalno, kar lahko."

Že pred tem je na prvenstvu prevzel krivdo za sestavo kadra, zato pri prevzemanju odgovornosti nima težav: "S tem se ne obremenjujem, ampak hudo mi je za moje igralce."

"Videl sem povsem drug obraz, pravo energijo, nasmeh na obrazih. Del tega sem tudi povedal v garderobi, da je treba iti dalje z glavami gor. Za nazaj ne moremo ničesar spremeniti. Lahko pa se ogromno naučimo. Tudi za marčevske olimpijske kvalifikacije ne vidim negativizma, kakor koli se bo že to tukaj obrnilo," je še poudaril. Hkrati je izrazil upanje, da se bo marca kdo od poškodovanih izbrani vrsti še pridružil.

Zadovoljen je bil tudi s prispevkom tistih, ki sicer ne nosijo toliko bremena na tekmah: "Malo smo videli, kje smo, kaj nam manjka. Težko si je očitati po tako pomembnih tekmah. Za vse je to šola, tudi za nas skupaj. Logično je, da smo potrti, razočarani. Želeli smo si, a ni šlo. Kljub temu pozitivno zremo v prihodnost, četudi sem morda sam videti utrujen od vsega."

Zorman po porazu s Portugalsko

Aleks Vlah se je strinjal s selektorjem, da so v prvem polčasu dobili preveč lahkih zadetkov, česar jim ni uspelo popraviti niti v drugem polčasu. Opozoril je tudi na to, da je še kako manjkal Blagotinšek. "A ne smemo se izgovarjati, drugi moramo prevzeti odgovornost in to popraviti na naslednjih dveh tekmah. Na njih moramo dati vse od sebe kot na vsaki do zdaj, česa drugega nam ne preostane. Zdaj se bo pokazala ekipa, po dveh porazih moraš ostati skupaj in prikazati boljše predstave. Možnosti za polfinale ni več, zato lahko igraš bolj sproščeno. Po zmagi proti Norveški so pričakovanja narasla, iz reprezentance, ki so ji napovedovali, da ne bo prišla iz skupine, do reprezentance, ki lahko pride do polfinala. To pa je zdaj mogoče realnost," je povedal Vlah.

Vlah po porazu s Portugalsko

Klemen Ferlin, reprezentant Slovenije: "Igrali so svojo igro, kot znajo in kot smo videli na posnetkih. Mi pa smo igrali slabo, tako je. Šest na šest ni bilo tako slabo, lahko bi bili sicer boljši. V obrambi se nam pozna odsotnost Blagotinška, v napadu pa smo izgubili preveč žog in jim dovolili lahke zadetke iz protinapadov. To je na koncu naredilo razlike."

Sorodna novica Portugalci z izjemnim Martimom Costo razblinili slovenske upe o polfinalu

Nejc Cehte: "Ne vem niti, kje začeti. Nismo se ravno do potankosti držali dogovora, pozna se tudi odsotnost Blagotinška, ki ga je pokosilo. Bolj bi morali biti zbrani, ukrasti kakšno žogo več. To je botrovalo porazu. Nismo prišli na evropsko prvenstvo, da bi doživljali poraze, žal, nimam česa pametnejšega povedati."

Jure Dolenec: "Dali smo vse od sebe, a enostavno smo bili brez Blaža v centralnem bloku. Zdaj govorimo že o treh glavnih igralcih, ki manjkajo v obrambi ob Mačkovšku. Videlo se je na koncu, da se nismo mogli ubraniti. Oni so bili po minuto v napadu, mi smo se borili, a ga na koncu vedno dobili. Potem je težje igrati tudi v napadu, saj nimaš pravice do napak. Smo razočarani, na igrišču smo imeli občutek, da bi lahko zmagali s 35:33, da bi lahko dali več golov, saj so bili tudi oni ranljivi v obrambi. Žal mi je, malo bomo pokvarili vtis in rezultat, a v tem trenutku je to to."

Dolenec po porazu: Logično, manjkajo nam trije glavni igralci
Želeli in sanjali, a pristali na realnih tleh