Rigoberto Uran je lani zmagal na deveti etapi Dirke po Franciji. Foto: EPA
Rigoberto Uran je lani zmagal na deveti etapi Dirke po Franciji. Foto: EPA

Organizatorji so na seznamu zvezdnikov dirke lanskemu zmagovalcu, Poljaku Rafalu Majki, Nemcu Marcelu Kittlu, Britancu Marku Cavendishu, Avstralcu Calebu Ewanu in glavnemu slovenskemu adutu Primožu Rogliču tako dodali novo zveneče ime.

31-letni Kolumbijec je član ekipe EF Education Cannondale in je na lanskem Touru zaostal le za Chrisom Froomom (54 sekund). Dobil je tudi gorsko deveto etapo s ciljem v Chamberyju. V letih 2013 in 2014 je na drugem mestu končal Dirko po Italiji, ob tem ima še srebrno kolajno s cestne dirke z olimpijskih iger v Londonu 2012.

Mohorič potrdil nastop
Na dirki, katere prenose boste lahko vseh pet dni spremljali na TV Slovenija in MMC-ju, bo nastopil tudi Matej Mohorič, je v pogovoru za MMC potrdil športni direktor Bahrain Meride Gorazd Štangelj. Mohorič je maja zmagal na deseti etapi Dirke po Italiji.

Na jubilejni 25. Dirki po Sloveniji bo skupaj 22 ekip oziroma 154 kolesarjev. Štart prve etape bo v Lendavi, cilj pa v Murski Soboti. Druga etapa bo potekala med Mariborom in Rogaško Slatino, tretja od Slovenskih Konjic do Celja, četrta, ki bo kraljevska, iz Ljubljane do Kamnika z vzponi na Jezersko, Pavličevo sedlo in Volovljek, peta pa prinaša 21,5-kilometrski kronometer od Trebnjega do Novega mesta.