Primož Roglič nikoli v zadnjih treh sezonah v ospredju ni imel načrta nastopiti na Vuelti, a se je tam vselej pojavil in vedno prišel do skupne zmage.

Odigral pomembno vlogo pri razpletu
Letos je imel že od začetka sezone načrt, da nastopi v Španiji, a je njegov nastop pod vprašaj postavil padec v peti etapi na Dirki po Franciji. Roglič je zdržal še nekaj dni in z epskimi napadi v etapi na Granon pomagal moštvenemu kolegu Jonasu Vingegaardu, da je prevzel rumeno majico in jo zadržal vse do Pariza.

Končno na kolesu
Roglič je med dirko dejal, da so bolečine hude, kot da bi ga zabadali z noži. Teden pred koncem Toura je odstopil in začel intenzivne terapije. V četrtek je na Instagramu objavil nasmejano fotografijo in dodal, da je jutro lepo, ko je končno spet na kolesu.

Vse bo odvisno od hitrosti okrevanja
Pri Jumbo Vismi so v izjavi za Cyclingnews potrdili, da bodo pred končno odločitvijo dobro preverili, v kakšnem stanju je Roglič: "Nismo še sprejeli odločitve. Vse bo odvisno, kako hitro bo Primož okreval."

Marsikaj bo tako odvisnega od tega, kako bo njegovo telo reagiralo po treningih, ki se jih je zdaj lotil. Po vsej verjetnosti bodo barve Jumba branili tudi Sepp Kuss, Rohan Dennis in Robert Gesink.

Kar nekaj zvenečih imen
Konkurenca bo sicer pestra, saj bodo nastopili tudi Simon Yates (BikeExchange-Jayco), Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Miguel Angel Lopez (Astana Qazaqstan), Remco Evenepoel (QuickStep-AlphaVinyl), Joao Almeida (UAE Team Emirates), Mikel Landa (Bahrain Victorious), Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) ...

Vuelta 2022

Vuelta se bo torej začela 19. avgusta v Utrechtu, končala pa 11. septembra v Madridu.