Spletna stran rtvslo.si je začela delovati 24. 12. 1995. V ta namen smo zbrali serijo tehnoloških dosežkov, ki so zaznamovali zadnje četrtstoletje. Vse prispevke si lahko pogledate na naši posebni podstrani.

Nintendova igralna konzola Wii je igričarje navdušila z daljinskim upravljalnikom Wii Remote, ki zaznava premike v treh dimenzijah. Igranje videoiger kot telesna vadba je postala glavna značilnost Wiija. Daljinski upravljalnik Wii Remote zaznava gibanje v treh dimenzijah in omogoča igranje z gibi telesa. Z Wii, ki se ga drži v eni roki, lahko kegljate, boksate, igrate tenis, golf in bejzbol kjer koli, saj so omenjene igre že priložene konzoli.

Luigi in Mario – lika, ki sta postala sinonim za Nintendo. Foto: Pixabay
Luigi in Mario – lika, ki sta postala sinonim za Nintendo. Foto: Pixabay

Poleg Wii remote je standardnemu paketu priložen tudi Wii Nunchuk. Prav tako ima senzor za zaznavo gibanja in dodaten gumb ter igralno palico. Poveže se neposredno na Wii Remote, zato baterije niso potrebne. V številnih igrah sta potrebna oba.

Hkrati ima Wii več kanalov, ki prek integriranega spletnega brskalnika na televizijo med drugim prenesejo najnovejše novice in vreme. Uporablja se lahko celo kot družinska oglasna deska in rokovnik. Funkcija WiiConnect24 pa omogoča prenos popravkov, posodobitev iger in spletnih vsebin tudi v času, ko konzola ni v uporabi.
Wii je začrtal novo generacijo igranja iger, s tem ko je naredil pomemben korak k sinhronizaciji resničnega in virtualnega sveta.

Spletna stran rtvslo.si leta 2006. Foto: MMC RTV SLO
Spletna stran rtvslo.si leta 2006. Foto: MMC RTV SLO
Odtisi časa

Število svetovnega prebivalstva: 6.525.000.000
Glasba: Irreplaceable - Beyoncé
Filmi: Pirati s Karibov: Mrtvečeva skrinja, Noč v muzeju, Avtomobili
Citat: "I don't know what I could do with the money. I'd just start another social networking site. I kind of like the one I already have." oz. "Ne vem, kaj bi lahko naredil z denarjem. Začel bi z drugim družbenim omrežjem. Nekako mi je všeč ta, ki ga imam." Mark Zuckerberg, ko je zavrnil posel z Yahoojem, vreden eno milijardo ameriških dolarjev.
Slovenija: reševanje Toma Križnarja iz Sudana

25 let rtvslo.si: KAKOVOSTNI