Rafal Majka je lani zmagal na Dirki po Sloveniji. Foto: BoBo
Rafal Majka je lani zmagal na Dirki po Sloveniji. Foto: BoBo

Nizozemska ekipa LottoNl-Jumbo je v ekipo za dirko postavila Rogliča kot kapetana, Groenewegna za prvega šprinterja in Nizozemca Tima Roosena ter Pascala Eenkhoorna, Nemca Paula Martensa in Norvežana Amunda Grondahla Jansena.

Prvo ime Katjuše-Alpecina bo Kittel, rdeči dres ekipe, katere član je tudi Simon Špilak, bodo nosili še Britanec Alex Dowsett, Portugalec Jose Goncalves, Avstrijec Marco Haller in Nemci Marco Mathis, Nils Politt in Rick Zabel.

Poleg Cavendisha bodo za ekipo Dimension Data nastopili še Avstralec Mark Renshaw, Španec Igor Anton, Eritrejec Natnael Berhane, Južnoafričana Johann van Zyl in Jaco Venter ter Avstrijec Bernhard Eisel.

Zelo močno ekipo v Slovenijo pošilja avstralski Mitchelton-Scott. Udarni sprinterski dvojec bosta tvorila Luka Mezgec in Caleb Ewan, ki se pripravljata na Dirko po Franciji, v ekipi pa so še Avstralca Mathew Hayman in Jack Bauer, Italijan Matteo Trentin, Južnoafričan Daryl Impey in Danec Christopher Juul-Jensen.

Uvodni etapi, ki naj bi se končali s šprintom, bosta tako spektakularni, saj so Groenewegen, Kittel in Ewan letos v zelo dobri formi, Cavendish pa bo skušal ujeti pripravljenost, ki si jo želi za Tour. Zbral je kar 146 profesionalnih zmag, od tega 30 na Dirki po Franciji, in naslov svetovnega prvaka. Ewan je eden od mlajših šprinterjev, prav tako Groenewegen, oba bosta lovila 30. zmago med profesionalci. Kittel je zmagal 88-krat, od tega 14-krat na Touru.

Majka bo branil zmago
Pričakovati je, da bo ekipo kmalu razkrila oziroma potrdila tudi Bora-Hansgrohe, ki bo na slovenske ceste poslala Rafala Majko. Poljak bo branil lansko zmago in skušal ponoviti dosežek Mitje Mahoriča, ki mu je doslej edinemu uspelo zmagati dvakrat zapored.

Dirka Po Sloveniji se bo začela naslednjo sredo, končala pa se bo v nedeljo, 17. junija. Na sporedu bo pet etap. Štart bo v Lendavi, prvi dan bo cilj v Murski Soboti. Druga etapa bo potekala med Mariborom in Rogaško Slatino, tretja od Slovenskih Konjic do Celja, četrta, ki bo kraljevska, iz Ljubljane do Kamnika, peta pa prinaša 21,5 kilometra kronometra s ciljem v Novem mestu.