Tadej Pogačar je na Dirki po Španiji edinkrat nastopil leta 2019, ko je osvojil tretje mesto, skupaj s Primožem Rogličem, zmagovalcem dirke, pa sta poskrbela za nekaj nepozabnih bojev. Foto: EPA
Tadej Pogačar je na Dirki po Španiji edinkrat nastopil leta 2019, ko je osvojil tretje mesto, skupaj s Primožem Rogličem, zmagovalcem dirke, pa sta poskrbela za nekaj nepozabnih bojev. Foto: EPA
Pogačar ne bo nastopil na Vuelti

Menedžer ekipe UAE Emirates Matxin Joxean Fernandez je za španski AS povedal, da so se pri UAE-ju po pogovoru s Pogačarjem dogovorili, da letos ne starta na Vuelti, čeprav je bila to še do nedavnega njegova želja. Glavni jesenski cilj bosta tako nastop na svetovnem prvenstvu v Avstraliji (cestna dirka bo 25. septembra) in Dirka po Lombardiji, na kateri bo 8. oktobra branil lansko zmago, kar bo tudi njegova zadnja dirka sezone.

To soboto bo Pogačar nastopil na "Clasici de San Sebastian", potem pa en mesec ne bo tekmoval, saj ga naslednja dirka čaka 28. avgusta, in sicer VN Plouayja.

Če so se številni ljubitelji kolesarstva zelo veselili letošnje Dirke po Španiji, se lahko zgodi, da ta ne bo tako mikavna, saj je negotov tudi nastop Primoža Rogliča, gospodarja Vuelte v zadnjih letih. Na Dirki po Franciji si je namreč ob padcu poškodoval vretenca in bi utegnil počivati dlje časa.

Pogačarjev program v preostanku sezone:
30. julij: San Sebastian
28. avgust: VN Plouaya
9. september: VN Quebeca
25. september: SP v Avstraliji
1. oktober: Dirka po Emilii
4. oktober: Tre Valli Varesine
8. oktober: Dirka po Lombardiji


Pogi še vedno prvi kolesar sveta, Vingegaard zdaj četrti

Tadej Pogačar in Primož Roglič ostajata vodilna kolesarja na UCI-lestvici. Z zmago na Dirki po Franciji se je Jonas Vingegaard prebil na 4. mesto, kar pomeni, da Pogačarju za ovratnik dihajo zdaj kar trije kolesarji ekipe Jumbo Visme.

Razumljivo, da je nizozemska ekipa trdno v vodstvu na lestvici ekip. Med reprezentancami je na 4. mesto skočila Danska, na vrhu pa ni spremembe. Kot že večino leta Slovenija vztraja na 2. mestu, med Belgijo in Francijo. S tem obetom bo Slovenija lahko na EP-ju sredi avgusta in SP-ju konec septembra nastopila s najvešjim možnim številom kolesarjev.