Pavel SIvakov in Primož Roglič na Dirki po Španiji 2021. Foto: EPA
Pavel SIvakov in Primož Roglič na Dirki po Španiji 2021. Foto: EPA

Potem ko je bil Sivakov med pomočniki Gerainta Thomasa na letošnji Dirki po Italiji (Thomas je osvojil drugo mesto), se je poleti pripravljal na Vuelto, vendar ga Ineos ni uvrstil v osmerico, ki bo v soboto v Barceloni začela tritedenski španski krog, ampak so ga poslali na precej manj prestižno Dirko po Nemčiji.

Ker bo po (po šestih letih) Sivakov po letošnji sezoni zapustil Ineos in se preselil v UAE (podpisal je triletno pogodbo), je glasno izrazil svoje nezadovoljstvo:

"To je velik udarec, bilo mi je res težko, je povedal za športni časopis L’Equipe. "To poletje sem mesec in preživel na višinskih pripravah, vsi, ki smo bili načrtovani za Vuelto, smo šli tudi skupaj na Dirko po Poljski. Dobro mi je šlo, potem pa sem šel spet na višino za končne priprave na Dirko po Španiji. Mislim, da sem bil v najboljši formi letošnje sezone, še boljši kot pred Girom, potem pa ... Poklicali so me in mi sporočili, da me ni v ekipi. Takšno je kolesarstvo, smo le številke in kmetje na šahovnici, vsak tako jaz to vidim."

Tarling dobil kronometer, Mohorič 10.

Britanec Joshua Tarling (Ineos Grenadiers) je dobil 2. etapo dirke Renewi Tour, potem ko je bil najhitrejši na 13,6 km dolgem kronometru. Prevzel je tudi skupno vodstvo. Matej Mohorič je na dirki, ki se je nekdaj imenovala Po Beneluksu, in na kateri je Mohorič zmagal leta 2018, zasedel 10. mesto, zaostal je 26 sekund. Mohorič je deseti tudi v skupnem seštevku.