Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Dirka po Španiji - Arhiv

Predstavljena Vuelta 2020, kjer bo Rogličevo zmago branil Kruijswijk

Dirka po Španiji Predstavljena Vuelta 2020, kjer bo Rogličevo zmago branil Kruijswijk

75. dirka po Španiji bo med 14. avgustom in 6. septembrom potekala v štirih državah. V Madridu v torek zvečer predstavljena trasa je na pogled občutno lažja kot La Vuelta 2019, ki jo je osvojil Primož Roglič, ki pa konec poletja ne bo branil rdeče majice.

Bonifikacije na Vuelti niso premešale vrstnega reda

Športni SOS Bonifikacije na Vuelti niso premešale vrstnega reda

Bonifikacije na kolesarski Dirki po Španiji niso premešale razmerij najboljših kolesarjev, saj bi bil vrstni red med najboljšimi popolnoma enak, čeprav jih organizatorji ne bi delili za leteče šprinte ali v ciljih etap.

Šef Jumbo Visme:

Vuelta Šef Jumbo Visme: "Roglič je zrasel z nami in mi z njim"

"Zmaga Primoža Rogliča je velik korak k zmagi na Tour de France, ki je največja kolesarska dirka na svetu. Osvojitev Vuelte je največja zmaga v zgodovini obstoja kluba," je ponosni izvršni direktor Richard Plugge dal vedeti, kaj je naslednji izziv Rogle.

Rekordna razlika med Pogačarjem in Valverdejem

Športni SOS Rekordna razlika med Pogačarjem in Valverdejem

Vuelta ni bila zgodovinska le zaradi slovenskega razpleta, bila je tudi nenavadna, kar se tiče starosti. Na zmagovalni oder sta namreč ob Primožu Rogliču stopila še najstarejši in najmlajši kolesar, ki sta začela španski krog.

Vuelta "Dobro pazite na Pogačarja, ker česa takega nisem videl že zadnjih 20 let"

Ko zmanjka presežkov, ker preprosto postanejo odvečni. Dokaz je pred očmi vseh. Andora na Cortals d'Encamp, nečloveške klančine Los Machucos in epski 40-km napad na Pena Negri za zmagoslavje na Plataformi de Gredos. Senzacija Vuelte. Tadej Pogačar.

Mož, ki se ves čas vzpenja

Slavko Jerič Mož, ki se ves čas vzpenja

Prve(ga uspeha) ne pozabiš nikoli. Tako kot ne bomo nikoli pozabili slavja na brniškem letališču novembra 1999, zlatega EuroBasketa 2017, sanjskih sezon Tine Maze in Petra Prevca, bo v knjigo slovenskega športa z zlatimi črkami vpisana Vuelta 2019.

Lahko zmagate na Tour de France?

Vuelta Lahko zmagate na Tour de France? "Prav, zakaj pa ne."

83 ur, 7 minut in 31 sekund je zmagovalni čas 33. profesionalne zmage, 21. v svetovni seriji, nagrada pa je rdeča majica, ki jo je nosil od kronometra v Pauju do cilja v Madridu. "Nič se ni spremenilo, razen da je ob mojem imenu zapisana zmaga na Vuelti."

Roglič: Če bi zmagal na Giru, me na Vuelti verjetno ne bi bilo

Odzivi iz Madrida Roglič: Če bi zmagal na Giru, me na Vuelti verjetno ne bi bilo

Primož Roglič in Tadej Pogačar sta na zmagovalnem odru na trgu Cibeles v Madridu uživala v Zdravljici. 29-letni Zasavec je nasmejan, ovit v slovensko zastavo in oblečen v rdečo, zeleno in rumeno majico mahal gledalcem.

Zgodovinska zmaga Rogliča – zasavski orel pristal v Madridu

Vuelta Zgodovinska zmaga Rogliča – zasavski orel pristal v Madridu

Kolesarji na španskem krogu so končali tritedenski pekel. Na paradi šampionov v Madridu je tudi uradno zmagovalec Vuelte postal Primož Roglič, kar je eden največjih uspehov v zgodovini slovenskega športa. Zadnjo etapo je v šprintu dobil Fabio Jakobsen.

Vuelta "Samo še malo dirkam in potem očitno dam prostor mladim"

Sanjski dan Vuelte, Tadej Pogačar veliki zmagovalec 20. etape, Primož Roglič zgodovinski skupni zmagovalec. "To bomo bolj rekli jutri po podelitvi in ko prečkamo ciljno črto v Madridu. Res pa ni več gorskih etap. Še en dan pa je," se Rogla ni dal.

Pravljično: Pogačarju etapa in oder, Roglič pred skupno zmago

Vuelta Pravljično: Pogačarju etapa in oder, Roglič pred skupno zmago

Še en slovenski dan na Vuelti! Kolesar Tadej Pogačar je v velikem slogu dobil 20. etapo in se skupno prebil na tretje mesto, Primož Roglič pa je gladko ubranil rdečo majico, tako da že lahko hladi penino za zgodovinsko nedeljsko slavje v Madridu.

Zadnji odločilni dan za rdečo majico z etapo z največ višinskimi metri

Vuelta Zadnji odločilni dan za rdečo majico z etapo z največ višinskimi metri

V gorovju Gredos se bo danes odvila zadnja bitka na La Vuelti 2019. "Še en dan bom bližje Madridu," je stoičen odgovor Primoža Rogliča na vprašanje, kaj pričakuje od zadnje etape, ki mu lahko odvzame skupno zmago na 74. Dirki po Španiji.

Letalo in najet avto slovenski recept za ogled Vuelte

Zanimivosti Letalo in najet avto slovenski recept za ogled Vuelte

Uspehi slovenskih kolesarjev na velike evropske dirke privabljajo vedno več slovenskih navijačev, nekaj jih je poročevalec Radia Slovenija Igor Tominec srečal tudi na Vuelti.

Roglič po novem padcu: Bilo je že boljše in tudi že veliko slabše

Vuelta Roglič po novem padcu: Bilo je že boljše in tudi že veliko slabše

Množični padec v glavnini je španska ekipa Movistar izrabila za nepošten napad na rdečo majico. Velika večina pelotona je v Toledu ogorčena nad ravnanjem Alejandra Valverdeja, a vodilni Primož Roglič diplomatsko ni komentiral ravnanja prvega tekmeca.

Roglič padel in trpel, a na koncu vse

Vuelta Roglič padel in trpel, a na koncu vse "pod kontrolo"

Primož Roglič je na Vuelti preživel še en težak dan, saj se je 65 kilometrov pred ciljem znašel na tleh, a je na koncu z 10. mestom vendarle ohranil slabe tri minute prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem, ki je bil tokrat peti.

Vuelta "Imamo zmagovalca tritedenske dirke. Eden največjih dni slovenskega športa."

Spomladi so slovenski navijači okupirali ceste Gira in se proslavili tako in drugače. Španija je malce bolj oddaljena, zaradi česar so Slovenci ob cestah Vuelte izstopajoči, a na koncu so bili v Plataforma de Gredosu daleč najglasnejši in najveselejši.

Jose Luis Arrieta

Citat za prebrat Jose Luis Arrieta

Če je to kolesarstvo in Mednarodna kolesarska zveza odloča, kdo bo zmagal, potem odlično. To se je v preteklosti primerilo tudi nam in niso sprejeli takšne odločitve.

Roglič ima vse pod nadzorom, Pogačar pa upa na dež v sobotni etapi

Dirka po Španiji Roglič ima vse pod nadzorom, Pogačar pa upa na dež v sobotni etapi

Le še tri etape ločijo Primoža Rogliča od zmage na Dirki po Španiji. 29-letni kapetan ekipe Jumbo Visma je tudi na 18. etapi dokazal, da mu bodo tekmeci zelo težko slekli rdečo majico do Madrida. Obeta se ogorčen boj za belo majico.

Roglič v 18. etapi zaostal le za Higuito, Pogačar predal belo majico Lopezu

Vuelta Roglič v 18. etapi zaostal le za Higuito, Pogačar predal belo majico Lopezu

Primož Roglič je še precej bližje skupni zmagi na Dirki po Španiji. Na 18. etapi je zasedel drugo mesto in v ciljnem šprintu ugnal glavnega tekmeca Alejandra Valverdeja. Miguel Angel Lopez se je otresel Tadeja Pogačarja in mu odvzel belo majico.

Roglič preživel napad Quintane, Pogačar izgubil mesto

Vuelta Roglič preživel napad Quintane, Pogačar izgubil mesto

Primož Roglič je v 17. etapi Vuelte ubranil rdečo majico vodilnega, a se je v boj za skupno zmago znova vmešal Kolumbijec Nairo Quintana, ki se je z uspešnim napadom prebil na drugo mesto. Tadej Pogačar je četrti.

Prijavite se na e-novice