TELE M OD PONEDELJKA DO PETKA OB 18.00

TELE M

Nina Cverlin nina.cverlin@rtvslo.si

TELE M je magazinska aktualna informativna oddaja Televizije Maribor, s katero obujamo blagovno znamko nekoč najbolj priljubljene regionalne TV-oddaje v Sloveniji. V njej poročamo in analiziramo najbolj aktualne dogodke in teme iz vseh štirih regij severovzhodne Slovenije, Podravja, Pomurja, Koroške in Celjskega, z vseh področij javnega delovanja - od politike, gospodarstva do kulture in športa. 

 

 

TELE M
TELE M
TELE M
TELE M

Arhiv preteklih oddaj

 • Tele M

  17. 8. 2017
  Št. ogledov: 15

  Danes se spominjamo združitve prekmurskih Slovencev z matično domovino. V Bistrici ob Dravi sta danes nekaj po 9. uri zjutraj trčila avtomobil in železniško vozilo. Največje mariborsko nakupovalno središče deluje že 17 let. Na Ptuju je poletno deževje pustilo posledice tudi v grajskih prostorih ptujskega muzeja Mariborski nogometaši se iz Izraela vračajo s porazom. V kina vabi nova aminirana pustolovščina, v glavnih vlogah pa emoji.

 • Tele M

  16. 8. 2017
  Št. ogledov: 13

  Opeharjena družina iz Dogoš sama ne more dokončati hiše. Slovenska karitas je tudi to poletje začela dobrodelno akcijo Otroci nas potrebujejo, ki je namenjena zbiranju denarja za pomoč socialno ogroženim otrokom s šolskimi potrebščinami. Slovenska mesta to poletje oblegajo turisti in tudi v našem najstarejšem mestu so z obiskom več kot zadovoljni. Hišni pomočnik, ki omogoča upravljanje stikal in vtičnic s pomočjo telefona, tablice ali pametne ure. Mariborski nogometaši v boj za tretji nastop v prestižni Ligi prvakov.

 • Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor

  14. 8. 2017
  Št. ogledov: 12

  Zaradi suše kmetje v Halozah ne bodo imeli dovolj krme za živino. Na Pohorju bodo zamenjali vlečnico Bellevue. V Dražencih je včeraj prišlo do množičnega pogina rib v ribniku tamkajšnjega ribiškega društva. Na Štajerskem, Prlekiji in Prekmurju se v vinogradih že oglašajo klopotci. Potem ko so pred sedmimi leti v Biotermah pri Mali Nedelji odprli hotel, so se te dni razveselili Eko marjetice. Mariborski nogometaši so zjutraj odpotovali na prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij.

 • Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor

  11. 8. 2017
  Št. ogledov: 30

  Včerajšnje neurje je pustilo posledice tudi na Štajerskem in v Prekmurju. Novega predsednika države bomo volivci izbirali 22. oktobra. Med letošnjimi nagrajenimi inovatorji podravske regije je bilo tudi Ptujsko podjetje TPV prikolice z okoli 90 zaposlenimi. V Sv. Andražu si želijo trgovine in zobordravstvene ambulante. V Mariboru nastaja nov projekt Unescovega umetnika za mir Marka Pogačnika.

 • Tele M, aktualno-informativna oddaja TV Maribor

  10. 8. 2017
  Št. ogledov: 21

  Agencija za okolje je po neuradnih informacijah izdala okoljevarstveno soglasje za projekt Magna Nukleus v Hočah. Blagovno znamko Armal, ki so jo več kot 60 let razvijali v mariborski livarni, je za borih 25. 000 evrov na javni dražbi kupilo hrvaško družinsko podjetje Nord produkt Zdravniki opozarjajo - na urgenci nastaja gneča zaradi nenujnih primerov. Zavod za zaposlovanje je objavil novo javno povabilo Priložnost zame v nevladnih organizacijah, ki omogoča subvencionirano zaposlitev 130 brezposelnih z najmanj visokošolsko izobrazbo. Mladi v Mariboru si želijo neprofitna stanovanja. Na kulinarično potovanje po slovenskih ulicah se podajta ekipi iz dveh šol. V slovenska kina prihaja Črni stolp, film posnet po uspešnicah Stephena Kinga.

 • Tele M

  9. 8. 2017
  Št. ogledov: 17

  Kmetijsko gopzdarska zbornica na terenu ugotavlja posledice suše, ki se krepi in širi po celotni državi. Kako poteka obnova mostu na Ptuju. V lekarni na Ptuju bodo uredili robotizirano skladišče. Občina Ruše je na razpis Fundacije za šport znova uspešno prijavila projekt, tokrat obnovo nogometnega stadiona. Pohorje je poleti zatočišče in prostor za zabavo tudi za otroke na počitnicah. Nosilec lendavskega turističnega »booma« je razgledni stolp Vinarium, ki se mu pozno poleti pridružujeta še dve množični prireditvi. Mila - prvi roman pesnice in pisateljice Simone Kopinšek - je večplastna intimna zgodba, ki je izhodišče za razmislek o kolektivnih, robnih družbenih temah, kot so prostitucija, droge, nasilje.

 • Tele M

  8. 8. 2017
  Št. ogledov: 21

  Prebivalci Šentilja si v občini želijo stalnega družinskega zdravnika. Nigrad ima začasno vodstvo. V avgustu bo mogoče iz Maribora leteti v Split in Dubrovnik. Nov film Marka Naberšnika je poklon mestu Maribor. Včeraj zvečer smo lahko opazovali delni Lunin mrk, Zemlja je namreč zakrila približno četrtino Lune.

 • Tele M

  7. 8. 2017
  Št. ogledov: 25

  Nigrad je brez vodstva, predstavnika sindikata sta se srečala s podžupanom Pelkom. Mariborska livarna je znova v prisilni poravnavi. V križišču Traške ceste-Ptujske ceste in Ulice proleterskih brigad pa je danes po enomesečni obnovi že stekel promet in to skoraj teden dni pred rokom. V Mariboru so odprli retrospektivno razstavo ob 70ti obletnici rojstva pred kratkim preminulega fotografa Boga Čerina. Po 4 krogih prve slovenske nogometne lige je na vrhu lestice Maribor. Slovenski košarkarji nadaljujejo niz zmag na prijateljskih tekmah v okviru priprav na evropsko prvenstvo. V Ljubnem ob Savinji se je s prikazom dejavnosti ob spravilu lesa zaključila že 57. Kulturno-etnografska prireditev Flosarski bal, ki jo pripravljata Turistično in flosarsko društvo. Prebivalce Ješence te dni množično obiskujejo štorklje.

 • Tele M

  4. 8. 2017
  Št. ogledov: 36

  Že zgodaj zjutraj zbor Nigradovih delavcev. Na našem koncu najmanj darovalcev organov. Zadeve z Magno se razpletajo. Mestna občina Ptuj je ob občinskem prazniku naziv Kmetija leta 2017 je podelila kmetiji Čeh iz Podvincev. V Ledni dvorani v Mariboru domači klub in Akademija Rudija Hitija od 11. do 19. tega meseca prirejata Poletne hokejske lige.

 • Tele M

  3. 8. 2017
  Št. ogledov: 26

  Kar 604 kršitev so prometni policisti zabeležili minuli teden po vsej državi, ko so pod drobnogled vzeli voznike tovornih vozil. Sindikat SKEI v bran odpuščenih delavcev Safila. Mariborski nogometaši so si priigrali nogometno evropsko jesen. Ne zamudite tokratne Cinemateke in povabila v kino.

Več oddaj si lahko ogledate na RTV4D.