Primož Roglič je že trikrat Dirko po Španiji končal v rdeči majici. Foto: EPA
Primož Roglič je že trikrat Dirko po Španiji končal v rdeči majici. Foto: EPA

Sprva je nizozemski portal WielerFlits poročal, da je trikratni zmagovalec Dirke po Španiji dobil zeleno luč za nastop na Vuelti, ki se bo v petek začela v Utrechtu, končala pa 11. septembra v Madridu. Zatem je novico potrdilo tudi moštvo.

Slovenski as bo v vlogi kapetana, pomagali pa mu bodo Američan Sepp Kuss, ki se je izkazal tudi na minuli Dirki po Franciji, Nizozemci Robert Gesink, Sam Oomen in Mike Teunissen, Italijan Edoardo Affini ter Avstralca Chris Harper in Rohan Dennis.

Šporni direktor moštva Merijn Zeeman je za klubsko spletno stran pojasnil, da Roglič po hudem padcu ni imel optimalnih priprav, vendar mu bodo skušali pomagati. "Veseli smo, da bo lahko Primož nastopil na Vuelti po hudi poškodbi na dirki po Franciji. Logično, da ni imel najboljših priprav, vendar ga zelo spoštujemo zaradi tega, kako se mu je vseeno uspelo pripraviti," je dejal Zeeman.

"Mislim, da imamo dobro in uravnoteženo ekipo, ki lahko optimalno podpira Primoža na vseh področjih. Škoda, da Koen Bouwman zaradi poškodbe ne bo nastopil. Z veseljem bi ga videli na Vuelti v odlični formi, ki jo je prikazal na zadnjem Giru," je še dodal športni direktor nizozemske ekipe.

Jumbo Visma je letos z Jonasom Vingegaardom slavila že na Dirki po Franciji, kjer je nastopil tudi Roglič, a jo znova končal predčasno. V 5. etapi je trčil ob balo sena in padel. Kljub hudim bolečinam je nadaljeval dirko in bil eden ključnih mož v etapi, ko je Vingegaard prevzel rumeno majico Tadeju Pogačarju.

Roglič je po poškodbi prvič na cesti lahko treniral šele dobra dva tedna pred začetkom Vuelte. "Klasična fotografija za dobro jutro, potem ko si končno spet nazaj na cesti," je z dvignjeno pestjo 4. avgusta na Instagramu zapisal.

Roglič bo lovil rekordno četrto zaporedno zmago na Vuelti