NA VRTU SOBOTA OB 17.25, PONOVITEV V ČETRTEK OB 18.30

NA VRTU

mag. Irena Bedrač navrtu@rtvslo.si

Oddaja NA VRTU je na sporedu vsako soboto ob 17.40 na prvem programu TV Slovenija.

S prispevki o zelenjadarstvu, cvetličarstvu in drevesničarstvu želimo na razumljiv način pomagati vsem, ki se ukvarjajo z vrtičkarstvom.

Ob tem poskušamo upoštevati tudi vaše predloge, mnenja in vprašanja.

Najdete nas lahko tudi na facebooku.

 

 

V sobotni oddaji Na vrtu 30.8.2014 ob 17:15 na TVS 1:

POLETNA REZ AKTINIDIJE
Pol ure je je potreboval gospoda Marjan, da je porezal mladi sadiki aktinidije sorte sorelli, skrajšal njihove mlade poganjke in osvetlil plodove. Več ne le ur, temveč dni, bo potreboval za poletno rez starih aktinidij, ki so se letos zaradi obilice vlage in hrane, rastline namreč rastejo tik ob vrtu, ki ga bogatijo s kompostom, nenavadno razrasle.

S SEJEMSKEGA PERMAKULTURNO BIODINAMIČNEGA VRTA
V četrtek se je v Gornji Radgoni končal 52. mednarodni kmetijsko živilski sejem. Na njem v zadnjih letih spoznavamo tudi primere dobrega vrtnarjenja in medsosedskih odnosov na gredicah vzorčnih nasadov, Gainega samooskrbnega vrta in permakulturno-biodinamičnega nasada. Tega so zasnovali pred tremi leti, po permakultrunih načelih, zdaj zanj skrbijo biodinamični kmetovalci. Za visoke grede v obliki ključavnice so uporabili material iz bližnje okolice, grede pokrili z zastirko, posadili so tudi rastline, ki služijo kot zavetje.

NAJ RIBNIK 2012
Ob desetem izboru Naj ribnik – prijavite se lahko do 7. 9. na naslov www.akvarij.com – objavljamo nagrajence prejšnjih sezon. Pred dvema letoma je bil za najlepšega izbran obhišni ribnik Dušana Burjeka iz Brega ob Savi.

 

........................................................................................................................................................................................................................

 

NAGRADNO VPRAŠANJE

 

Tokratno nagradno vprašanje se glasi:

Katero je ime podjetja iz Selnice ob Dravi, ki izdeluje bio vrtnarski filc?

Odgovore pošljite na naslov:

Na vrtu, TV Maribor, Ilichova 33, 2000 Maribor ali elektronski naslov: navrtu@rtvslo.si

Do četrtka, 11. septembra 2014.

 

  

 

Povezane galerije