NA VRTU SOBOTA OB 17.25, PONOVITEV V ČETRTEK OB 18.30

NA VRTU

mag. Irena Bedrač navrtu@rtvslo.si

Oddaja NA VRTU je na sporedu vsako soboto ob 17.40 na prvem programu TV Slovenija.

S prispevki o zelenjadarstvu, cvetličarstvu in drevesničarstvu želimo na razumljiv način pomagati vsem, ki se ukvarjajo z vrtičkarstvom.

Ob tem poskušamo upoštevati tudi vaše predloge, mnenja in vprašanja.

Najdete nas lahko tudi na facebooku.

 

 

V sobotni oddaji Na vrtu 14.9.2014 ob 17:15 na TVS 1:

KUHANJE OGLJA
S Slavkom Turšičem sva v prejšnji oddaji pobrala paradižnik z grede, ki jo je spomladi obogatil z ogljem. Tega je dodal, da je izboljšal zbito strukturo tal, hkrati pa je v zemljo vnesel mikroorganizme, ki so se naselili v drobne pore oglja.
Slavko oglje kuha sam…

JESENSKI PIKNIK KLUBA GAIA
Na tokratnem Gainem septembrskem srečanju se je zbralo 200 članov, ki so se po topli okrepčilni dobrodošlici odpravili na strokovne izlete: med iglavce v Rifnik, v vrtnarijo Valner, Bio park Žalec in na Gain ekološki vrt v Veliko Pirešico. Davor Špehar je svetoval, kako preprečiti nekatere bolezni plodovk.

MARIJINA MEŠANA SOLATA
Marija Voglar preživi na svojem vrtu in s svojimi rastlinami veliko časa. Kar pridela, shrani. Iz sadežev naredi sokove, marmelado, likerje, iz ognjiča pripravi kremo, zelišča suši za čaje, posuši tudi cvetove sivke in vrtnic, z njimi polni vrečke in blazinice, ki jih sama sešije. Mariji smo pomagali pri spravilu nedozorelih paradižnikov, naredili smo mešano solato.

........................................................................................................................................................................................................................

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

 

Tokratno nagradno vprašanje se glasi:

Katero je ime podjetja iz Selnice ob Dravi, ki izdeluje bio vrtnarski filc?

Odgovore pošljite na naslov:

Na vrtu, TV Maribor, Ilichova 33, 2000 Maribor ali elektronski naslov: navrtu@rtvslo.si

Do četrtka, 11. septembra 2014.

 

  

 

Povezane galerije